10 най-добри зъбни душове

За 2024

Търсите си добър зъбен душ? Мечтаете за здрави зъби и привлекателна усмивка? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела препоръчвани от редица потребители, които си заслужават вниманието ви.

Мнения и избор на модел

10

Зъбен душ Panasonic EW1411H845

Зъбен душ Panasonic EW1411H845
виж цената
Провери наличност

Ако търсите ефикасен продукт, който да повиши хигиената в устната кухина и да заздрави венците ви, то тогава си струва да разгледате предложението от Panasonic. Този зъбен душ представлява миниатюрна водна помпа с честота 1400 импулса в минута, която генерира воден поток с налягане до 590 kPa. Имате възможност да избирате между 3 различни степени на сила на водата, за да се чувствате комфортно, когато го използвате. Зъбният душ е идеалното допълнение към четката за зъби, тъй като той почиства в пъти по-прецизно труднодостъпните места между зъбите. Изключително подходящ е и за хора, които носят брекетите, тъй като те са предпоставка за задържане на повече храна.

Принципът, на който работят зъбните душове е като с помощта на водна струя, те изчистват натрупаната храна и плака в междузъбното пространство. Също така отмиват бактериите, които се намират в пародонталните торбички и причиняват пародонтит . 

Благодарение на този модел Panasonic имате възможност да подобрите здравето на венците и зъбите си и да се раздвате на прекрасна усмивка.

Предотвратява пародонтита

Зъбният душ Panasonic смесва въздушни мехурчета и вода. Той създава мощна водна струя, която осигурява приятна стимулация на венците. В същото време водата под налягане отмива плаката в пародонталните джобове, почиства междузъбното пространство и оставя зъбите идеално почистени и блестящи. Хигиената на устата е едно от най-важните неща при парадонтозата. За това тя винаги трябва да е идеално почистена. Моделът разполага с два режима на работа. Regular, който работи при налягане на водата около 390 kPa и такъв за по чувствителни венци, с максимално налягане от 200 kPa. Може да използвате този, с който се чувствате най-комфортно.

Panasonic EW1411H845 спецификации

 • Иригатор
 • Две иригаторни глави
 • Обем на резервоара: 130 мл
 • 1400 осцилации в минута
 • Захранване с акумулаторна батерия
2

Зъбен душ Dr. Mayer WT6000

Зъбен душ Dr. Mayer WT6000
виж цената
Провери наличност

Зъбният душ TORNADO WT6000 премахва бактериите от междузъбните пространства и гънките на венците около зъбите, където ръчните четки и зъбният конец не достигат. Освен това той нежно масажира и стимулира венците, като подобрява кръвообращението им, и те се заздравяват. Иригаторът TORNADO WT6000 е изключително полезен за хора със зъбни импланти, брекети или мостове.

Укрепва венците

Оралният душ може да помогне в борбата ви срещу пародонтозата. Стоматолозите препоръчват идеално почистване на зъбите след всяко хранене, защото остатъците от храната са тези, които причиняват бактериите. Освен това му предимство, масажирайки венците, водната струя подобрява кръвообращението и по този начин ги заздравява.

Комфорт при употреба

Друго предимство на този душ за уста е комфортната дръжка, с която управлението е лесно и удобно. Самата тя, както и дюзата се въртят на 360 °, така че лесно можете да насочите водната струя към всяка част от устната кухина. За ваше удобство там се намира и бутон за пауза. Основната част на иригатора пък разполага с десетстепенен контрол на налягането и удобно място за съхранение на кабела на дръжката. Душът излъчва 1400 импулса в минута, а резервоарът е с внушителните 600мл капацитет. Така ще сте сигурни, че спокойно може да изчистите зъбите си, без да се налага да доливате вода.

Включени 4 иригаторни глави

Можете да избирате между 6 приставки според вашите лични нужди. По-конкретно получавате 3 стандартни приставки, които може да споделите със семейството си, 1 четка специално създадена да почиства езика. 1 ортодонтска приставка, особено подходяща за хора с брекети или зъбни импланти и 1 за дълбоко почистване на венците. Всички те удобно се съхраняват във вградената кутийка. 

Dr. Mayer WT6000 спецификации

 • Включени две иригаторни глави
 • Обем на резервоара: 600 мл
 • 1400 пулсации в минута
 • Дължина на захранващия кабел: 1.8 метра
 • Мрежово захранване
3

Зъбен душ Philips Sonicare AirFloss HX8438/01

Зъбен душ Philips Sonicare AirFloss HX843801
виж цената
Провери наличност

Дори най-добрата четка за зъби не може да премахне всички замърсявания и остатъци от храна в устната кухина. Достъпът до някои междузъбни пространства е много труден и власинките на главата на четката нямат възможност да проникнат толкова дълбоко. Душът за уста Sonicare AirFloss от Philips работи с технологията на водни капчици, които влизат под налягане между зъбите, за да могат да стигнат до места, които не сте почистили с четката. Използвайки редовно душ за уста, можете да премахнете до 99,9% зъбна плака от зъбите си и да предотвратите образуването на кариес.

Автоматично и ръчно управление

Целият процес няма да ви отнеме повече от една минута на ден. Изберете желаната честота, натиснете бутона и преминете плавно през цялата устна кухина. Можете да избирате от общо три режима според броя на впръскванията, а именно единичен, двоен или троен. В зависимост от вашите предпочитания можете също да избирате между автоматично дозиране или изцяло ръчен режим със собствен контрол на дозирането. Можете да използвате както чиста вода, така и вода за уста за почистване, което също ви дава усещане за свеж дъх през целия ден и помага за още по-добро елиминиране на бактериите в устната кухина.

Philips Sonicare AirFloss HX8438/01 спецификации

 • Включени две иригаторни глави
 • Почиства междузъбните пространства за по-малко от 60 секунди
 • Премахва до 99,9% от зъбната плака
 • 3 нива на налягане
 • Удобен ергономичен дизайн
4

Зъбен душ Oral B Oxyjet

Зъбен душ Oral B
виж цената
Провери наличност

Електрическият душ за уста Oral-B Oxyjet е подходящ за ежедневна употреба, тъй като нежно и ефективно почиства междузъбните пространства и труднодостъпните места. Той е с доказано качество от Oral-B и можете да го използвате като аксесоар  при почистване на зъби, импланти, мостове или корони. 

Oral-B Oxyjet използва спирална струя вода с микромехурчета, която е нежна към венците, но ефективна в отстраняването на натрупалата се плака по зъбите. Той помага за намаляване на кървенето на венците, като същевременно с това ги стяга. 

Пакетът съдържа 4 иригаторни глави, които може да пазите за резервни или пук да споделите със семейството си. Вместимостта на контейнера за вода, също е отлична и няма да се налага да го допълвате по време на миене. Разполага и с 5 настройки за сила на струята, за да ви е удобно и приятно измиването.

Зъбен душ Oral B Oxyjet спецификации

 • Включени 4 иригаторни глави
 • Обем на резервоара: 600 мл
 • 5 опции за настройка на интензивността
 • Помага за намаляване на кървенето
5

Waterpik Professional Aquarius WP-660

Зъбен душ Waterpik Professional Aquarius WP-660
виж цената
Провери наличност

Waterpik Aquarius Professional WP660 е най-модерният душ за зъби на марката Waterpik и е идеален за потребители със скоби, импланти, корони, мостове или поддържане на отлична устна хигиена при заболявания като парадонтоза.

С този орален душ можете да премахнете до 99% от зъбната плака по третираната област в рамките само на 3 секунди. Като цяло почистването на труднодостъпни места е до 50% по-ефективно от почистването само с интердентална четка и зъбен конец в пъти по добро от това с ръчна четка за зъби.

Душът за уста също подобрява състоянието на тъканите около имплантите и улеснява отстраняването на остатъците храна, полепени около фиксираните скоби. Подходящ е и за почистване на зъбни коронки, мостове и други импланти.

Душът за уста позволява лесен и удобен контрол на водния поток от дръжката като ви дава възможност да го включите или изключите с лекота. Уредът предлага 10 настройки на сила на водната струя. Когато го използвате за първи път изберете по-слаба, за да си дадете време да свикнете с усещането. След това бавно увеличавайте, докато се чувствате комфортно. От начало е нормално венеца да прокърви, но това трябва да спре до към седмица две. Колкото по-силна струя използвате, толкова е по-ефективен уреда в борбата с плаката и застоялата храна в междузъбното пространство.

Приставки

Waterpik предлагат множество приставки с различно предназначение, от които може да се възползвате. В комплекта са включени 3 класически накрайника, 1 за почистване на парадонтални джобове, 1 за премахване на зъбна плака, 1 за прецизно почистване на езика и 1 парадонтален накрайник, специално създаден за почистване на зъбни импланти, корони, мостове и други.

Waterpik Professional Aquarius WP-660 спецификации

 • Включени 7 иригаторни глави
 • Обем на резервоара: 651 мл
 • 10 опции за настройка на интензивността
 • Мрежово захранване
6

Електрическа четка за зъби + зъбен душ Concept ZK0030

Електрическа четка за зъби + зъбен душ Concept ZK0030
виж цената
Провери наличност

Копнеете ли за сияещи и здрави зъби? Електрическата четка за зъби Concept ZK4030 PERFECT SMILE осигурява нежна, но в същото време ефективна грижа за вашите зъби и венци. Също така тя идва в комплект със зъбен душ за уста, която допринася за перфектното измиване на устата като достига трудно достъпните пространства между зъбите.

 Четката за зъби вибрира с максимална скорост от 38 000 трептения в минута, благодарение на което, почиства венците ви и внимателно премахва зъбната плака. Можете да избирате между 5 режима на почистване. Настройка за ежедневно почистване, такава подходяща за чувствителни зъби, за избелване на повърхностни петна, за грижа към венците и една за нежно масажиране на венците с цел стимулиране на кръвообращението. Зъбният душ пък предлага 3 режима на работа, които може да избирате според вашите предпочитания. Те са както следва: Нормален, за чувствителни зъби и пулсиращ.

За допълнително удобство, четката е снабдена с 2-минутен таймер, който е разделен на 4 интервала на време от 30 секунди. Така ще знаете колко време да отделите на всеки участък, за да сте сигурни, че зъбите ви са идеално почистени. 2 минути е и препоръчваното от всички стоматолози време за почистване на зъбите. В опаковката ще намерите 2 накрайника за четки – Daily Clean и Sensitive. Иригаторът пък идва с 3 приставки.

Concept ZK0030 спецификации

 • Комплект с електрическа четка за зъби с 5 режима на почистване
 • Включени 3 иригаторни глави
 • Включени 3 накрайника за четката
 • Обем на резервоара: 200 мл
 • 5 опции за настройка на интензивността
 • Помага за намаляване на кървенето
7

Зъбен душ Panasonic EW1511W503

Зъбен душ Panasonic EW1511W503
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Оралният душ е идеалното допълнение, ако желаете да подобрите устната си хигиена и да се радвате на здрави и красиви зъби.  Зъбният душ Panasonic EW1511W503 идва с компактен дизайн, водоустойчив е и разполага със резервоар от 200мл, достатъчен за едно измиване без да се допълва. Препоръчаното време за миене от специалисти в областа, е 1 минута. Този уникален уред разполага с 5 програми, между които може да избирате. Водната мощна струя прониква дълбоко в парадонталните джобове и изтласква навън натрупаната плака, която развъжда бактерии. Така състоянието на зъбите се подобрява и венците се заздравяват. Дъхът ви става по-свеш, а усмивката по-привлекателна.

Panasonic EW1511W503 спецификации

 • 2 иригаторни глави, включени в комплекта
 • Обем на резервоара: 200 мл
 • 1600 пулса в минута*
 • 5 програми
 • Водоустойчив IPX7
8

Dr. Mayer WT5000

Dr. Mayer WT5000
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Зъбният душ от Dr. Mayer надеждно премахва бактериите от места, които не можете да достигнете с четка за зъби или интердентални конци. Дори междузъбните пространства и венците (особено гънките около зъбите) заслужават професионална грижа. Зъболекарите го препоръчват и за почистване на трудно достъпни места около корони, мостове или скоби.

Поради не голямата си мощност, този иригатор приятно масажира и стимулира венците, благодарение на което те спират да кървят. В резултат те са по-силни и преди всичко здрави. Освен това оралният душ може да помогне в борбата ви с пародонтозата.

Друго предимство на този душ за уста е многофункционалната дръжка, с която управлението наистина е играчка. Самата дръжка и дюзата се въртят на 360 °, така че лесно можете да насочите водната струя към която и да е част от устната кухина. В ръкохватката е интегриран и четиристепенен контрол на налягането. Моделът предлага и внушителни размери контейнер за вода. Той е с капацитет от 1600мл, достатъчно количество за няколко измивания. Захранва се с кабел.

Dr. Mayer WT5000 спецификации

 • Включени 8 накрайника
 • Обем на резервоара: 1600 мл
 • 5 опции за настройка на налягането
 • Възможност за въртене на накрайника до 360 градуса
9

Зъбен душ Panasonic EW1611W503

Зъбен душ Panasonic EW1611W503
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Иригаторът Panasonic изплаква с помощта на силна струя вода под налягане попадналата между зъбите храна и плаващата плака от зъбните джобове. Водната струя може да се използва и за комфортно стимулиране на венците, като нежно стимулира кръвообращението.

Ударната вълна, генерирана от ултразвук, повишава ефективността на почистване. Това помага да се премахнат повече остатъци от храна между зъбите и от джобовете на зъбите, дори с по-слабо налягане на водата.

Panasonic EW1611W503 спецификации

 • Включени 2 накрайника
 • Обем на резервоара: 600 мл
 • 10 нива на налягането
10

Зъбен душ Dr. Mayer WT3500

Dr. Mayer WT3500
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Последното ни предложение за добър зъбен душ е отново от Dr. Mayer. Моделът WT3500 ще се погрижи за вашата устна кухина по прецизен начин. Използвайки дюза, той ще ви отърве от бактериите, причиняващи пародонтоза. Душът също така премахва остатъците от храна, попаднали между зъбите, и изплаква плаката на зъбната повърхност. Той нежно стимулира венците с приблизително 1700 импулса в минута. Ударните вълни, които се генерират при спукване на мехурчета, повишават ефективността на почистване. Тази технология помага да се елиминират повече остатъци от храна върху и между зъбите.

Благодарение на първокласния ергономичен дизайн можете да стигнете навсякъде, където имате нужда. Оралният душ се препоръчва от зъболекари, тъй като перфектно почиства зоните около коронките, мостовете, а също и скоби . Резервоарът за вода е с капацитет от 170 мл, което е достатъчно за едно измиване. Електрическият зъбен душ работи с 1400mAh литиево-йонна акумулаторна батерия, което значи че имате пълна свобода на движение и без да се притеснявате дали разполагате с контакт в банята си. 

Dr. Mayer WT3500 спецификации

 • Включени 2 накрайника
 • Обем на резервоара: 170 мл
 • 3 програми
 • 2-минутен таймер
 • 1700 импулса в минута

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.67 (3 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart