10 Най-добри модела зимни гуми

За 2024

Трябва ли ви добри зимни гуми? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Зимни гуми Continental WinterContact TS 860

Зимни гуми Continental WinterContact TS 860
виж цената
Провери наличност

Continental WinterContact TS 860 осигуряват максимална спирачна ефективност при всякакви зимни метеорологични условия.

Съставките със силициев диоксид осигуряват отлично сцепление с мокра настилка и следователно подобрява значително спирачните характеристики. Освен това WinterContact TS 860 остават гъвкави при всяко зимно време и предлагат безопасно спиране върху мокри, заледени и покрити със сняг пътища.

Специален дренаж намалява спирачния път при покрити със скреж и заледени пътища. Нова система с ламелни канали помага за постоянно обезводняване на контактната повърхност на гумите за подобрена спирачна ефективност при заледени пътища. Този специален дренаж елиминира опасността от влошаване на спирачните характеристики, причинено от натрупването на вода, което помага за по-бързото спиране.

Технологията Snow Curve+ предлага безопасно завиване по заснежени пътища. WinterContact TS 860 укрепват връзката на гумата със заснежените пътища чрез новата технология Snow Curve+. Компресирайки снега на повече от 1000 места по целия профил, те осигуряват по-добро цялостно сцепление, особено по време на завой.

2

Зимни гуми Michelin ALPIN 6

Зимни гуми Michelin ALPIN 6
виж цената
Провери наличност

Michelin Alpin 6 е една от най-избираните модели зимни гуми. Известният френски производител отново демонстрира страхотен усет и разбиране към нуждите на шофьорите, създавайки оригинален, атрактивен и безопасен модел за пътища, покрити със сняг или снежна киша.

Модерната, насочена конструкция на протектора работи дори при най-трудните зимни условия. Оригиналната система на каналите и двуслойните блокове на протектора осигуряват един от най-късите спирачни пътеки на сняг. С до 5,4 метра по-къс спирачен път от стандартните гуми. Това оказва по-голяма безопасност на водача и пътниците. Забележима разлика, която ще ви помогне да излезете от потенциално опасна ситуация.

Революционната иновация, използвана в Michelin Alpin 6, е самоотварящ се EVERGRIP протектор , предлагащ безопасност и прецизност при шофиране през целия му живот. Грайферите се разширяват, когато гумата се износва, поддържайки най-високите параметри за изключително рекордно дълго време.

Когато протекторът е напълно износен, гумите ще останат в безопасни благодарение на постепенно отварящия се канал, първоначално скрит под гумения слой.

Специална смес за увеличаване на сцеплението позволява да постигнете по-добро сцепление в снега с постепенно износване на протектора. Благодарение на това, независимо от изминатите километри, винаги можете да се насладите на изключителните параметри на Michelin Alpin.

3

Зимни гуми Nokian WR D4

Зимни гуми Nokian WR D4
виж цената
Провери наличност

Nokian WR D4 разполагат с най-новата технология за зимни гуми. Най-добре описани като хамелеон, тези гуми работят перфектно при различни условия на мокри пътища. Отговаряйки на стандартите за клас А в етикета за гуми на ЕС, гумите Nokian са идеалният партньор за леките автомобили.

Nokian предоставят несравнимо съвършенство на пазара за зимни гуми в продължение на много години. Nokian WR D4 е модел, изработен на базата на Nokian Twin Trac Silica и Nokian Block Optimized Siping. Двата модела се комбинират, за да осигурят стабилно сцепление при мокри условия.

Това е марка, която осигурява по-добро сцепление през зимата при трудни условия на шофиране. Протектора е ориентиран към производителността с акцент върху майсторството при управление.

Здравият грайфер в центъра заедно с ламелите се събират, за да осигурят контролирано боравене. Ниският разход на гориво, прецизното сцепление и отличната устойчивост на износване са отличителните белези на тези зимни гуми.

4

Зимни гуми MICHELIN ALPIN A4

Зимни гуми MICHELIN ALPIN A4
виж цената
Провери наличност

Протекторът FullActive подобрява сцеплението, спирането и стабилността дори при най-взискателните условия.

Иновативна гумена смес подобрява сцеплението и спирачния път, дори на мокри и заледени пътища. Помага ви да шофирате в пълна безопасност при всякакви метеорологични условия.

ALPIN A4 са най-икономичните зимни гуми, според проучвания направени през 2017 година; това ви дава 35% повече пробег от средните модели на пазара. Възползвайте се от цялото ноу-хау на MICHELIN по отношение на каучуковите смеси и конструкцията на гумите.

Наличието на маркировката GREEN X е гаранция за едно от най-добрите нива на енергийна ефективност на пазара. Ще намалите разхода на гориво и емисиите на въглероден диоксид, като същевременно се възползвате от характеристиките на гумите MICHELIN по отношение на продължителността на живота им и безопасността.

5

BRIDGESTONE BLIZZAK LM005

BRIDGESTONE BLIZZAK LM005
виж цената
Провери наличност

За зимните гуми Blizzak LM005, производителя Bridgestone използва най-новите технологии за конструкция и модел на зимни гуми, за да гарантира, че шофьорите получават високо ниво на увереност, контрол и безопасност както при сняг, така и при мокри условия.

С насочен шарка на протектора със зигзагообразни канали, Blizzak LM005 осигурява добро сцепление на сняг. Освен това осигурява надеждно спиране в зимни условия благодарение на комбинацията от 2D и 3D ламели както в централната, така и в раменната зона на шарката на протектора.

6

Зимни гуми Dunlop Winter Response 2

Зимни гуми Dunlop Winter Response 2
виж цената
Провери наличност

Dunlop Winter Response 2 включват нов иновативен обратен дизайн на протектора за максимално сцепление на сняг и система с ламели с висока плътност. Това подобрява както спирането, така и завиването при всякакви зимни условия.

Допълнени от оптимизирана конструкция на корпуса за подобрено съпротивление при движение, Winter Response 2 предлагат и отлична икономия на гориво.

Това са зимни гуми, специално разработени за поддържане на контрол на превозното средство при всякакви условия на шофиране през зимата.

Winter Response 2 са зимни гуми, които предлагат сцепление, по-добър контрол и подобрени нива на реакция при зимно шофиране при всякакви условия.

Зимни гуми, които имат два вида шарки на протектора, работещи заедно, за да осигурят по-добра стабилност и контрол на сцеплението. Елементите на гумите подобряват сцеплението и спирачната ефективност, докато високата амплитуда на шарката в центъра увеличава сцеплението и създава високи нива на устойчивост на приплъзване настрани по време на движение в зимни условия.

Оптимизираната форма означава по-малко деформация в сравнение със стандартните гуми, за подобрено съпротивление при шофиране и по-добра икономия на гориво.

Иновативен блок Reverse Snowguide улавя сняг в средната линия на протектора за увеличена контактна площ, което означава повече сцепление при спиране и ускоряване.

7

CONTINENTAL WinterContact TS 870

CONTINENTAL WinterContact TS 870
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Когато падне сняг и покрие заледените улици, можете да сте сигурни, че WinterContact TS 870 ще осигурят надежден контрол и минимален спирачен път, така че да можете просто да се насладите на зимното си каране.

Тъй като зимата не винаги е бяла и красива, но често е мокра и киша, ние CONTINENTAL разработиха Cool Chili Compound, за да оптимизират спирането на мокро. С помощта на Hydro Grooves можете дори да овладеете аквапланинга. Така че, когато вали, просто се насладете на удобното каране.

Можете също да изминавате дълги разстояния с нисък разход на гориво.

Независимо, че вашето зимно пътуване отнема повече време, тези гуми издържат по-дълго. Съставът на производителните смоли и гъвкава полимерна матрица осигурява висок пробег и нисък разход на гориво.

8

Зимни гуми Yokohama V905

Зимни гуми Yokohama V905
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Yokohama V905 са зимни гуми, които ви осигуряват стабилност при шофиране на сняг и лед.

Гумите имат специална шарка на протектора за подобряване на дренажа на водата, за да се намали рискът от аквапланинг. Той също така разполага с ново съединение, което включва различни материали, включително Micro Silica и Orange Oil, за високо ниво на производителност при заснежени и мокри пътища, както и върху заледени повърхности.

9

Зимни гуми Hankook Winter ICept RS2

Зимни гуми Hankook Winter ICept RS2
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Winter ICept RS22 са специално проектирани за пътни условия в Европа. Благодарение на оптимизирания контур на гумите и триизмерните ръбове на блоковете, те впечатляват с безопасно сцепление и добри спирачни характеристики на сняг.

В допълнение, взаимодействието на надлъжните и страничните канали осигурява оптимално премахване на водата и кишата, като по този начин намалява риска от аквапланинг.

10

Debica Frigo 2

Debica Frigo 2
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Зимните гуми Debica Frigo 2 съчетават характеристиките на стандартните и комфортните гуми. Технологично усъвършенстваният им дизайн осигурява голям пробег и комфортно шофиране през зимата.

Моделът Frigo 2 се характеризира със състав, който предлага много висока гъвкавост дори при ниски температури.

Специалната смес, както и по-голям брой блокове подобряват сцеплението при тежки зимни условия.

Освен това Debica Frigo 2 се характеризира с увеличен брой периферни и странични канали, които премахват водата и кишата по-ефективно от гумата. Шарките на протектора намаляват и риска от аквапланинг.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart