8 Най-добри прахосмукачки робот

За 2024

Трябва ли ви добра прахосмукачка робот? Разгледайте класацията ни с 8-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

8

Прахосмукачка робот Roborock S6 MaxV

Прахосмукачка робот Roborock S6 MaxV
виж цената
Провери наличност

Roborock S6 MaxV разполага с двойни камери, които добавят разширени функции и ви дават повече функции и удобства от всякога. Вижте какви препятствия има на вашите етажи с икони, поставени директно върху екрана. 

Разглеждането на картата с маршрута и това, което тази прахосмукачка робот е срещнала по пътя си е много лесно и удобно. В комбинация с известната навигационна система LiDAR, Roborock е бърза и ефективна всеки път, ден или нощ.

Избягване на препятствия

Използвайки двойни стереоскопични камери, S6 MaxV не само вижда препятствия по пътя си, тя дори преценява точно тяхното местоположение и размер и пренасочва курса си около тях. Освен това, с оборудването за инфрачервено изображение, тя може да вижда и в тъмното.

ReactiveAI

ReactiveAI се захранва от процесор Qualcomm, управляващ конволюционна невронна мрежа Tensorflow, използваща най-новата архитектура за дълбоко обучение.

Отдалечена връзка

Огледайте дома си, дори когато сте навън. Стартирайте приложението Roborock и ще можете да видите какво вижда S6 MaxV.

Безкрайно подобрение

По-често срещаните домашни предмети редовно се добавят от инженерите на Roborock и са готови за изтегляне, за да подобрят работата на уреда.

Максимално всмукване

Всмукателната мощност от 2500Pa дава на S6 MaxV възможност да улавя по-добре финия прах от подовете и изчиства по-дълбоко килимите.

Със системата SnapMop можете да отключите набор от разширени функции за почистване.

Многостепенните картографски системи автоматично разпознават различни нива на дома. Всеки етаж може да има свой собствен набор от забранени зони, зони без движение и невидими бариери за всяко ниво.

Интелигентно зареждане позволява на робота да се презареди само толкова, колкото е нужно да завърши почистването.

С функцията за персонализирано всмукване, робота автоматичното разпознава помещенията и автоматично разделя помещенията, така че потребителите могат да избират конкретни места за почистване и дори да задават силата на засмукване и обема вода при почистване на всяка стая.

Roborock S6 MaxV технически данни

 • Миещ се филтър тип HEPA улавя 95% от частиците, включително пърхот и мухъл
 • Изключително голяма батерия от 5200mAh с време на работа до 3 часа
 • Недраскащи колела и четки
 • Изключително тих режим на работа 67dB
 • Подходяща за жилища до 200 кв. м.
 • Интелигентно заобикаляне и усъвършенствано разпознаване на препятствия
2

Прахосмукачка робот Roborock Cleaner S5 MAX

Прахосмукачка робот Roborock Cleaner S5 MAX
виж цената
Провери наличност

Roborock S5 Max е модерна прахосмукачка робот с допълнителна функция моп. Подходяща за площи за почистване до 200 кв. м. тя върши работата си автоматично, само чрез натискане на бутон или чрез управление с мобилен телефон. 

Благодарение на 360 ° картографиране в реално време, тя определя най-ефективния маршрут във всяка стая. Тази прахосмукачка робот разпознава мебели, ръбове и възможните опасности и по този начин се предпазва от опасност. 

Силната всмукателна мощност, комбинирана с миещ се филтър я прави популярна сред страдащите от алергии и собствениците на домашни любимци. Благодарение на странично въртящите се четки роботът също успява да премахне праха по ръбовете и в ъглите.

Roborock S5 Max сензори

Roborock S5 Max разполага с броня и разнообразни сензори, които гарантират безопасната работа на устройството. Roborock S5 Max е оборудван със сензори за заобикалящата го среда. Това включва акселерометър, километраж, инфрачервен сензор и компас. Това позволява на S5 Max да изпълнява надеждно почистващата си работа, да не пада по стълби, да не влезе в капан или да се сблъска с препятствия или стени.

Roborock S5 Max е разработена за ежедневно, автоматично почистване на вашия дом. Може лесно да се разшири начина си на работа като предлага функция за мокро почистване.

Контролът на приложението не само позволява да се задават зони за вакуумиране и зони за мокро почистване, но също така можете да блокирате определени зони и да програмирате общ график за ежедневни, автоматични почиствания.

Roborock S5 Max технически данни

 • Препоръчва се за жилища до 200 кв.м.
 • Подходяща за почистване след домашни любимци
 • Функция за мокро почистване
 • Ниво на шум 60 dB
 • Автономност на батерията 2,5 часа
3

Прахосмукачка робот iRobot Roomba 980

Прахосмукачка робот iRobot Roomba 980
виж цената
Провери наличност

Представяме ви прахосмукачка робот iRobot Roomba 980, ултра ефективен начин за почистване на жилището ви. Впечатляващият Roomba 980 ще се движи безпроблемно из дома ви с натискане на бутон, като следи местоположението си и ще се зарежда според нуждите, докато приключи работата по почистването. мобилното приложение iRobot HOME ви позволява да контролирате графика си на почистване, докато сте в движение.

Добра технология на почистване

Roomba 980 може да работи непрекъснато в продължение на 2 часа, като използва сензори, за да се адаптира към заобикалящата го среда. Компактният дизайн и ниският профил позволяват на 980 да почиства ефективно под повечето мебели, достигайки най-малките пространства, премахвайки възможно най-много замърсявания и прах. Сензорите за откриване на стълби предотвратяват падането на Roomba от всякакви височини.

Приложение за смартфон

Приложение iRobot HOME ви позволява да планирате график за почистване според вашите нужди. Имате пълна видимост на състоянието на зададените места за почистване и можете също да изберете вашите предпочитания за почистване. С помощта на мобилното приложение можете предварително да настроите вашата Roomba да почиства до седем пъти седмично.

Roomba 980 е универсален модел

Roomba 980 автоматично се настройва за почистване на килими, естествена дървесина, ламинат и подови настилки, докато се движи из дома ви. Валяците без четки предотвратяват заплитания, причинени от косми и други боклуци, което означава, че с лекота се справя с ежедневното натрупване на мръсотия.

Функция Carpet Boost

Уникалната система за почистване Carpet Boost повишава производителността на килими и мокети, където обикновено се задържа повече прах.

Двоен филтър HEPA

Ефективният филтър HEPA улавя 99% от алергени, цветен прашец и частици, докато въртящата се странична четка събира всичко по пътя на тристепенната почистваща система.

Технически данни за iRobot Roomba 980

 • Подходяща за домашна употреба
 • Автономия на батерията до 120 мин.
 • Капацитет: 0,6 литра
 • Ниво на шум 70 dB
4

Xiaomi VIOMI Robot S9

Xiaomi VIOMI Robot S9
виж цената
Провери наличност

Потопете се в интелигентно почистване с прахосмукачка робот Xiaomi Viomi S9, която освен функцията за почистване предлага и революционно самоизпразване в станция за отпадъци. 

Благодарение на усъвършенстваната лазерна навигация и всмукателна мощност до 2800 Pa, тя може да обработва широк спектър от повърхности, включително твърди подове и килими. 

Литиево-йонната батерия с голям капацитет 5200 mAh е достатъчна за повече от 3 часа почистване. Ако Xiaomi Viomi S9 не успее да почисти цялото пространство, тя ще отиде до зарядната станция, за да презареди и след това ще продължи до мястото, където е спряла почистването. 

Както при другите модели Xiaomi, можете да я управлявате от мобилен телефон, където можете да зададете например график, да изберете стаите или да зададете зони за почистване.

Автоматично изпразване на контейнера за събиране

Станцията за зареждане Xiaomi Viomi S9 ще ви служи не само за зареждане на робота, но и за автоматично изпразване на контейнера за събиране в голяма 3 литрова торба вътре в станцията. Торбата може да предложи до един месец работа на прахосмукачката без нужда от смяната ѝ. Мобилното приложение ви уведомява, когато торбата за отпадъци е пълна. 

Самоизпразващата се станция има интелигентен LED панел. Той показва състоянието на батерията на робота, състоянието на пълнене на торбата за отпадъци и ви информира със светлинен индикатор, когато е време да смените торбата.

Мощна лазерна навигация

Най-съвременната лазерна навигация LDS Lidar картографира пространството, дори при пълна тъмнина. Робота създава и съхранява карти на вашата къща използвайки много точен SLAM алгоритъм, интелигентно планира най-ефективния маршрут за почистване.

Функция за мокро почистване

Xiaomi Viomi S9 предлага и функция моп. Тя има резервоар за вода с обем 250 мл. и помпа с електронно управление, която може да настрои до 3 нива на воден поток.

Системата за дозиране гарантира точно и равномерно добавяне на вода върху тъканта на мопа. Не е нужно да се притеснявате, че ще остави петна от вода по пода. Не забравяйте обаче да напълните резервоара с вода и да навлажнете кърпата, преди да я използвате за първи път.

Интелигентно картографиране на стаите

Прахосмукачката перфектно картографира пространството и стаите. След като запазите картата, можете да наименувате отделните стаи и да коригирате плана за почистване според вашите нужди.

Продължава почистването, от където е спряла

Като собственик на тази прахосмукачка робот, не е нужно да се притеснявате за целия процес на почистване. Ако прахосмукачката не почисти цялото пространство при първия опит, тя ще отиде да се зареди и след това ще започне да почиства там, където е спряла.

Двигател с висока мощност на засмукване

Xiaomi Viomi S9 е оборудвана с цифров, безчетков двигател, който е по-тих, по-надежден, по-енергийно ефективен и има по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните двигатели. Всмукателната му мощност е до 2800 Pa, което е достатъчно за почистване на прах, коса и други замърсявания.

Управление чрез мобилно приложение

Благодарение на мобилното приложение Mi Home можете да планирате кога и колко често вашият роботизиран помощник ще почиства, или да му дадете еднократна инструкция за еднократно почистване. 

Можете също така да контролирате всмукателната мощност и да видите маршрута, изминат от прахосмукачката по време на работа, както и да зададете забранени зони за почистване и да назовете стаите според вашите идеи.

Технически данни за Xiaomi VIOMI Robot S9

 • Капацитет на резервоара 3 литра
 • Автономия на батерията до 3 часа
 • Ниво на шум 70 dB
 • Функция моп
 • Сензор против падане
 • Автоматично изпразване
 • Индикатор за пълна торба
5

Прахосмукачка робот Ecovacs Deebot Ozmo 930

Прахосмукачка робот Ecovacs Deebot Ozmo 930
виж цената
Провери наличност

Прахосмукачка робот Ecovacs DEEBOT с революционната технология за почистване OZMO, не само вакуумира подовите повърхности, но и ги избърсва. Благодарение на специални сензори, тя разпознава повърхността, върху която се намира и автоматично регулира съответно режима на почистване.

Системата Smart Navi 3.0 позволява усъвършенствана навигация и точно планиране на почистването за максимална ефективност и перфектна чистота. За интелигентно почистване можете да я сдвоите с мобилния си телефон и да използвате мобилното приложение ECOVACS и лесно да направите график за почистване или да зададете приоритет на почистване на избрани зони.

Разширена навигационна система

Усъвършенстваната навигационна система Smart Navi 3.0 осигурява надеждно лазерно сканиране на пространството, създавайки ефективен маршрут за почистване, който се адаптира към средата и осигурява най-ефективното почистване. Тази технология също ви позволява да създавате  виртуални граници, като избягвате чувствителни зони, където вашите деца имат играчки или държите купичките за хранене на вашите домашни любимци.

Създава визуална карта на пространството

Преди почистване, Ecovacs DEEBOT OZMO 930 създава визуална карта на пространството. След картографирането, прахосмукачката робот автоматично планира маршрута на почистване, за да бъде възможно най-ефективна и да почиства старателно всички зони.

Автоматична идентификация на килими

Ако сензорите идентифицират, че прахосмукачката се намира върху килим, мощността на засмукване автоматично се увеличава, за да се постигне мощно вакуумиране в дълбочина. Ако уредът е в режим на мокро почистване с моп, той автоматично избягва килимите и само почиства зони, подходящи за този вид почистване.

Автоматично зареждане

Ако батерията се разреди по време на почистването, Ozmo 930 автоматично ще се върне при станцията за зареждане, където батерията ще се презареди и след това ще завърши почистването. Батерията издържа до 110 минути работа с едно зареждане.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO технически данни

 • Мокро и сухо избърсване
 • SMART NAVI – интелигентна навигация сканира цялото жилище и създава план за почистване
 • Изключително тънък дизайн
 • Автоматично откриване на повърхността – използване на по-голяма всмукателна сила върху килимите (функция MAX)
 • V-образна четка за ефективно почистване
 • Ефективна технология OZMO – 2 фази на почистване на пода – вакуум и моп едновременно
 • Ефективно почистване на косми от домашни любимци без заплитане на четката
 • 110 минути непрекъсната работа
 • Ефективната филтрация улавя дори финия прах
 • Откриване на стълби и препятствия
 • Възможност за създаване на виртуална стена
 • Автоматично зареждане в докинг станцията
 • Лесна работа с един бутон
 • Планиране на почистване
 • Практична дръжка за лесно пренасяне
 • Управлявайте с помощта на мобилното приложение ECOVACS
6

Samsung JetBot+

Samsung JetBot+
виж цената
Провери наличност

Прахосмукачка робот Samsung Jet Bot + ще бъде ваш помощник, за да направите почистването на вашата къща или апартамент възможно най-лесно. Това е прахосмукачка робот за страдащи от алергии, антибактериално и химическо чистене. Тя може да почиства до 90 минути благодарение на литиево-йонната батерия. В допълнение, тя автоматично открива необходимостта от презареждане на батерията и се връща обратно към зарядната станция. Зареждането отнема около 4 часа.

Прахосмукачката включва високоефективен филтър, микрофилтър, миещ се филтър и филтър от пяна, който улавя дори най-малките прахови частици. Контейнерът за прах, който побира 2,5 л. е напълно подходящ и за почистването на по-големи домакинства. Този тип прахосмукачка робот е подходяща за всички видове подове. С функцията за график на времето ще можете да зададете работното време без никакви проблеми.

Samsung JetBot+ технически данни

 • Автоматично изпразване в станцията
 • Резервоар за прах (станция) 2,5 литра
 • Автономия на батерията до 90 минути
 • Миещ се филтър
 • Ниво на шум 76 dB
 • Сензор против сблъскване
 • Гласови команди
7

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO

 Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Прахосмукачка робот Mi Robot Vacuum Mop Pro 2 в 1 ще се погрижи за високоефективно почистване и избърсване на пода в дома ви без нужда от вашата помощ. Лазерната навигация LDS картографира в реално време, за да осигури максимално ефективно почистване. Тази прахосмукачка робот има сензори за предотвратяване на сблъсъци с препятствия или възможност за дистанционно управление чрез мобилното приложение Mi Home или гласов асистент Google Assistant и Alexa.

Благодарение на усъвършенстваната система за лазерна навигация LDS, Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro автоматично почиства и актуализира плана на етажа на почистената зона в реално време с точност на сканиране 6 × 360 ° в секунда , като по този начин планира най-ефективния маршрут и цялостен процес на почистване. 

Лазерните сензори имат обхват до 8 метра, така че роботът веднага получава перфектен преглед на заобикалящата го среда и безопасно избягва препятствията.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO технически данни

 • Прахосмукачка робот и моп в едно устройство
 • Всмукателна мощност 2100 Pa
 • Автономност на батерията до 110 мин.
 • Прецизна лазерна навигационна система LDS
 • Комбиниран контейнер 2 в 1 – 300 мл контейнер за прах и 200 мл резервоар за вода
 • Сензори срещу падане от стълби и удар
 • Сила на звука 77 dB
 • Задаване на ограничени зони
 • Безжичен Wi-Fi интерфейс
 • Управление чрез мобилното приложение Mi Home (Android, iOS)
 • Поддръжка за гласови асистенти Google Assistant и Amazon Alexa
8

Прахосмукачка робот CECOTEC CONGA 1090

Прахосмукачка робот CECOTEC CONGA
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Прахосмукачка робот Conga 1090 Connected почиства, изсмуква и избърсва
пода. Благодарение на специална гумена четка, тя се справя и с космите от домашни любимци. За разлика от предшественика си, можете лесно да ѝ задавате гласови команди, просто я свържете към приложението Alexa. 

Не е нужно да се притеснявате за удари или падане по стълбите, благодарение на интелигентната картографска технология iTech 3.0 (Space), тя има сензори за близост, удар и падане.

Тази прахосмукачка робот е подходяща за всички видове подове благодарение на системата за мокро почистване, която интелигентно избърсва. Разполага с електронен клапан, който равномерно разпределя вода в мопа, така че подове с паркет или плочки не са проблем. 

Тя има три режима на почистване, можете да избирате между: Еко режим (800 Pa) за почистване на повърхности с минимален разход, нормален режим (1200 Pa) за ежедневно почистване и турбо режим (1400 Pa) за дълбоко почистване. Можете лесно да настроите всичко с помощта на приложението от вашия смартфон.

Система Force Clean

Системата Force Clean ще ви помогне за килима, мокета или изтривалката благодарение на мощна турбина, която увеличава максимално засмукване до 1400 Pabs и технология Brush Pro с централна въртяща се четка от два материала, която перфектно почиства всички замърсявания.

All-TimeTable

Можете да я програмирате всеки ден с All-TimeTable точно според вашите нужди. Автоматичен, граничен, стаен, спирален и базов режим. Винаги ще почисти перфектно цялата ви стая.

Функция за тихо почистване

Този модел прахосмукачка робот се отличава и с функцията OnlySilence за тихо почистване, когато нивото на шума е по-ниско от 64 dB.

Когато почистването приключи, тя автоматично ще се върне към зареждащата база благодарение на системата Always Home.

CECOTEC CONGA 1090 технически данни

 • Три нива на мощност: от 800 до 1400 Pa
 • Батерия 2600 mAh
 • Резервоар за сухо почистване: 500 мл.
 • Резервоар за мокро: 300 мл.
 • Ниво на шум: 64 dB
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 4 (4 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart