10 Най-добри вертикални прахосмукачки

За 2024

Трябва ли ви добра вертикална прахосмукачка? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават покупката.

Мнения и избор на модел

10

Вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute

Вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute
виж цената
Провери наличност

Почистете дома си без много усилия с вертикална прахосмукачка Dyson V8 Absolute.

С почистваща глава с директно задвижване, Dyson V8 Absolute достига дълбоко в килима. Това я прави високоефективна, премахвайки още повече замърсявания и косми от домашни любимци. Предлага 150% повече мощност на четката от Dyson V6 Animal.

Захранван от цифровия мотор V8 на Dyson, тази вертикална прахосмукачка е мощно допълнение към вашия арсенал за почистване. Предлагайки до 40 минути работа при пълно зареждане на батерията, V8 Animal разполага и с режим на максимална мощност, който може да осигури до седем минути високо засмукване при почистване на по-замърсени зони.

Достигнете всеки ъгъл

За допълнително удобство, Dyson V8 Absolute може да се преобразува и в ръчен модел, идеален за работа със стълби, бюра и тапицерия. Може да се използва и като прахосмукачка за кола, като премахва замърсяванията от стелките и багажника с минимални усилия.

Подходяща за използване върху различни повърхности, включително килими, твърди подове, ламинат и плочки. Лекият дизайн на Dyson V8 Absolute позволява да се използва за почистване на високи места, двигателя и батерията са близо до дръжката, което я прави лесна за маневриране. А чупещото рамо ви позволява лесно да почиствате под мебели, без да се навеждате.

Акумулаторният дизайн я прави лесен за използване във всяка точка на вашия дом, а включената докинг станция може да се използва за зареждането ѝ само за 3,5 часа.

Идеална за  страдащи от алергии

Способна да улавя алергени и да изхвърля чист въздух, тази вертикална прахосмукачка е идеалното решение за поддържане на дома ви подреден и без алергени.

Механизмът за изпразване на контейнера работи само с едно натискане на бутон. Изпразването става доста хигиенично и тази прахосмукачка е подходяща за хора с алергии и астма.

Dyson V8 Absolute технически данни

 • Автономия на батерията до 40 мин.
 • Капацитет 0.54 литра
 • Захранващо напрежение 21.6 V
2

Вертикална прахосмукачка Philips SpeedPro Aqua 3in1 FC6729/01

Вертикална прахосмукачка Philips SpeedPro Aqua 3in1 FC672901
виж цената
Провери наличност

С Philips SpeedPro Aqua получавате прахосмукачка за сухо и мокро почистване и ръчна, три в едно. Благодарение на двигателя PowerCyclone 7, можете да чистите до 50 минути в нормален режим. Батерията издържа 22 минути в турбо режим, който е подходящ за почистване на килими. Приставката на 180 ° изсмуква мръсотията до 98% дори и в най-трудо достъпните места.

Philips SpeedPro Aqua също осветява пода с LED осветление, така че виждате точно къде има мръсотия. 

За да почистите по-старателно, използвайте приставката за сухо и мокро. Със смукателната четка премахвате замърсяванията и замърсените петна от пода веднага с функцията за почистване. След употреба лесно можете да изперете кърпите от микрофибър в пералнята.

Philips SpeedPro Aqua 3in1 технически данни

 • Капацитет 0.4 литра
 • Автономия на батерията до 50 мин.
 • Превключете обикновеното приспособление с приспособлението за мокро и сухо, така че да можете да вакуумирате и да избърсвате едновременно.
 • Накрайника за засмукване с LED осветление е отворен отпред и отстрани, така че изсмуква мръсотията и праха от различни посоки.
 • С 21,3 V литиево-йонни батерии този модел е по-мощен от други в този ценови диапазон.
3

Вертикална прахосмукачка Bosch Athlet BCH6ZOO

Вертикална прахосмукачка Bosch Athlet BCH6ZOO
виж цената
Провери наличност

Безжична вертикална прахосмукачка Bosch с производителност на почистване като на прахосмукачка с кабел.

Предлага висока производителност на почистване за всички видове подове, благодарение на технологията без торба и мощна ProAnimal четка. Това е електро-четка за високи резултати при почистване на всички видове подови покрития с допълнителен валяк, предназначен за косми от домашни любимци.


Включени аксесоари в комплекта: Аксесоар за тесни пространства, гъвкав маркуч, презрамка, подплънки и четка за тапицерия и дълъг аксесоар за фуги – идеална за достигане до най-трудно достижими места.

Bosch Athlet BCH6ZOO разполага с акумулаторни батерии с литиева технология. Устойчиви на производителност и достатъчно мощни за да издържат до 60 минути на работа. Времето за използване е изключително дълго, достатъчно за нормални почиствания у дома.

Bosch Athlet BCH6ZOO технически данни

 • Капацитет на контейнер: 0,9 л
 • Захранващо напрежение 25.2 V
 • Автономия на батерията до 60 мин.
 • Лесен за премахване и изпразване контейнер за прах
 • Контрол със сензор за поддържане на максимална производителност, LED светлина показва кога е необходимо почистване на филтъра
 • Микрофилтър за изходящ въздух
 • Изключително удобна и лесна за използване, съхранявайте и почиствайте благодарение на своята лекота и системата EasyClean.
 • Система EasyClean с валяк на четкат, който се изважда за бързо почистване
 • Максимална гъвкавост за неограничено почистване около и под мебелите благодарение на гъвкавата фуга и допълнителни аксесоари
 • Дръжка с меко докосване
4

Вертикална прахосмукачка Xiaomi Deerma DX700s

Вертикална прахосмукачка Xiaomi Deerma DX700s
виж цената
Провери наличност

Xiaomi Deerma DX700s е страхотна вертикална прахосмукачка, която впечатлява не само със своите характеристики, но и със страхотната си цена.

Deerma е компактен модел, който благодарение на своите размери 260 x 288 x 1123 мм ще се впише добре във всяко домакинство.

Освен това се не изморява ръцете благодарение на добре оформената си дръжка и тегло само 2,75 кг.

Въпреки размерите си, тази ръчна прахосмукачка е особено мощна. Тя има всмукателна мощност до 15000 Pa и събира мръсотията в контейнер с размер 0,8 литра.

Благодарение на тройната филтрация ще почисти перфектно вашия дом. Трябва да се отбележи, че дори и при такова отлично представяне тя е относително тиха и достига ниво на шум под 75 dB.

Долната част може да се накланя до 180 градуса, благодарение на което ще стигнете до по-трудно достъпни места.

Deerma DX700s може да се използва, като за вертикална, така и за ръчна прахосмукачка.

Включени аксесоари Xiaomi Deerma DX700s

Тя също така се доставя с прахосмукачката 3 накрайници за различни видове повърхности. 

 • Подов удължител, използван за вакуумиране на паркети и подове. 
 • Тесен накрайник за вакуумиране на по-тесни и по-труднодостъпни места, както и за рафтове на шкафове и др.
 • Малката четка от своя страна служи добре за вакуумиране на повърхности като тапицерии, като например дивани и фотьойли.

Xiaomi Deerma DX700s технически данни

 • Капацитет 0.8 литра
 • Ниво на шум 75 dB
 • Тегло 2.75 Kg
5

ROWENTA X-Force Flex 8.60 Aqua RH9690WO

ROWENTA X-Force Flex 8.60 Aqua RH9690WO
Виж цената
Провери наличност

Rowenta RH9638WO X-Force Flex е идеално проектирана за стандартно почистване на дома. Като уред 2 в 1, тя ще работи както вертикална прахосмукачка, така и като ръчна. Това ви позволява да достигнете дори до най-отдалечените ъгли и трудни места и да избършете с фунията за мокро почистване. 

Ако имате различни повърхности, които искате да почиствате, трябва да знаете, че Rowenta RH9638WO X-Force Flex е предназначена за всички видове подови настилки, килими, тапицерии, подове с балатум, дървени подове и др. Едно голямо предимство е възможността за лесно почистване на козината от домашни любимци. 

Въздухът се филтрира през HEPA филтър и улавя до 99 % от алергените. Мръсотията ще бъде събрана в контейнер, който просто ще изпразните в кошчето, когато приключите. 

Захранва се от батерии, така че няма да бъдете ограничени до контакт. На батерията литиево-йонни ще осигури време за работа на 35 минути при пълно зареждане. Зареждането отнема 3 часа (и).

Rowenta RH9638WO X-Force Flex 8.60 технически данни

 • Подходяща за почистване след домашни любимци
 • Литиево-йонна батерия
 • Живот на батерията 35 минути
 • Батерията се зарежда напълно за 3 часа
 • Аксесоари: четка за тапицерия, накрайник за пода и инструмент за процепи
 • Контейнер за мръсотията с обем от 0,55 литра
6

Прахосмукачка Stick 2 в 1 Philips PowerPro Duo FC6168/01

Прахосмукачка Stick 2 в 1 Philips PowerPro Duo FC616801
виж цената
Провери наличност

Philips PowerPro Duo може до работи до 40 минути при едно пълно зареждане. Вече няма да бъдете ограничени при почистване на места, където няма електрически контакт.

Най-функционална характеристика 2-в-1 ви дава възможност да почистите пода и мебелите с едно устройство. С дюзата TriActive Turbo можете да уловите целия прах и отпадъци с едно движение. 

Устройството разполага с миещ се, трислоен филтър, който улавя 90% от алергени, като прашец.

Оборудвана е с технология PowerCyclone за осигуряване на максимална производителност на почистване. Входящият въздух се влива в циклонната камера, която е част от технологията PowerCyclone. От своя страна, камерата отделя праха и мръсотията от всмукания въздух. Прахосмукачката за прахосмукачка Philips PowerPro Duo е много лесна за употреба и много хигиенична.

Philips PowerPro Duo е лесна за разглобяване, което я прави лесна за съхранение в малки пространства. Можете да я съхранявате, където пожелаете. 

Капацитетът на контейнера за прах и мръсотия на Philips PowerPro Duo е до 0,6 литра. В резултат на това има достатъчно място, имайки предвид пълното време на работа на уреда.

Philips PowerPro Duo технически данни

 • Автономия на батерията до 40 мин.
 • Капацитет 0.6 литра
 • Ниво на шум 83 dB
 • Тегло 3.2 Kg
7

Xiaomi Roidmi NEX X20 XCQ06RM

Xiaomi Roidmi NEX X20 XCQ06RM
виж цената
Провери наличност

С водоустойчивата ролкова четка и магнитния компонент за моп, който може да побира 160 мл вода, ви позволява да почиствате пода ефективно. Първо вакуум и след това избърсване с моп.

Engine-X Цифров безчетков мотор

Новото поколение безчетков мотор Engine-X развива скорост до 120 000 оборота в минута, за да генерира мощно засмукване, което увеличава засмукването с 30%, за да улови дълбоко дълбокото замърсяване или козината от домашни любимци.

Технология за отделяне на отпадъците Air-X

С технологията за отделяне на отпадъците Air-X, произвежда директно засмукване с множество циклони, за да избегне блокирането и да запази по-силно засмукване за по-дълго.

HEPA филтър

Вертикална прахосмикачка Roidmi NEX улавя алергените и изхвърля по-чист въздух.  

65 минути време за работа

С литиева батерия и система за управление на батерията BMS-X, тя може да почисти 380 квадратни метра еднократно.

Максимален режим: 10* минути

Режим на усилване: 38* минути

Стандартен режим: 65* минути

Bluetooth връзка

Свържете я с приложението чрез Bluetooth и можете да видите различни данни. Като например живот на батерията, подмяна на филтъра, време за почистване и т.н.

LED светлина

Четката е оборудвана с LED светлини. Благодарение на светлинен сензор за LED лапите ще се включат автоматично, когато четката е под дивана, леглото и други тъмни ъгли.

Xiaomi Roidmi NEX технически данни

 • Автономия на батерията до 65 мин.
 • Капацитет 0.4 литра
 • Ниво на шум 72 dB
 • Тегло 2.6 Kg
8

Вертикална прахосмукачка ROWENTA X-Pert 360 RH6933WO

Вертикална прахосмукачка ROWENTA X-Pert 360 RH6933WO
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

ROWENTA RH6921WO X-PERT 3.60 е чудесна за ежедневно почистване на дома. Можете да я използвате като вертикална или ръчна прахосмукачка. Това ще ви даде възможност за почистване на различни повърхности и трудно достъпни места. 

Едно от най-големите ѝ предимства е възможността за лесно почистване на козината на домашни любимци.

Този модел се захранва с батерии, така че няма да се налага да имате трудности с намирането на контакт. Литиево-йонна батерия ще гарантира до 45 минути почистване с пълно зареждане. (Време за зареждане е 4 часа).

ROWENTA X-Pert 360 технически данни

 • Вакуумира животински косми
 • Захранва се с литиево-йонна батерия
 • Автономия до 45 мин.
 • Напълно зарежда за 4 часа
 • Капацитет 0.5
 • Включени аксесоари: LED светлина и въртяща се четка
 • Вътрешният контейнер съхранява мръсотия
 • Прахосмукачката Rowenta е изправена за обем от 0,5 л
9

Вертикална прахосмукачка Bosch Unlimited BCS61113

Вертикална прахосмукачка Bosch Unlimited BCS61113
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Справете се бързо и лесно с домакинските си задължения с помощта на тази акумулаторна прахосмукачка Bosch. Тъй като тя може да работи в продължение на 30 минути с едно зареждане, ще можете да обикаляте всяка стая, без да се налага да я зареждате. 

С удобната четка AllFloor ще събирате мръсотия и пух от подовете ви със страхотни резултати всеки път. Плюс това, независимо дали почиствате килимите, плочките или дървените подове, четката работи фантастично върху всяка повърхност. 

Когато сте доволни от резултатите, просто отделете лесния за използване контейнер за безпроблемно изпразване. И тъй като е част от гамата Power for ALL, батерията може дори да се използва в други градински и домашни уреди от Bosch със същия клас напрежение, което ви позволява да свършите работа из цялата къща.

Тъй като този модел е безжичен и лек, прави почистването наистина лесно и удобно. Тежи само 2,3 кг, така че няма да имате проблеми с пренасянето или преместването му от стая в стая или с маневрирането около дивани, маси и столове.

Bosch Unlimited BCS61113 основни характеристики

 • Време на работа: 30 минути на батерия
 • Мощност: 18 V,
 • Тегло: 2,4 кг,
 • Капацитет: 0,3 литра
10

Вертикална прахосмукачка Karcher VC 4s Cordless Plus

Вертикална прахосмукачка Karcher VC 4s Cordless Plus
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Жълтата прахосмукачка VC 4s Cordless Plus е за разнообразни приложения. Благодарение на изключителното си ниско тегло и безжичната работа, жълтият VC 4s Cordless Plus от Karcher може лесно да се носи, повдига и използва дори за продължителен период от време.

Със своя модерен дизайн 2 в 1 и двойна дръжка, тя се държи удобни в ръката, когато се използва, независимо дали като ръчна или вертикална прахосмукачка. Така тя е перфектната помощ за ежедневните задачи за почистване.

Тя е с безчетков, високоскоростен мотор със 100 000 оборота в минута, мощност на засмукване 15 000 Pa и моторизирана ролка за подово улавяне на всякакъв вид мръсотия.

Мощната система без торба с HEPA филтър осигурява постоянна смукателна мощност. В еко режим, максималното време на работа на мощната литиево-йонна батерия е 60 минути, което прави възможно почистването на цялата жилищна площ.

VC 4s Cordless Plus има практични аксесоари: С дюзата за тапицерия прахът и космите могат да бъдат отстранени от меката мебел, а активна дюза с голяма ролкова четка е подходяща за всякакви подови повърхности.

VC 4s Cordless Plus основни характеристики

 • Удобна работа, леко тегло и перфектно разпределение на теглото за работа без умора.
 • Благодарение на дръжката, тя се побира удобно в ръката – независимо дали я използвате като ръчна или вертикална.
 • Подов накрайник с интелигентна връзка 180 ° за лесно маневриране около мебелите.
 • С изключителна мощност на засмукване, високоскоростният мотор и моторизираният валяк за пода събира всички прашинки. Мощната система без торба с HEPA филтър осигурява постоянна смукателна мощност.
 • До 60 минути време на работа на батерията в енергиен режим.
 • Изключително универсална прахосмукачка за твърди подове, мека мебел, труднодостъпни места, почистване на автомобили и др. Както стандартните, така и специалните аксесоари могат да се справят с практически всички задачи по почистване в цялото домакинство.
 • Ниво на шум 81 dB
 • Напрежение на батерията 18 V
 • Тип батерия Литиево-йонна батерия
 • Време на работа мин. режим 60 мин.
 • Време за зареждане на батерията до 100% за 3.5 часа
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 2.62 (13 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart