10 Най-добри велоергометри

За 2024

Трябва ли ви добра велоергометър? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Велоергометър Zipro Rook

Велоергометър Zipro Rook
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 10 кг
 • Брой степени на трудност 16
 • Максимално поддържано тегло 150 кг
 • Размери: 119 х 55.5 х 153 см

Велоергометър Zipro Rook е един от най-добритр модели днес д добро съотношение цена и качество. Има отличен ефект върху тунизирането на мускулите и помага за тренирането на прасците, бедрата и корема. Това, че е модел, който действа върху различни части на тялото, елиминирайки необходимостта от други фитнес уреди за кардио тренировки.

Други фактори, които ще ви привличат вниманието към Zipro Rook са неговите размери и адаптивност към пространството. Може да бъде поставен във всяка среда без особени затруднения и не изисква много голяма площ, за да бъде настроен и готов за тренировка.

В допълнение, той е изработен от стомана, което гарантира голяма сигурност и издръжливост. Това допълнително прави този велоергометър добра инвестиция.

2

Велоергометър Zipro Flame WM

Велоергометър Zipro Flame WM
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 8 кг
 • Брой степени на трудност 32
 • Максимално поддържано тегло 150 кг
 • Размери: 92 х 42 х 139 см

Zipro Flame WM е идеален за хора, които търсят начини за упражнения у дома. Този модел предлага тази възможност с качеството на професионално оборудване. 

Седалката е регулируема и е една от най-удобните в своята категория. По този начин гарантира комфорт по време на употреба и премахва възможни проблеми като болки в гърба поради неудобна позиция.

Друг важен фактор е 2-годишната фабрична гаранция, която е по-дълга от много други продукти в категорията. 

По отношение на въздействието върху тялото, моделът помага за тонизиране на мускулите, а също така е подходящ и за сърдечно-съдови упражнения. Това се дължи на факта, че Zipro Flame WM прави изчисления на скоростта чрез RPM.

3

Велоергометър Nautilus U628

Велоергометър Nautilus U628
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 13.6 кг
 • Брой степени на трудност 32
 • Максимално поддържано тегло 148 кг
 • Размери: 73 х 27 х 67 см

Ако търсите оборудване, което ви позволява да правите по-тежки упражнения, Nautilus U628 е идеалният модел за вас. Той е подходящ за хора, които обичат да карат велосипед, но нямат възможност да го правят на открито. 

Добре конструиран, велоергометър Nautilus U628 има всичко, за да запълни тази липса и да помогне за поддържането на тялото с упражнения у дома.

Най-големите му плюсове са неговата магнитна система за устойчивост с тежък 13.6 кг. маховик и централната конзола, която предлага множество възможности за регулиране. Освен това моделът има мултифункционален дисплей и може да наблюдавате няколко неща едновременно. Заслужава да се спомене, че има и система за следене на сърдечния ритъм по време на тренировка.

За тези, които търсят безопасност и комфорт, Nautilus U628 може да се счита за отличен модел.

4

Велоергометър Kondition BMG-5700

Велоергометър Kondition BMG-5700
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 5.5 кг
 • Брой степени на трудност 8
 • Максимално поддържано тегло 120 кг
 • Размери: 105 х 27.5 х 142 см

Друг модел, който се предлага на добра цена е Kondition BMG-5700. Супер проста опция, насочена към начинаещи, които искат да започнат да правят физически упражнения.

Има конструкция от стомана, удобна регулируема седалка и издържа до 120 килограма максимално тегло.

На екрана можете да следите данни като скорост, изминато разстояние, време за упражнения и дори приблизително изгорени калории.

Ако сте начинаещ, този е отличен модел, с който да тренирате у дома. Той позволява умерени тренировки, които с времето могат да бъдат леко увеличени по интензивност.

Друг добър аспект на продукта е неговата много справедлива цена за това, което предлага. Така че, ако не сте тренирали досега и сте решили да започнете, Kondition BMG-5700 е модел, който може да Ви е от полза.

5

Велоергометър HMS R1817

Велоергометър HMS R1817
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 9 кг
 • Брой степени на трудност 32
 • Максимално поддържано тегло 180 кг
 • Размери: 173 х 67 х 112 см

С 32 нива на интензивност, HMS R1817 е модел, който позволява страхотно изживяване, както за начинаещи, така и за напреднали, които търсят уред за по-интензивни упражнения.

Продуктът предлага комфорт при по-тежки сесии и много степени на трудност поради наличието на електромагнитно съпротивление, което осигурява по-плавни промени.

Цената от своя страна следва високия стандарт за качество. Въпреки това, това е инвестиция, която си заслужава, гарантира удовлетвореност на потребителите.

Тъй като е хоризонтален модел, заема много място и е доста тежък. Това затруднява местенето на уреда, но ако фокусът е върху качеството на живот и упражненията, HMS R1817 е идеалния модел, който ще отговори на вашите нужди.

6

Мини велоергометър Tunturi Cardio Fit M30

Мини велоергометър Tunturi Cardio Fit M30
виж цената
Провери наличност
 • Маховик 2 кг
 • Различни степени на трудност
 • Максимално поддържано тегло 110 кг
 • Размери: 46 х 38 х 26 см

Tunturi Cardio Fit M30 е предназначен за хора, които нямат много свободно място у дома. Това е мини велоергометър, който има редица предимства в допълнение към размера си. Имате възможността да го транспортирате навсякъде лесно и удобно.

Tunturi Cardio Fit M30 е различен с това, че има интегриран компютър. Задавате съпротивлението на желаното ниво и вграденият компютър позволява следене на изгорените калории, разстояние и изминало.

Освен това, друг аспект, който заслужава внимание. Педалите имат ремъци, които помагат да поддържат краката на потребителя стабилни, докато той спортува, което прави модела още по-безопасен. 

Тренирайте докато гледате телевизия, докато седите на стол или просто на дивана.

Заслужава да се спомене, че Tunturi Cardio Fit M30 работи чрез батерия и дори в случай на прекъсване на захранването ще бъде възможно да продължите да тренирате.

7

Hammer Comfort Motion BT

Hammer Comfort Motion BT
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност
 • Маховик 8 кг
 • Брой степени на трудност 10
 • Максимално поддържано тегло 130 кг
 • Размери: 160 х 52 х 110 см

Ако търсите здрав хоризонтален велоергометър, ето още едно страхотно предложение, Comfort Motion BT. Това е модел, предназначен за използване както във фитнес зали, така и у дома. Седалката му е лесно достъпна и има възможност за лесно регулиране на разстоянието.

Разполага със система за следене на пулса със сензори, вградени в дръжките на уреда. Контролния панел на това страхотно оборудване включва екран, който показва функции като време, скорост, разстояние, пулс и калории.

8

Сгъваем велоергометър PROGRESSIVE XF700

Сгъваем велоергометър PROGRESSIVE XF700
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност
 • Маховик 1.5 кг
 • Брой степени на трудност 8
 • Максимално поддържано тегло 110 кг
 • Размери: 93 х 42 х 130 см

PROGRESSIVE XF700 е страхотен избор за хора, които искат да тренират, без да напускат дома си. Удобен и безопасен, той помага за поддържане на здравето, тъй като укрепва мускулите. Също така помага за изгарянето на мазнини и допринася за повишаване на физическата устойчивост като цяло.

Със своя модерен дизайн, PROGRESSIVE XF700 позволява визуализиране на резултатите чрез своя екран, който дава достъп до информация като скорост, разстояние, калории, пулс и време.

Заслужава да се спомене също, че оборудването разполага с магнитна система за съпротивление и прави движенията по-плавни. В допълнение, тази система допринася за по-безшумната работа на уреда.

9

Велоергометър InnovaGoods

велоергометър InnovaGoods
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност
 • Брой степени на трудност 2
 • Максимално поддържано тегло 100 кг
 • Размери: 35 x 31 x 39 cм

InnovaGoods е отличен мини велоергометър за всеки, който търси модел от начално ниво. Това е уред, способен да поддържа по-леки тренировки. Тъй като е базов велоергометър, той има много ниска цена в сравнение с другите в класацията, което го прави привлекателен за тези, които искат да не инвестират твърде много.

InnovaGoods има цифров контролен панел и механично управление за нивата на интензивност. Препоръчва се за хора, които не са прекалено отдадени на спорта, но които обичат да отделят малко време, посветено на грижата за здравето си. 

Ще е добре дошъл и за тези, които вече имат по-голям модел, но просто търсят допълнение.

10

Сгъваем велоергометър Kondition X BC-2100

Kondition X BC-2100
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност
 • Маховик 1.3 кг
 • Брой степени на трудност 8
 • Максимално поддържано тегло 100 кг
 • Размери: 81 х 43 х 113 см

Една от най-добрите страни на велоергометър Kondition X BC-2100 е сгъваемата функция. Лесно можете да го преместите, когато е необходимо. Следователно моделът гарантира практикуването на физически упражнения, където пожелаете.

Трябва също да кажем, че този велоергометър е подходящ само към хора, които търсят оборудване, предназначено за по-леки тренировки. Ако имате нужда от повишаване на нивата на интензивност, той няма да може да отговори на вашите нужди.

Имайте предвид, че сгъваемите модели са по-нестабилни, затова обръщайте повече внимание към мястото, където ще го разположите по време на употреба. Имайки предвид лекия маховик и стабилността, това е модел от начално ниво и е най-подходящ за начинаещи.

Видове велоергометри

В момента на пазара се предлагат четири различни вида велоергометри. Сред тях най-популярни са вертикалните, но има и хоризонтални модели, подходящи за конкретни тренировки. Вижте повече информация за различните видове по-долу.

Вертикални велоергометри

Симулиращи традиционното положение на велосипедите, вертикалните са добър вариант, защото е предлагат възможност за добра тренировка вкъщи са сравнително достъпни цени. Те позволяват интензивни тренировки, като имат настройки за нивото на трудност. Като цяло, те са най-често срещани и използвани във фитнес залите.

Така че човек, който тепърва започва и няма здравословни пречки, може безопасно да избере вертикален велоергометър. Той позволява различни видове упражнения и е подходящ както за напредналите спортисти, така и за начинаещите.

Спининг байк

Всеки, който търси уред за по-интензивни тренировки и вече има необходимия опит, е добре да избере спининг байк. Той е идеален за трениране на мускулите на краката и придобива все по-голяма популярност.

Струва да се отбележи, че спининг байка трябва да се използва само от хора, които са напреднали в тренировките, тъй като за начинаещите въртенето може да се окаже сложно, както и позицията на седалката, която не е от най-удобните.

Хоризонтален велоергометър

Сред четирите вида, предлагани на пазара, хоризонталният велоергометър е най-тежкият и заема най-много място. Въпреки това, това е и най-удобният тип оборудване. По време на тренировка потребителят е седнал и има опора на гърба, докато върти педалите. Това прави хоризонталният велоергометър идеалният продукт за дълги тренировки.

Натоварването на гърба и коленете е много по-малко при този вид оборудване. Следователно, той е подходящ за възрастни хора или хора, които вече имат съществуващи здравословни проблеми, които трябва да се съобразяват с натоварването.

Мини

За тези, които нямат много място в жилището си, мини велоергометър е отличен избор. Те могат да бъдат поставени навсякъде.

Лесното съхранение на продукта след употреба е друг много добър плюс за потребителя.

Въпреки всичките му предимства, този тип може да се счита за велоергометър от начално ниво. С други думи, той е подходящ за хора, които тепърва започват да спортуват. Не е необходимо да харчат повече за по-добър модел, тъй като все още не знаят своите предпочитания.

Как да изберем велоергометър?

Преди да направите окончателен избор е необходимо да определите как ще използвате този фитнес уред и да обърнете внимание на няколко ключови характеристики:

 • Дизайн: Както вече споменахме съществуват вертикални и хоризонтални модели. Първите приличат на класически велосипеди: сделката е разположена над педалите. По очевидни причини този вид има достъпна цена, но и предлага минимален комфорт. При хоризонталните модели педалите се намират напред. В резултат на това става възможно да се използва с по-голям комфорт.
 • Максимално поддържано тегло: тази стойност определя товароносимостта на уреда. Тук си струва да се вземе предвид фактът, че теглото на потребителя трябва да бъде по-малко от максималното поддържано тегло на машината. Ако тежите 120 кг, имате нужда от модел, който поддържа максимално тегло поне 130 кг.
 • Тегло на маховика: говорим за колелото, което се завърта чрез въртенето на педалите. Смята се, че по-голям маховик може да осигури по-плавно движение без излишни вибрации.
 • Нива на трудност: колкото повече са те, толкова по-големи са възможностите на уреда. Имайте предвид, че това се отразява пропорционално в цената.
 • Конструктивни елементи: най-добрия модел ще ви предложи регулиране на волана, седалката, наличието на транспортни колела, както и възможността за сгъване, за по-лесно съхранение. Това са всички основни конструктивни елементи. Ако пода в жилището ви не е равен помислете за нивелацията на уреда.
 • Предварително зададени програми: като цяло всичко се свежда до цената на продукта. За да поддържате форма и да изгаряте мазнини, ви трябва модел, който достатъчно опции. По скъпите модели дори дават възможността за създаване и записване на индивидуални програми, но тези модели са значително по-скъпи.
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart