10 Най добри външни хард дискове

За 2024

За по-безопасното съхранение на важни файлове е нужен външен хард диск. Вижте нашата класация за 10-те най-добри модели.

Мнения и избор на модел

1

Външен хард диск WD Elements Portable 5TB

Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 5TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 0.23 кг

Съхранявайте и носете вашата важна информация със себе си, използвайки Elements външен хард диск от WD. С капацитет от 5TB, той може да се използва за допълнително съхранение или за архивиране на вашите видеоклипове, снимки, музика, документи и други файлове. 

Устройството Elements се свързва с вашия компютър чрез USB 3.0 порт поддържащ скорост до 5 Gb / s. Също съвместим с USB 2.0 при скорости до 480 Mb / s. Идва форматиран като NTFS, така че системи като Windows 10, 8.1 и 7 ще го разпознаят без никакви усложнения. Що се отнася до потребители на Mac устройството може да бъде форматирано, за да работи с Mac OS.

WD Elements бързо архивира и извлича файлове, използвайки технологията USB 3.0 и се захранва от USB портa на вашето устройство. Това означава, че не изисква друг допълнителен външен източник на захранване. Устройството WD Elements е защитено с 2-годишна гаранция в световен мащаб и се предлага с включен кабел micro-USB към USB Type-A.

2

Външен хард диск Seagate Expansion Portable 4TB

Външен хард диск Seagate Expansion Portable 4TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 4TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 0.17 кг

Компактния и лесен за използване преносим външен хард диск от Seagate се инсталира за секунди, опростявайки процеса на добавяне на 4TB място за съхранение на вашия компютър. 

Той се предлага предварително форматиран и подготвен за системи с Windows и се свързва чрез включен USB кабел. За да прехвърляте големи файлове бързо и ефективно, той използва USB 3.0 технология, която осигурява скорост до 5 Gb / s. Не се нуждаете от допълнителен източник на захранване, което го прави подходящ за използване в движение.

Преносимият твърд диск на Seagate Expansion се инсталира много лесно, нужно е само да включите един USB кабел. Можете да започнете да записвате файловете си само за секунди след изваждането му от кутията.

Снимките, видео клипове и музикални файлове могат да натоварят паметта на компютъра ви. Това води до намаляване на производителността, тъй като вътрешният му хард диск се пълни до крайни възможности. Добавете допълнителни 4TB място за съхранение, за да освободите място на компютъра си и да възстановите неговата производителност.

Seagate Expansion се захранва от USB порта на вашия компютър, без да е необходимо външно захранване. След като се включи в устройството, автоматично се разпознава от операционната система Windows, без нуждата на софтуер за инсталиране или конфигуриране.

3

Външен хард диск WD My Passport 4TB

Външен хард диск WD My Passport 4TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 4TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.2
 • Тегло 0.21 кг

Дръжте файловете си защитени и под ръка с черния външен хард диск WD My Passport. Проектиран с тънък форма, той се предлага и в разнообразни цветове, които отговарят на вашия стил. Освен своя 4TB капацитет за съхранение, той разполага с 256-битово AES хардуерно криптиране, за да гарантира, че вашите файлове са защитени.

Разполага с USB 3.2 Gen 1 свързаност за по-бърз трансфер на данни. Той идва и форматиран NTFS и подготвен за Windows 8.1 и 10, но може да бъде преформатиран за други операционни системи като Mac.

Свързва с вашия компютър или лаптоп с помощта на включен микро-USB към USB Type-A кабел. Потребителите могат да се възползват от софтуера на WD Discovery и Backup, които да им помогнат да управляват и архивират своите файлове.

WD My Passport 4TB се откроява от другите модели, като предлага тригодишна гаранция. С това ще имате повече спокойствие, ако искате да се използвате редовно.

4

Външен хард диск Toshiba Canvio Basics, 2TB

Външен хард диск Toshiba Canvio Basics, 2TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 2TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 0.14 кг

Опростете съхранението на данни с Toshiba Canvio Basics. Той ви позволява да носите своите колекции с филми, снимки и музика навсякъде с вас.

Предлагайки голям капацитет за съхранение, преносимост и удобство, лесна настройка и бърз достъп до вашето съхранявано съдържание.

Открийте един от най-лесните начини да добавите допълнително място за съхранение към компютъра. Можете да постигнете това с портативния хард диск Canvio Basics, предлагащ лесна работа само с включването на един единствен кабел. Готов за използване с вашия Windows и не се изисква инсталиране на софтуер. Интуитивно плъзнете и пуснете файлове към и от вашия компютър или лаптоп.

Canvio e създаден според стандартите за качество на Toshiba от световна класа, предлагайки проверена във времето надеждност.

Предлага се с 2 години стандартна гаранция, така че можете да се чувствате уверени и да съхранявате файловете си спокойно.

5

Външен хард диск ADATA Durable HD330 4TB

Външен хард диск ADATA Durable HD330 4TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 4TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.2
 • Тегло 0.31 кг

Достъпно решение за външно съхранение на файлове от ADATA със сензорна технология, предназначена да постави на пауза активността при откриване на физически удар.

HD330 има USB 3.2 изход и е съвместим с по-стари USB 2.0 портове. Той ще работи с всички версии на Windows включително Windows XP. Също така е съвместим с Mac OS X 10.6 или по-нова версия и Linux Kernel 2.6 или по-нова версия.

Въпреки че HD330 не може да се сравнява с SSD, той върши добра работа, когато е сравняван с други HDD дискове в своята ценова категория.

Устройството има текстуриран силиконов защитен калъф с плътни гумени възглавници по ъглите, за да поеме възможни непредвидени удари.

HD330 се предлага с гаранция от 3 години и три различни цвята на гумения калъф. За тези, които търсят надеждно решение за външно съхранение с ограничен бюджет, HD330 си заслужава да бъде разгледан.

6

Външен хард диск Seagate Backup Plus HUB 8TB

Seagate Backup Plus HUB 8TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 8TB
 • Формат 3.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 1.06 кг

Настолните устройства Seagate Backup Plus се предлагат с капацитет до 8 TB и с опция за хъб USB 3.0 връзка. Със съвместимостта на различни платформи, изключителната надеждност и скорост можете да архивирате почти всичко.

Оборудван с два интегрирани USB порта отпред. Можете да прехвърляте вашите файлове, ценни снимки и видеоклипове, като в същото време зареждате таблета, смартфона или камерата си.

Възползвайте се от устройството Backup Plus Hub, което е с двойна функция. Универсален център за данни и станция за презареждане, вградени в настолно устройство с феноменален капацитет.

Backup Plus Hub е съвместим с Mac и Windows. Инсталирайте драйвера NTFS за Mac и можете да използвате устройството взаимозаменяемо между компютри с Windows и Mac, без нужда от преформатиране.

7

 WD My Book V3 8TB

 WD My Book V3 8TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 8TB
 • Формат 3.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 0.96 кг

С My Book външен хард диск от WD лесно можете да архивирате важни файлове и да създавате резервни копия на системата, като използвате включения софтуер WD Backup за Windows или Time Machine за Mac. 

В допълнение към опростения начин на архивиране както за компютри с Windows, така и за Mac, това устройство разполага с 256-битово AES хардуерно криптиране. Това гарантира, че съхранените файлове остават защитени. 

My Book Desktop разполага с USB 3.0 порт за бърз трансфер на данни и идва exFAT, форматиран за Windows и Mac. Улеснено стартиране и работата за нула време.

Външната памет за настолни компютри My Book е готова за използване директно от кутията. Така че можете да започнете да прехвърляте файлове, да запазвате снимките и клиповете си директно в архива. Той се доставя със софтуера, от който се нуждаете, за да защитите данните си, включително WD Backup и WD Security, и е съвместим с Time Machine.

8

Външен хард диск WD My Cloud Home, 6TB

Външен хард диск WD My Cloud Home, 6TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 6TB
 • Формат 3.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 1.1 кг

Добавете 6TB външна памет за съхранение към вашето Windows, Mac, iOS или Android устройство. My Cloud Home предлага прехвърляне на цифрово съдържание, архивиране на снимки и видеоклипове на вашия телефон и безжично архивиране и синхронизиране на вашите компютри с Windows и Mac. 

Това персонално устройство за съхранение се включва директно към вашия Wi-Fi рутер, използвайки своя Gigabit Ethernet порт. Лесно осъществяване на достъп, качване и споделяне на снимки и видеоклипове с помощта на приложенията My Cloud Home за мобилни устройства, настолни компютри и уеб платформи. Възпроизвеждайте поточно видеоклипове с помощта на Plex Media Server. 

Използвайки USB 3.0 Type-A порта, ще можете да импортирате снимки, видеоклипове, музика, документи и други от други устройства, като USB флаш устройства и външни твърди дискове.

Настройте бързо устройствотo My Cloud Home. Просто го включете във вашия Wi-Fi рутер. След това използвайте мобилния си телефон, за да настроите акаунта си и да започнете да прехвърляте важните за вас файлове. Не е необходим компютър и не се изисква месечна такса.

9

Външен хард диск Seagate Expansion 14TB

Външен хард диск Seagate Expansion 14TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 5TB
 • Формат 2.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 0.23 кг

Предварително форматиран за оперативни системи Windows 7, 8.1 и 10.  Външен хард диск от Seagate се разпознава автоматично от Windows, не изисква допълнителен софтуер за инсталиране и нищо за конфигуриране. 

Файлове като снимки, видеоклипове, музика и документи могат лесно да се прехвърлят на това устройство чрез плъзгане и пускане директно в желаната от вас папка. Бързите трансфери на данни се осигуряват чрез свързване micro-USB 3.0, което е известно още като USB 3.1 Gen 1.

Настройката е много лесна. Просто включете захранването към контакта и USB кабела към компютъра и сте готови за работа. Устройството ще бъде разпознато автоматично от операционната система, така че няма софтуер за инсталиране и нищо за конфигуриране.

Този външен хард диск разполага с 14TB капацитет за съхранение. Съвместим е и с USB 2.0 и включва USB 3.0 кабел и захранващ адаптер.

10

WD My Cloud Expert Series EX2 Ultra Network Storage 16TB

WD My Cloud Expert Series EX2 Ultra Network Storage 16TB
Търси в emag.bg
Провери наличност
 • Капацитет 16TB
 • Формат 3.5 инча
 • USB 3.0
 • Тегло 2.3 кг

С двуядрен процесор Marvell ARMADA 385 от 1,3 GHz, My Cloud Expert Series 16TB от WD има мощността, необходима за управление и разпространение на файлове на различни платформи. 

Високоефективно NAS устройство с 1 GB DDR3 RAM гарантира, че могат да се изпълняват множество задачи, без да се забавя системата. My Cloud EX2 Ultra се предлага предварително зареден с два WD 8TB RED 5400 rpm SATA III 3,5 ” хард диска с общ капацитет за съхранение 16TB.

Това облачно устройство може да бъде конфигурирано RAID 0 за подобрена производителност, RAID 1 за съкращение или JBOD и SPAN, за да отговарят на вашите специфични нужди за съхранение. Благодарение на Gigabit Ethernet порт и два USB 3.0 Type-A порта, можете да се свържете с вашата мрежа и хост система.

Веднъж конфигуриран, My Cloud Expert предлага разнообразни функции, за да улесни управлението и поточното ви съдържание. 

С приложението My Cloud потребителите могат да имат достъп и да управляват файлове практически от всяко място чрез компютър, Android или iOS устройство. WD Sync опростява процеса на синхронизиране на мултимедия на различни устройства, за да осигури постоянно архивиране на данните. 

EX2 Ultra може дори да предава съдържание на мобилни устройства, игрови конзоли и други, тъй като поддържа приложението Plex Media Server. Възможностите на този сървър за съхранение не спират дотук. Устройството е поддържано от приложения на трети страни, които отговарят на нуждите на голяма част от потребителите. 

Към този My Cloud EX2 е включен Ethernet кабел, адаптер за захранване и софтуер.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 4 (2 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart