10 Най-добри синтезатори

За 2024

Трябва ли ви добър синтезатор? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Синтезатор Yamaha MODX6+

Какво е в основата на един музикален инструмент? Добрият звук, и MODX6+ на Yamaha не е изключение. Феноменално способният звуков двигател на MODX предоставя нов инструмент за музиканти, които копнеят да създадат свой собствен уникален звуков отпечатък.

Създаден върху печелившата технология на MONTAGE, той включва AWM2 и FM-X системи за увеличен потенциал за звуков дизайн.

AWM2, ексклузивен за Yamaha, отива много по-далеч от възпроизвеждането на проби. Всяка от 16-те персонализирани части е оборудвана с филтри, генератори и ефекти. Междувременно FM-X може лесно да превключва между ретро от 80-те и модерен EDM.

За изпълнители на живо полифонията от 192 ноти и мигновеното превключване на силата на звука означава изпълнение без грешки.

Оборудван с 1 GB вградена памет, той е готов за производителност. Насладете се на реверберации с висока разделителна способност или стари любими като Spiralizer.

Това е модерен музикален център с два A/D входа, многоканален USB интерфейс и съвместимост с iOS. Супер копчето ви позволява да регулирате 128 различни параметъра едновременно.

Включен е и Cubase AI, записът и редактирането никога не са били по-лесни. Този синтезатор Yamaha MODX6+ не е само инструмент; това е музикална революция.

2

Синтезатор Yamaha MODX8+

Звук, това е същността на един инструмент. Затова MODX8+ Yamaha не разочарова. В сърцето му се крие MODX synth звуков двигател, ненадминат в своя потенциал. С тази мощност, създаването на уникален звуци е лесно като разходка в парка.

Звуковият двигател MODX черпи от водещата технология MONTAGE на Yamaha. Той съчетава AWM2 (Advanced Wave Memory 2) семпъл и синтезатор и изящния FM-X (Frequency Modulation) синтезатор, осигурявайки спиращо дъха аудио качество и възможности за звуков дизайн.


Но какво наистина предлага AWM2? Не става въпрос само за възпроизвеждане на семпли. Всяка от 16-те части на AWM2 включва функции като осем програмируеми филтриращи синтезатора, LFO, EQ и ефект на двойно вмъкване с моделиране на виртуална верига. По същество това е като да държите звукова вселена в ръцете си.

Междувременно FM-X не еобикновен синтезатор; това е пътуване обратно към класическия звук от 80-те и направо в EDM звука на днешния ден. С FM архитектура с 8 оператора и полифония с 64 ноти, възможностите за звуков дизайн са почти безкрайни.

Звуковите ефекти, от реверберации с висока разделителна способност до детайлни ефекти за моделиране на виртуална верига, правят MODX8+ игрална площадка за музиканти. Независимо дали обичате EDM или класическа музика, наборът от ефекти гарантира, че винаги имате правилния звуков инструмент на върха на пръстите си.

Оборудван с два A/D входа, MODX стои горд като сърцето на всеки професионален запис или изпълнение на живо. Неговият динамичен контрол на поведението, особено функцията sidechaining, резонира с модерната денс музика. И с неговия многоканален USB аудио интерфейс, свързването с устройства, особено iOS, е лесно.

И накрая, Super Knob, чудото на едновременния контрол на до 128 параметъра, предефинира манипулирането на звука, особено когато свирите с две ръце.

3

Kurzweil Forte 7

Kurzweil Forte 7 е дигитално пиано със 76 клавиша, което перфектно съчетава традицията с технологията. Неговите клавиши, съчетани с действието на чука Fatar TP40L, осигуряват пиано изживяване, което се чувства велико.

В основата си Forte 7 може да се похвали със зашеметяваща колекция от звуци. Независимо дали става въпрос за немски или японски концертни рояли, Rhodes, Wurlitzer или традиционни инструменти, Forte 7 ги улавя с прецизност. А с 322 аудио канала, 186 програми и 1024 мултимедийни програми, това е мечтата на любителите на звука.

Въпреки мощните си характеристики, Forte 7 остава компактен, което го прави идеален както за музиканти в студио, така и за музиканти в движение. С включени основни неща като педал за поддържане, адаптер и USB кабел, той гарантира, че винаги сте готови за изпълнение.

4

Yamaha MODX7+

Звукът остава сърцето и душата на инструментите на Yamaha. С MODX7+ акцентът върху безупречното качество на звука е очевиден. Неговият MODX синтезатор, извлечен от емблематичната технология MONTAGE на Yamaha, гарантира, че артистите могат да създават различни звуци без усилие.

Звуковият двигател AWM2, уникален за Yamaha е нещо повече от примерен плейър. Това е вселена от звукови възможности, с функции като програмируеми филтърни синтезатори, LFO, EQ и много други.

FM-X, от друга страна, свързва миналото с настоящето, предлагайки звуци, напомнящи за 80-те години и модерната EDM ера. Архитектурата му гарантира, че звуковият дизайн е ограничен само от нечие въображение.

MODX7+ гарантира, че изпълнителите имат предимство. Със своето безпроблемно превключване на звука (SSS), преходите по време на изпълнения на живо стават плавни, елиминирайки всяка неудобна тишина.

Синтезатор MODX7+ е съкровищница от ефекти. Независимо дали търсите реверберации с висока разделителна способност или детайлни ефекти за моделиране на виртуални вериги, този инструмент ви гарантира, че имате от какво да избирате.

Моделът се отличава с възможностите си за свързване, особено с двата A/D входа. Неговата функция за странична верига, многоканален USB аудио интерфейс и съвместимост с iOS го правят основен инструмент за съвременните музиканти.

По същество, със Super Knob и способността му да контролира множество параметри едновременно, MODX7+ гарантира, че манипулирането на звука остава страхотно изживяване.

5

Синтезатор Kurzweil PC4

Kurzweil PC4 е контролер за производителност с 88 клавиша, който служи като работна станция. Той е предназначен за различни потребители от изпълнители на живо до студийни продуценти.

С технологията FlashPlay и полифония от 256 гласа, това е мощност от функции. Интерфейсът е удобен за потребителя, разполага с жив цветен дисплей и няколко специални контрола. Напълно претеглената клавиатура се усеща като акустичен гранд, но с чувствителност на допир.

Освен огромното фабрично и потребителско извадково съдържание, PC4 демонстрира над 1000 фабрични програми, 16-пистов секвенсер и 16 арпежиатора. FM двигателят с шест оператора е намек към носталгичните 80-те и 90-те години, а множеството точки за свързване добавят към неговата гъвкавост.

6

Korg Kross 2-61 MB

Запознайте се с Korg Kross 2-61 MB – компактна и преносима работна станция, която не пести от качеството на звука. Запазвайки лекия си чар, този модел представя подобрени звуци и функционалности.

С над хиляда предварително зададени звуци и разширена PCM памет, потенциалът за звуково изследване е огромен. Добавеният семплер на падовете и функцията за USB аудио/MIDI интерфейс са забележителни подобрения. Стилната цветова схема и интуитивният интерфейс го правят удобен дори за начинаещи.

7

Синтезатор Korg Nautilus-61

Korg Nautilus-61 подчертава, че качеството на звука е от първостепенно значение. Неговият MODX синтезатор е чудо, предлагащ неограничени възможности за създаване на звук. Черпейки от технологията зад флагмана на MONTAGE, той съдържа AWM2 машината за семпли и синтез и FM-X синтезатора.

AWM2 надхвърля обикновеното възпроизвеждане на проби, предлагайки осем напълно програмируеми синтезатора.

FM-X носи класически вибрации от 80-те на масата, като същевременно се грижи за съвременни EDM звуци. Със стерео AWM2 полифония от 128 ноти и FM-X полифония от 64 ноти, това е мечтата на звуковия дизайнер.

Включените DSP ефекти варират от реверберации с висока разделителна способност до уникалния ефект Spiralizer. Независимо дали записвате в студио или изпълнявате на живо, MODX винаги се представя като звуков гигант.

8

Korg Nautilus-73

Korg Nautilus-73 предизвиква самото определение за синтезатор и работна станция. Разполагащ с девет мощни двигателя, той осигурява несравними пътища за звуково изследване.

Годините опит на Korg си казват думата в технологията и хардуерната интеграция на Nautilus-73. Всеки аспект на този синтезатор е създаден, за да гарантира, че музикантите имат най-интуитивния и мощен инструмент на върха на пръстите си, което прави Nautilus-73 единствен по рода си шедьовър.

9

Синтезатор Yamaha Montage 7 WH

Представяме ви Yamaha Montage 7 WH, 76-клавишен синтезатор, който представя еволюцията на Yamaha в създаването на звук. Той съчетава две емблематични звукови двигателя: AWM2 и FM-X. С това артистите могат да наслояват или зонират звуци по динамичен начин.

Матрицата за контрол на движението позволява несравнимо динамично звуково взаимодействие. Неговата музикална изразителност е една степен по-висока, благодарение на двигателя за синтез на Motion Control. Двигателят AWM2, уникален за Yamaha, предлага безупречно възпроизвеждане на звука, докато FM-X може да пресъздава класически звуци от 80-те до авангардни EDM звуци.

Неговите DSP ефекти варират от класически до съвременни, гарантирайки, че всеки артист ще намери своя характерен звук. С изходи от професионален клас и интуитивни физически контроли, Montage 7 WH е истинско бижу в света на синтезаторите.

10

Korg i3 MB

Открийте Korg i3 MB, работна станция с 61 клавиша, идеална за съвременния музикант. Насладете се на с чувствителни към скоростта клавиши и регулирайте реакцията на докосване чрез три криви или фиксиран изход.

Подобрете представянето си с контрол на височината в реално време чрез бутони OCTAVE и професионален джойстик. Настройте фино звука си с допълнителен двулентов EQ и навигирайте без усилие с добре организиран преден панел и LCD дисплей с подсветка.

Бързите промени на параметрите са леки с въртящия се енкодер на колелото за данни.

Дизайнът на i3 MB е подчертан с елегантно черно, гумирано покритие и перфорирани крайни панели.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart