10 Най-добри перални машини

За 2024

Трябва ли ви добра пералня? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

10

Пералня AEG L7FEC41S

Пералня AEG L7FEC41S
Търси в emag.bg
Провери наличност

Пералните на AEG се отнасят с дрехите с изключително внимание, използвайки съвременна механика, за да запазят оригиналния цвят и мекота на дрехите.

Поддържането на ежедневния ви професионален имидж трябва да бъде без прекалено много усилия. Технологията ProSteam ви позволява да намалите бръчките с до една трета, което означава, че ризите ви ще изглеждат добре по-дълго. Намаляването на химическото чистене и гладенето също означава по-малко увреждане на влакната. Поддържайте дрехите си като нови.

Икономична за работа и с масивен капацитет от 10 кг, тази пералня е чудесна за големи семейства. Лесна за използване, опростена по дизайн и тихо работеща, AEG L7FEC41S ще повиши сериозно ефективността на прането в заети домакинства.

AEG L7FEC41S Спецификации

 • Клас A+++
 • Капацитет на зареждане 10 кг
 • Ниво на шум при пране: 51 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 75 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
2

Пералня Electrolux EW6F348SA

Пералня Electrolux EW6F348SA
Търси в emag.bg
Провери наличност

Перфектната перална машина Electrolux PerfectCare 600 със система SensiCare, регулираща продължителността на цикъла според теглото на дрехите. Така използва по-малко енергия и вода. 

Активиране на най-икономичните цикли дори за най-малките ви товари. Интелигентните сензори на Electrolux EW6F348SA с функция AutoDose изчисляват точните количества препарат, като по този начин предпазват дрехите от прекалено бързо износване. Следователно памучните дрехи остават три пъти по-трайни.

Функцията SoftPlus предварително накисва дрехите и ги разпределя равномерно в машината. Това гарантира доброто изпиране на дрехите, като те меки и свежи.

Насладете се на пълен контрол с удобното приложение My Electrolux Care. Регулирайте настройките, управлявайте функцията AutoDose и получавайте известия на телефона в движение.

Electrolux EW6F348SA Спецификации

 • Клас A+++
 • Капацитет на зареждане 8 кг
 • Ниво на шум при пране: 51 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 75 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
3

Пералня Bosch WAN28160BY

Пералня Bosch WAN28160BY
Търси в emag.bg
Провери наличност

Пералня Bosch WAN28160BY е с изключително тих, мощен и издръжлив мотор EcoSilence Drive може да се похвали с енергийна ефективност клас С по стандартите на Европейски Съюз. Събира до 8 кг дрехи в 55-литров барабан и работи при максимална скорост от 1400 об / мин. С ниското ниво на шум при центрофугиране няма да се притеснявате от шума дори, ако живеете в апартамент. Допълнителната функция за нощно пране ограничава скоростта за всяка програма, така че да не ви безпокои по време на сън. Претеглената консумация на енергия за 100 цикъла е 63 kWh.

Bosch WAN28160BY е с голям брой програми и иновативни функции, с които винаги постига отличен резултат. Функцията SpeedPerfect се грижи за перфектно изчистеното пране с икономия до 65% от времето. 3D AquaTronic осигурява по-бързо проникване на вода, докато системата ActiveWater се грижи за максимална икономия на вода и енергия.

Bosch WAN28160BY е оборудвана с многократна защита срещу повреда от вода.

Bosch WAN28160BY Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт на ЕС: C
 • Капацитет на зареждане 8 кг
 • Ниво на шум при пране: 52 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 74 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
4

Пералня Miele WCA030 WCS Active

Пералня Miele WCA030 WCS Active
Търси в emag.bg
Провери наличност

Miele WCA 030 WCS е енергийно ефективна пералня с ниска консумация на енергия. Тя има капацитет от 7 кг, достатъчен за обслужване на средно домакинство. Пералнята има сензор за натоварване, който анализира количеството дрехи и използва точно толкова вода и енергия, колкото е необходимо за оптималния резултат от прането.

Пералнята е лесна за използване, можете лесно да добавите забравени дрехи като поставите програмата на кратка пауза. Miele WCA 030 WCS е оборудвана с барабан тип пчелна пита, който щади дрехите ви. Благодарение на структурата наподобяваща пчелна пита, между барабана и дрехите се образува тънък слой вода. Прането се плъзга по този слой и по този начин остава оптимално защитено. Освен това, този модел на Miele няма да ви притеснява с прекалено висок шум, тъй като работи сравнително тихо.

Зашитата от протичане проверява нивото със сензор. Ако нормалното ниво на водата не бъде достигнато, подаването ще спре. Ако протече вода в уреда, подаването на вода се спира и водата се изпомпва.

Miele WCA030 WCS Active Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: B
 • Капацитет на зареждане 7 кг
 • Ниво на шум при пране: 50 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 74 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
5

Пералня Samsung WW70TA046AX/LE

Пералня Samsung WW70TA046AXLE
Търси в emag.bg
Провери наличност

Samsung WW80TA046AX има капацитет на зареждане от 8 кг и максимална скорост на въртене 1400 об. / Мин. Тя се отличава с големия капацитет и технологията Eco Bubble, която осигурява превъзходни резултати при пране. Има и други впечатляващи функции като парна хигиена и бързо пране и накисване, които правят прането по-бързо и лесно.

Скоростта на центрофугиране се отнася до това колко бързо барабанът може да се върти, за да отстрани излишната вода от дрехите. 1400 оборота в минута правят машината идеална за ежедневно пране, а сушенето на дрехи е достатъчно добро, като същевременно гарантира, че няма да повреди тъканта. 

Прането вече не е толкова скучно. Технологията Eco Bubble смесва въздух, вода и препарат, за да създаде мехурчета, които измиват дрехите ви при по-ниски температури.

Изборът от 14 програми означава, че можете да се грижите за всички дрехи в гардероба си, от памук до синтетика. Има дори 15-минутна програма за бързо пране до 2 кг дрехи, която е много удобна, когато бързате. Директният инверторен двигател помага за намаляване на шума и вибрациите, като по този начин ви позволява да се перете по всяко време. И накрая, тази пералня на Samsung може да се похвали и с програма за парна хигиена. Премахвайки не само петна и миризми, тя отделя гореща пара, за да елиминира 99,9% от бактериите и да деактивира алергените.

Samsung WW70TA046AX/LE Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: B
 • Капацитет на зареждане 7 кг
 • Ниво на шум при пране: 54 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 72 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
6

Пералня LG Slim F2WN6S7S2T

Пералня Slim LG F2WN6S7S2T
Търси в emag.bg
Провери наличност

Освен, че е с модерен дизайн, пералня Slim LG Slim F2WN6S7S2T е и голяма помощ при бързото пране на дрехите ви. Работи интелигентно, издръжливо и надеждно. Оборудвана с мощен двигател, който осигурява необходимото въртене с тиха, трайна и нежна работа.

Машината е готова за премахване и предотвратяване на бактерии и алергени, като в същото време помага за запазването на тъканта, за да могат дрехите ви да изглеждат добре възможно най-дълго.

Изработена е от висококачествени материали. Разполага с голям капацитет, позволяващ прането на голямо количество дрехи.

Чрез изчисляване на теглото и колко е мека материята на дрехите, системата AI DD избира автоматично начина на пране за оптимално защита на плата.

Технологията TurboWash ви помага да завършите прането си за 59 минути, като същевременно запазвате същата ефективност на пране.

Технологията LG Steam + ™ премахва 99,9% от алергени като акари, микропрах в тъканта, които могат да причинят симптоми на алергия или дихателни проблеми. Технологията също спомага за намаляване на гънките по дрехите до 30%.

LG Slim F2WN6S7S2T Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: E
 • Капацитет на зареждане 7 кг
 • Ниво на шум при пране: 59 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 75 dB
 • Максимална скорост: 1200 rpm
7

Toshiba TW-BJ80S2

Пералня Toshiba TW-BJ80S2
Търси в emag.bg
Провери наличност

Перете ежедневно без никакви проблеми, използвайки тази напълно автоматична перална машина с инверторен мотор от Toshiba. Тази пералня с капаците от 7 кг е идеална за 3 членни семейства. Има максимална скорост на въртене от 1200 оборота, което гарантира превъзходното почистване на мръсните ви дрехи, без да уврежда тъканта. Със своите 16 програми за пране, тя ви позволява да избирате различни режими според тъканта.

Toshiba TW-BJ80S2 Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: B
 • Капацитет на зареждане 7 кг
 • Ниво на шум при пране: 56 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 76 dB
 • Максимална скорост: 1200 rpm
8

Пералня Slim Beko WUE8746N

Beko WUE8746N
Търси в emag.bg
Провери наличност

Независимо дали перете дрехите си за вкъщи или трябва да се погрижите за деликатен тоалет, Beko WUE8746N е една от най-добрите перални машини за вашия дом. Можете да избирате от 15 чудесни програми.

Нуждаете от чисти дрехи в най-кратък срок? Не се паникьосвайте, настройката за бързо пране ще изпере дрехите ви само за 14 минути.

Можете да свържете тази пералня с телефона си чрез Bluetooth и разгледате съветника за избор на програма в приложението HomeWhiz. За спортистите има специална програма, която ще почисти внимателно спортния екип и ще го поддържа в отлично състояние. Дори и дрехите да са кални, функцията за допълнително изплакване ще ги накара да искрят за нула време.

Пералната машина Beko разполага с AquaTech технология, за да достави 50% по-бързо пране, като същевременно е 50% по-нежна към дрехите ви. Мощна смес от вода и препарат от горната част на барабана замества енергичните му движения, като ви дава едновременно бързо и качествено пране.

С функцията SteamCure можете да намалите купчината си за гладене, тя разпръсква пара в барабана в края на програмата, за да премахне гънките. 

Можете също да се възползвате от прането по време на нощната тарифа с функцията за отложен старт – която дава възможност за настройка до 24 часа предварително.

Чрез контрол панела с въртящи и сензорни бутони и изчистен цифров дисплей, можете да избирате програмите си с лекота.

Beko WUE8746N Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: А
 • Капацитет на зареждане 8 кг
 • Ниво на шум при пране: 58 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 72 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
9

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE

Пералня Samsung WW70T4540TELE
Търси в emag.bg
Провери наличност

Samsung ви предлага тази пералня с капацитет 7 кг и максимална скорост на въртене от 1400 оборота / мин., подходяща за двойка или малко семейство. Samsung WW70T4540TE/LE предлага много програми, включително класическите бързи, икономични, памук, смесена, но също така и по-специфични като парна хигиена. Отделя пара от дъното на барабана и насища тъканите с нея. Това помага за премахване на петна, без да е необходимо да използвате предпране. Също и елиминира до 99,9% от бактериите и алергените.

Тази пералня има индикатор за оставащо време, както и отложен старт, което е много практично за по-добра организация.

Забравили сте да сложите някои дрехи в машината? Със своята система ADD WASH добавете пране по време на цикъла!

Благодарение на екрана и въртящия се бутон, използването на тази пералня е много лесно. Не е нужно да я почиствате барабана на ръка, специално проектирана система Drum Clean се грижи за неговата чистота.  

С технологията Digital Inverter, тя работи тихо и ефективно, като същевременно консумира по-малко електроенергия от традиционните двигатели, използвани в други перални машини.

Samsung WW70T4540TE/LE Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: D
 • Капацитет на зареждане 7 кг
 • Ниво на шум при пране: 54 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 72 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
10

Indesit BWE91484XWSEUN

Indesit BWE91484XWSEUN
Търси в emag.bg
Провери наличност

Поемете контрола върху прането си с пералната машина Indesit BWE91484XWSEUN. С голям капацитет от 9 кг, максимална скорост от 1400 об / мин и програми, които да ви спестят време, пари и усилия. С иновативната програма Push & Go е необходима само една стъпка, за да се постигне брилянтно почистване и премахване на петна само за 45 минути – няма нужда от предварителна обработка или търкане. Просто натиснете специалния бутон за две секунди и пералнята автоматично ще стартира цикъл, който е идеален за памук и синтетика.

Този модел разполага и с бърза програма за 30 минути за леко замърсени дрехи, идеална за случаите, когато нямате време.

Благодарение на интелигентната технология Push & Go всичко, което трябва да направите е просто да натиснете и задържите синия бутон за 2 секунди, за да стартирате 45-минутен цикъл при 30 ° C. Толкова е лесно, че цялото семейство може да я използва.

Инверторният мотор постига голяма енергийна ефективност, като същевременно подобрява резултатите от измиването. Калибрирането на въртенето през всички етапи на програмата подобрява мощността на почистващия препарат. Отличното управление на двигателя намалява вибрациите дори по време на центрофугиране, постигайки по-ниско ниво на шум.

Indesit BWE91484XWSEUN Спецификации

 • Клас на енергийна ефективност по стандарт нa ЕС: C
 • Капацитет на зареждане 9 кг
 • Ниво на шум при пране: 52 dB
 • Ниво на шум при центрофуга: 78 dB
 • Максимална скорост: 1400 rpm
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 2.67 (3 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart