9 Най-добри самоходни бензинови косачки

За 2024

Трябва ли ви добра самоходна бензинова косачка? Разгледайте класацията ни с 9-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1


Самоходна бензинова косачка RURIS RX441S

Самоходна бензинова косачка RURIS RX441S
виж цената
Провери наличност

RURIS RX441S е самоходна бензинова косачка за трева е с 196cc двигател и метален корпус, който придава по-голяма здравина. Моделът осигурява рязане с ширина 50.8 см и също така разполага с различни нива на височината, позволявайки обхват на рязане от 28 до 75 мм. 

RURIS RX441S предлага мулчиране и лесно разтоварване като стандарт за пълна гъвкавост. Моделът е снабден с голяма кутия за събиране трева с капацитет от 65 литра за по-рядко изпразване.

RURIS RX441S характеристики

 • Мощност: 5.7 к.с.
 • Ширина на рязане: 50.8 cm
 • Минимална височина на рязане: 25 мм
 • Максимална височина на рязане: 75 мм
 • Обем на кош за събиране 65 литра
2

Самоходна бензинова косачка Hyundai HYM51 SPE-ZT

Самоходна бензинова косачка Hyundai HYM51 SPE-ZT
виж цената
Провери наличност

Hyundai HYM51 SPE-ZT е самоходна бензинова косачка, с която ще можете да обиколите с лекота голяма градина, дори и ако е с наклон. Двигателят ѝ доставя мощност на задните колела и ви дава избор от няколко скорости на косене. Можете да избирате според вашите изисквания и размера и естеството на площта за обработване.

Тази косачка е с електрически стартер, така че няма нужда да дърпате стартерно въже. Възможен е и този вид стартиране, но като резервен.

Височината на косене се регулира бързо и лесно чрез обикновен лост. Има 6 нива за височина от 25 мм до 75 мм за перфектно рязане.

Широчината на косене 50.8 см и огромната кутия за трева от 65 литра на Hyundai HYM510SPE ще ви помогнат да работите по-бързо. Лесният за сваляне кош за трева разполага с индикатор за нивото, за да знаете кога се нуждае от изпразване.

Косачката Hyundai HYM51 SPE-ZT е издръжлива, мощна и подходяща за средни до големи градини. Както се очаква от Hyundai, двигателят е надежден, икономичен и екологичен.

Друго голямо предимство на Hyundai HYM51 SPE-ZT е лост за безопасност, който спира двигателя веднага щом бъде освободен.

Този модел също така разполага с 360 градусови предни колела за по-голяма маневреност, както и комплект за мулчиране.

Сглобяването е лесен процес, който се извършва без инструменти. Дръжките се сгъват лесно обратно за транспортиране или съхранение. Когато се използват, те са здрави и удобни.

Като цяло, това е мощна самоходна косачка, която е създадена да работи и издържа дълго време. Страхотен избор за по-големи градини.

Hyundai HYM51 SPE-ZT характеристики

 • Мощност: 6.5 к.с.
 • Ширина на рязане: 50.8 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 25 – 75 мм
 • Обем на кош за събиране 65 литра
3

Самоходна бензинова косачка Stiga COMBI 48 S

Самоходна бензинова косачка Stiga COMBI 48 S
виж цената
Провери наличност

Stiga COMBI 48 S е универсална първокласна самоходна косачка със 140cc двигател и здрав корпус с прахово боядисано покритие за дълготрайност.

Можете да събирате окосяваната трева в 70-литров колектор. Можете просто да поставите тапата за мулчиране и да задвижите в режим Multiclip или да поставите приставката за мулчиране и да премахнете предпазителя за директно изпразване.

С лесна смяна от един лост, Stiga COMBI 48 S има избор от 5 позиции на височина на косене, вариращи от 27 до 80 мм, и ще осигури страхотно покритие на тревата, независимо от условията.

Мулчирането е най-лесният начин за косене на тревата, а иновативният дизайн на острието и корпуса също прави косачката по-тиха. Системата за мулчиране реже тревата на малки парченца, които просто изсъхват, връщайки ценни хранителни вещества в почвата, за да насърчи красивия зелен растеж.

Не е необходимо да изпразвате колектор, което означава, че можете да косите тревата с около 30% по-бързо в сравнение с употребата на колектор.

COMBI 48 S се предлага с комплект за мулчиране и 2-годишна гаранция. Ширината на косене 46 см прави тази страхотна комбинирана косачка подходяща за средни градини.

Stiga COMBI 48 S характеристики

 • Мощност: 2.2 kW
 • Ширина на рязане: 46 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 27 – 80 мм
 • Обем на кош за събиране: 60 литра
 • Повърхност за работа: до над 1000 m²
4

Самоходна бензинова косачка Texas Razor 4680TR/W

Самоходна бензинова косачка Texas Razor 4680TR/W
виж цената
Провери наличност

Texas Razor 4680TR/W е с надежден двигател от Briggs & Stratton, най-големият производител в света на бензинови двигатели с въздушно охлаждане.

Благодарение на централното регулиране на височината на рязане може лесно да се регулира само с една дръжка.

Сгъваемата дръжка позволява на косачката да се съхранява или транспортира по-лесно.

Подходяща и за мулчиране благодарение на предоставения комплект. Изрезките се нарязват толкова дребно, че могат да останат върху окосената площ като естествен биологичен тор. Особено изгодно за силен растеж.

Здравият корпус може да издържи дори на най-тежките условия.

Тази косачка е универсална машина, вие решавате дали ще изберете мулчиране, странично изхвърляне, задно разтоварване или събиране.

Индикаторът за нивото на колектора за трева надеждно показва кога е пълен и трябва да бъде изпразнен.

Texas Razor 4680TR/W характеристики

 • Мощност: 2.6 к.с.
 • Ширина на рязане: 46 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 28 – 75 мм
 • Обем на кош за събиране 65 литра
 • Повърхност за работа: от 350 до 1000 m²
5

Самоходна бензинова косачка Husqvarna LC 140 SP

Самоходна бензинова косачка Husqvarna LC 140 SP
виж цената
Провери наличност

LC 140SP е самоходна бензинова косачка с 40 см ширина на косене, предназначена за домашна употреба на малки тревни площи. Дизайнът ѝ е оптимизиран за лесна маневреност и производителност.

Здравият стоманен корпус гарантира дългият живот на машината. Височината на рязане може да бъде избрана от 10-те позиции между 25 мм до 75 мм.

Височината на рязане се регулира централно с един лост, който управлява целият корпус. Височината на дръжката също може да бъде препозиционирана, за да отговаря на ръста на потребителя, както и да се сгъва за по-компактно съхранение.

Окосената трева може да се събира в големият 50-литров кош, който е лесен за изпразване.

Стартирането е лесно със системата Auto-Choke, за да косите възможно най-бързо. 

Husqvarna LC 140 SP характеристики

 • Мощност: 1.95 kW
 • Ширина на рязане: 40 cm
 • Минимална височина на рязане: 25 мм
 • Максимална височина на рязане: 75 мм
 • Обем кош за събиране 50 литра
6

Самоходна бензинова косачка Raider RD-GLM12

Самоходна бензинова косачка Raider RD-GLM12
виж цената
Провери наличност

Raider RD-GLM12 е лесна за използване, самоходна бензинова косачка за трева. Тя е предназначена, както за професионалните градинари, така и за тези, които трябва да се грижат за собствената си градина. Самоходно означава, че няма нужда да бутате, просто включете задвижването и косачката ще се движи самостоятелно.

Има здраво стоманено шаси и ширина на рязане 56 см. Има мощен двигател, който може да се справи с всякаква дължина на тревата. Има централизиран лост за регулиране на височината на косене и различни позиции, вариращи от 30 до 90 мм, в зависимост от дължината на тревата, която косите.

Окосената трева се събира в голяма торба за трева от 70 литра, позволявайки по-малко време за изпразване и повече време за косене. Нейният дизайн от плат оптимизира въздушния поток, което от своя страна гарантира превъзходно събиране. RD-GLM12 може да се използва и без колектор за трева, ако желаете да оставите окосеното като естествен тор.

Raider RD-GLM12 характеристики

 • Мощност: 5 к.с.
 • Ширина на рязане: 56 cm
 • Минимална височина на рязане: 30 мм
 • Максимална височина на рязане: 90 мм
 • Обем кош за събиране 70 литра
7

Самоходна бензинова косачка VillagerATLAS 3110T

VillagerATLAS 3110T
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

VillagerATLAS 3110T е 146 куб. м. бензинова косачка за трева, подходяща за малки до средни тревни площи. Има максимална ширина на рязане от 420 mm и е идеалното достъпно решение за градинари, които искат да преминат към самоходни бензинови косачки за трева.

Двигателят с лесно стартиране осигурява впечатляваща мощност при стартиране и рязане, с нисък разход на гориво. VillagerATLAS 3110T е икономична и гарантира, че ще косите по-дълго.

С избор от шест височини на косене, вариращи от 25 мм до 75 мм, VillagerATLAS 3110T ви дава контрол върху крайния резултат. 

Лоста за регулиране на височината позволява лесен избор между различните нива на рязане, което прави смяната бърза и лесна.

Raider RD-GLM12 VillagerATLAS характеристики

 • Мощност: 3.6 к.с.
 • Ширина на рязане: 42 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 25 – 75 мм
 • Обем кош за събиране 40 литра
8

Самоходна бензинова косачка Einhell GC-PM 46/4 S

Einhell GC-PM 46/4 S
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Тази бензинова косачка за трева от Einhell може да се похвали с качествени характеристики и представлява отлично съотношение цена/качество!

Einhell GC-PM 46/4 S се възползва от задвижването на задните колела, което улеснява работата на оператора.

Задвижвана от тихо работещ и надежден 132cc (2,77 к.с.) бърз стартов двигател, който е лесен за запалване, самоходната бензинова косачка Einhell GC-PM 46/4 S е лесна за употреба косачка, която ще ви позволи да свършите работата с минимални усилия.

Ергономично оптимизираните ръчни контроли осигуряват лекота на използване и лекота на докосване; докато широкият косъм от 46 см означава, че ще можете да покриете морава със среден и голям размер (или площ с груба трева) със скорост и ефективност.

За да спестите време и да премахнете неприятностите, височината на рязане на Einhell GC-PM 46/4 S може да се регулира само с един лост, за да отговаря на вашите нужди.

Снабдена е с голям 50-литров колектор, за да намали времето на престой до минимум; и е снабдена със сгъваемо/регулируема дръжка за лесно и удобно косене и съхранение.

Създаден да издържи, този модел е конструиран със здрава стоманена основа с прахово боядисано покритие, което помага за предотвратяването на корозия.

Важен е и предупредителният индикатор за пълен колектор, която ще ви информира когато е време да спрете и да го изпразните.

Einhell GC-PM 46/4 S характеристики

 • Мощност: 2.77 к.с.
 • Ширина на рязане: 46 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 30 – 80 мм
 • Обем на коша за събиране: 50 литра
9

Raider RD-GLM08

Raider RD-GLM08
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Косачката Raider RD-GLM08 е самоходна машина със задно задвижване за бързо косене без усилия. Снабдена с двигател с 3.4 к.с. мощност, тя има всичко, което бихте очаквали от косачка за трева от среден клас.

Режещата платформа е изработена от устойчив на ръжда материал. С ширина на косене 46 см, тази машина е идеална за средни и големи тревни площи. Един лост ще регулира височината на рязане в диапазона от впечатляващите 30 мм до 80 мм!

Тази машина ще ви позволи да работите с темпо, което е най-подходящо за условията на тревата и терена.

Raider RD-GLM08 характеристики

 • Мощност: 3.4 к.с.
 • Ширина на рязане: 46 cm
 • Височина на рязане: Мин.-макс. 30 – 80 мм
 • Обем кош за събиране 60 литра

Често задавани въпроси

Струва ли си покупката на самоходна бензинова косачка?

Със самоходна бензинова косачка можете да косите гъста трева без да влагате много усилия, защото косачката се движи благодарение на своя двигател.

Кои са най-изгодните самоходни бензинови косачки?

Според наше проучване, в момента най-изгодни са моделите на Einhell, Hyundai, RURIS, Raider.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart