10 Най-добри парочистачки

За 2024

Трябва ли ви добра парочистачка? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Парочистачка Karcher SC5 EasyFix

Парочистачка Karcher SC5 EasyFix
виж цената
Провери наличност

Karcher SC 5 EasyFix влага ефективната мощност на парата, като използва силата на премахване на мръсотията с чиста, непрекъсната пара, за да осигури невероятни резултати от дълбоко почистване само с чешмяна вода. 

SC5 EasyFix има резервоар за вода, който може да се допълва по всяко време за непрекъснато почистване, и включва място за вградено съхранение на аксесоарите, всички приставки и четки, от които се нуждаете за почистване на всеки ъгъл на вашия дом. SC5 EasyFix Premium е чудесен за премахване на мазнина от вратите и котлоните на фурната, ежедневно замърсяване на твърди подове, упорити петна от тапицерия и килими и дори варовик и мухъл от плочки и кранове. Оставя дома ви безпроблемно искрящ, без химикали или триене. 

SC5 EasyFix включва и функция VapoHydro, която съчетава мощна пара и струя гореща вода за справяне дори с най-силните замърсявания. Kомплекта за почистване на подове EasyFix, безпроблемно дълбоко почиствa плочки, камък, дърво или ламинат.

И тъй като парата на Karcher убива 99,99% от бактериите*, тя е идеална за страдащите от алергии. Новата система за подови инструменти EasyFix осигурява удобно и бързо сваляне на кърпата за почистване без докосване на мръсотията.

Karcher SC5 EasyFix технически данни

 • Мощно, непрекъснато почистване с пара – без химикали или много търкане.
 • Супер нагрята пара под налягане – убива 99,99% от бактериите*.
 • Удобен дизайн с подвижен резервоар за вода и съхранение на аксесоари.
 • Функция VapoHydro, комбинираща пара и струя гореща вода, за да премахне дори най-упоритата мръсотия.
 • Без директен контакт с мръсотия – системата EasyFix означава, че можете бързо да сменяте кърпи без директен контакт с мръсотията.
2

Парочистачка Shark S6003EU

Парочистачка Shark S6003EU
виж цената
Провери наличност

С три настройки за пара, този автоматична парочистачка предлага прецизно, насочено дълбоко почистване на всички видове твърди подове, включително масивна дървесина, мрамор, теракота и фаянс. 

Открийте мощността на двустранно почистване с технологията Klik ‘n’ Flip, почиства и дезинфекцира, убивайки до 99%* от обикновените домашни бактерии, без употребата на агресивни химикали, а само силата на парата.

Просто плъзнете парочистачката в подложката за почистване за многократна употреба от микрофибър Dirt Grip и натиснете, за да я застопорите. Можете да обръщате подложката, за да можете да почистите двойно по-голямо пространство, след което тя се освобождава само с едно натискане на копче – така че няма директен контакт с мръсотия.

Трите автоматични настройки за пара ви дават пълен контрол. Режимът Steam Blaster изчиства упорити, залепнали петна с директно впръскване на пара направо от дюзата. 

Ще се движите лесно из дома си със захранващ кабел с дължина 8 метра.

Karcher SC5 EasyFix технически данни

 • Мощност 1200 W
 • Капацитет 350 мл
 • 3 автоматични настройки на парата
 • Двустранно Klik ‘n’ Flip настилка на пода
 • Режим Steam Blaster
 • Включва перални подложки за пране в машината
 • 8 м захранващ кабел
3

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix
виж цената
Провери наличност

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix е лесна за използване. Предлага интегрирано съхранение на кабела, отделение за съхранение на аксесоари и паркинг позиция на дюзата.

Подовата дюза Comfort Plus е гъвкава и разполага с по-голяма почистваща повърхност, гарантира идеална ергономичност и безупречни резултати от почистването.

Иновативната технология за безконтактна смяна на кърпата за под с велкро е практична и удобна.

Интензитетът на парата може да се регулира спрямо повърхността и замърсяванията с двустепенния контрол на парата.

Разнообразните аксесоари оставят пода, плочките, котлоните, абсорбаторите, както и фурните искрящо чисти.

Упоритата мръсотия също бързо се отстранява.

Karcher SC4 EasyFix може да почиства без химикали и е подходящ за домашна употреба.

Почистването с парочистачка Karcher SC4 EasyFix може да убие до 99,99% от всички обикновени домашни бактерии върху твърди повърхности в жилището ви.

Лесно зареждащият се, подвижен резервоар за вода позволява непрекъснато почистване. С капацитет от 1,3 литра можете да се справите с почистването на голяма площ наведнъж. 

С пълен резервоар можете да използвате тази парочистачка до 40 минути. Това е достатъчно време за цялостно почистване на подовете в жилището. 

Свържете парния пистолет към парочистачката, за да почистите мивката и ъглите в банята. След като резервоарът за вода се изпразни, можете да го извадите, за да го напълните отново под крана. По този начин парочисачката е готова за следващото почистване.

Karcher SC4 EasyFix технически данни

 • Мощност 2000 W
 • Капацитет на резервоара 0.8 литра
 • Две нива на мощност
 • Налагане на парата 3.5 бара
 • Нужно време за затопляне – 4 минути
4

Прахосмукачка Rowenta RY8561WH

Прахосмукачка Rowenta RY8561WH
виж цената
Провери наличност

Rowenta RY8562W комбинира парочистачка с прахосмукачка, за да осигури бързо и максимално хигиенно почистване на всички повърхности във вашия дом, включително твърди подове, прозорци и плочки. 

Премахва до 99,9% от бактериите и патогените от повърхността с едно движение без използването на химикали, използвайки само чиста чешмяна вода. 

Има и подвижна парочистачка с приставки, за да се осигури удобно почистване на труднодостъпни места като ъглите на прозорците или фугите в банята. Многофункционалната употреба осигурява богат набор от практични приставки, включително различни видове мопове, концентратор на пара и уред за почистване на прозорци.

С Rowenta RY8561WH можете да почистите навсякъде. Тя включва множество аксесоари, така че можете да почистите плочките в банята и душа. Всъщност вакуумирате и избърсвате едновременно. По този спестявате както време, така и усилия. 

Можете също така да я превърнете в ръчна парочистачка за нула време, така че лесно можете да почистите завеси или други повърхности.

Rowenta RY8562WH технически данни

 • Мощност 1700 W
 • Капацитет на воден резервоар 0.4 литра
 • Можете лесно да откачите резервоара за вода, така че можете да използвате като ръчна.
 • Благодарение на включените приставки можете да я използвате не само за пода.
5

Парочистачка ROWENTA Clean & Steam Revolution Green RY7777WH

Парочистачка ROWENTA Clean & Steam Revolution Green RY7777WH
виж цената
Провери наличност

С парочистачка Clean & Steam Revolution, спестявате много време. Това е така, защото можете да почистите добре пода си благодарение на налягането на парата от 5 бара. Почистващият уред включва 4-ри микрофибърни мопа и 1 аксесоар за килими, с който можете да почистите добре килимите си. А благодарение на дифузера за етерични масла можете да разпространявате приятен аромат, докато почиствате с пара. 

Не е нужно да се притеснявате и за настройките, тъй като това се случва автоматично. Парочистачките произвеждат пара при температура около 100 ° C, повечето бактерии няма да издържат на тази температура, така че дезинфекцирате и различните повърхности едновременно.

ROWENTA Clean & Steam Revolution технически данни

 • Мощност 1500 W
 • Капацитет на воден резервоар 0.47 литра
 • Дължина на кабела 7.5 метра
 • Варовикът се събира във филтъра за варовик, който лесно можете да изплакнете под течаща вода.
6

Hoover H-PURE 700 STEAM HPS700 011

Hoover H-PURE 700 STEAM HPS700 011
виж цената
Провери наличност

Представяме мултифункционална прахосмукачка и парочистачка за всички повърхности. Може да почиства и дезинфекцира едновременно, както и отделно. Това ще направи вашия дом 100% хигиенично чиста среда.

Трислойната филтрация улавя и много фин прах и мръсотия – след това чистият въздух се връща в помещението. 100% естествена хигиена.

Чрез разработването на H-PURE 700 STEAM, Hoover се опитат да представят на пазара уред, който ще осигури естествена, безопасна и хигиенична среда във вашия дом без нужда от химикали. 

Сега можете да се възползвате на функцията за почистване с пара, с помощта на която ще се справите с алергени, като прахови частици или косми от домашни любимци. Премахва до 99,9% от микробите и бактериите и оставя всички повърхности във вашия дом идеално чисти.

Циклонна технология

Циклонната технология гарантира дълъг по-дълъг живот на филтъра, така че няма нужда да го почиствате толкова често. 

3 нива на мощност

Можете да регулирате интензитета на почистване с пара според вашите нужди:

 • LOW – за паркети и деликатни повърхности,
 • MEDIUM – за винилови подове и плочки и
 • HIGH – за мраморни и каменни повърхности.

С H-PURE 700 можете лесно да почистите всяка повърхност във всяка част на вашия дом – било то хол, кухня, под или интериор на автомобил. Благодарение на широка гама от аксесоари, парочистачката може перфектно да озарява всичко – от огледала и прозорци, през плочки до перфектно чист диван.

Дюза Duo Action Vac & Clean

Дюзата Duo Action Vac & Clean позволява вакуумиране и почистване с пара или и двете едновременно. Благодарение на специално адаптирания дизайн на прахосмукачката, отличните резултати от почистването са гарантирани, и то без да се нуждаете от химикали.

Практическо улеснение

Друга чудесна характеристика на H-PURE 700 STEAM е възможността да разкачите дръжката. Общата височина ще бъде намалена и съхранението ѝ ще е още по-лесно.

Hoover H-PURE 700 STEAM HPS700 011 технически данни

 • Мощност – 700 W
 • Капацитет на воден резервоар – 0.3 литра
 • Нужно време за затопляне – 1 минута
7

Парочистачка Ariete 4146 Xvapor Deluxe

Парочистачка Ariete 4146 Xvapor Deluxe
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Това е новата подвижна парочистачка, който разполага с удобно отделение за аксесоари в основата си. Благодарение на естествената сила на парата, почиства всички домакински повърхности, като гарантира максимална хигиена, без да използва химически препарати: плочки, стъклени повърхности, паркет, мрамор, килими. Широката гама от аксесоари позволява точно почистване на прозорци и всякакви повърхности.

Ariete 4146 XVapor Deluxe работи с мощност 1500 W, освобождавайки пара със сила от 5 бара. В рамките на 8 минути ще бъде готова за активна употреба. Времето за пара е до 1 час, през който можете удобно да почистите цялото домакинство. 

Комплектът включва набор от аксесоари, които са  интегрирани директно в корпуса на парочистачката. Тези аксесоари улесняват почистването на прозорци, фуги и труднодостъпни места. Можете да регулирате количеството пара, ако е необходимо. Индикаторът за захранване и индикатор за готовност ще ви покажат кога всичко е готово за употреба.

Ariete 4146 Xvapor Deluxe технически данни

 • Мощност 1500 W
 • Капацитет на воден резервоар 1.6 литра
 • Налагане на парата 5 бара
8

Karcher SC3 EasyFix

Karcher SC3 EasyFix
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Парочистачка Karcher SC3 улеснява дълбокото почистване, убивайки 99,99% от всички обикновени домашни бактерии, използвайки само чешмяна вода и създавайки блестящи резултати без химикали. Първоначално загрява за 6,5 минути и е готова за работа за 30 секунди благодарение на своята бързо загряваща система за непрекъснато почистване. 

Може да почисти дълбоко всеки ъгъл на вашия дом, като облекчи всякакви задачи, включително почистване на твърди подове, пръски мазнина в кухнята, варовик и мухъл в банята и премахване на петна от килими и тапицерии. 

Вграденият ѝ филтър за отстраняване на котлен камък предотвратява натрупването на варовик.

Готов за 30 секунди-Бързото загряване означава, че тази машина е готова с непрекъсната почистваща система само за 30 секунди.

Мощната супер нагрята пара под налягане 3,5 бара убива 99,99% от всички обикновени домашни бактерии върху твърди повърхности.

С това устройство всичко, което трябва да направите, е да напълните 1-литровия резервоар с чешмяна вода, за да почистите дълбоко дома си.

Karcher SC3 EasyFix технически данни

 • Мощност 1900 вата
 • Налагане на парата 3.5 бара
 • 5 метра захранващ кабел.
 • 2 метра дължина на маркуча.
 • Капацитет на резервоара за вода 1 литър.
 • Непрекъсната пара.
 • Задействайте активирана пара.
 • Дебит на пара 100 грама/мин.
 • Променлив контрол на парата със защита от прегряване.
 • Подходяща за килими.
 • Подходяща за дървени настилки.
 • Подходяща за ламиниран паркет.
9

Парочистачка Clatronic DR 3280

Парочистачка Clatronic DR 3280
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Парочистачка Clatronic почиства старателно, ефективно и гъвкаво по екологично чист начин без никакви допълнителни почистващи препарати. 

Различните аксесоари позволяват използването ѝ във всички области на едно домакинство. Например големи площи на пода, прозорци или варовикови отлагания върху кранове. Clatronic дори премахва упоритите замърсявания без ивици или остатъци от варовик. Лесно и бързо почиства паравани за баня, ролетни щори или радиатори. Парочистачката е изключително гъвкава и идеална за дезинфекция на бани и кухни, както и за освежаване и премахване на миризми от тапицерия и дрехи.

Clatronic не само ефективно почиства замърсяванията, но и се бори с бактерии и вируси. Това е оборудване с различни накрайници, с които ще почистите цялата къща, независимо от вида на почистваната повърхност. Clatronic DR 3280 е много гъвкава, тъй като има различни приставки.

Clatronic DR 3280 технически данни

 • Мощност 1500 W
 • Капацитет 1.5 литра
 • Налягане: 4 бара
 • Включени аксесоари: почистваща кърпа, четка за почистване, 2 удължителни тръби, външна дюза
10

Парочистачка Karcher SC1

Парочистачка Karcher SC1
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Компактният модел Karcher SC 1 почиства без да използва химикали. Устройството е отлично за почистване на обикновени твърди повърхности в домакинството, като кранове, плочки, котлони и аспиратори.

Пълното почистване с Karcher премахва 99,99% от всички обикновени домакински бактерии от обикновените твърди домакински повърхности. Дори упорити замърсявания и мазнини се отстраняват за нула време.

Karcher SC1 технически данни

 • Мощност 1200 W
 • Капацитет на резервоара 0.2 литра
 • Налагане на парата 3 бара
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.5 (2 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart