10 Най-добри сушилни за дрехи

За 2024

Трябва ли ви добра сушилня за дрехи? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

10

Сушилня AEG T8DBE48S

Сушилня AEG T8DBE48S
Търси в emag.bg
Провери наличност

Сушете любимите си дрехи с тази сушилня с термопомпа. Тя има 8 кг барабан, което я прави идеална за средни домакинства. Благодарение на AbsoluteCare няма да се занимавате с отделяне на дрехите преди сушене. Тази умна система предпазва различните видове тъкани, като контролира движенията на барабана и температурата, за да осигури невероятна грижа за дрехите ви. Любимците на дебели пуловери също ще бъдат подложени на специално отношение, благодарение на програмата за вълна. 

Тя използва висока скорост на центрофугиране, така че дрехите да изсъхнат плоски върху барабана – давайки същите желани резултати като сушене върху плоска повърхност. 

Също така, тя разполага с програма за коприна, която имитира естественото изсушаване на въздуха, за да се грижи най-добре за вашите дрехи.

Сушилните с барабан и термопомпа са супер ефективни, но за да спестят най-много енергия, програмите може да са малко по-дълги, отколкото на стандартните сушилни. Важно е да не претоварвате и барабана, за да можете да получите най-добри резултати.

AEG T8DBE48S Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 8 кг
 • Ниво на шум: 66 dB
 • Размери: Ширина 60 см; Дълбочина 60 см; Височина 85 см;
2

Сушилня Miele TWB 140 WP

Сушилня Miele TWB 140 WP
Търси в emag.bg
Провери наличност

Miele TWB 140 WP ​​е сушилня с термопомпа от енергиен клас A ++, подходяща за 3 или 4 души. Изсушава пълен барабан пране за около 2 часа и половина много енергийно ефективно. Ниската температура на сушене кара дрехите ви да изглеждат като нови за по-дълго.

Тази сушилня спестява до 60% енергия с технологията на термопомпата. Филтърната система и топлообменникът, който не се нуждае от поддръжка, поддържат ниска консумацията на енергия.

С въртящ бутон можете да избирате различни програми като вълна, спално бельо, ризи и други. Можете допълнително да освежите прането си с функцията FragranceDos, докато сушите. Една бутилка аромат издържа около 50 цикъла. Вие решавате колко интензивен да бъде ароматът. 

Осветлението на барабана гарантира, че няма да пропуснете нищо. 

Miele TWB 140 WP Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 7 кг
 • Ниво на шум: 66 dB
 • Размери: Ширина 59,6 см; Дълбочина 64,3 см; Височина 85 см;
3

Сушилня Samsung DV80M5010QW/LE

Сушилня Samsung DV80M5010QWLE
Търси в emag.bg
Провери наличност

Дрехите могат да се изсушат добре без постоянна проверка. Технологията OptimalDry автоматично задава оптималното време и температура.. Това позволява на дрехите да изсъхнат по най-правилния начин, без да се уврежда тъканта. Сензорите за влажност предпазват дрехите от топлинни повреди и предотвратяват прекомерната консумация на енергия.

С по-ефективният филтър 2 в 1 има двуслоен мрежест филтър, качеството на сушене винаги остава оптимално. Две аларми също ви уведомяват, ако филтърът или топлообменникът се нуждаят от почистване.

Индикаторът на резервоара за вода е прост габарит, който показва колко кондензат е отстранен от дрехите. Той също така показва дали е необходимо да се изпразни резервоара за вода, преди да се постави друга доза.

С програмата за бързо изсушаване малко количество дрехи може да бъде готово само след 35 минути. Програмата се справя бързо с по-малко дрехи, така че няма да чакате дълго за резултата.

Технологията Smart Check може да предотврати повреда на устройството и свързаните с това разходи и неудобства. Това е автоматична система за контрол на неизправности. Може да се използва навсякъде и по всяко време от приложение за смартфон. Открива и диагностицира проблемите своевременно и осигурява бързо и лесно решение за отстраняване на неизправности. Тоест спестява време и пари.

Samsung DV80M5010QW/LE Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 8 кг
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Размери: Ширина 60 см; Дълбочина 60 см; Височина 85 см;
4

Сушилня Bosch WTX87M90BY

Сушилня Bosch WTX87M90BY
Търси в emag.bg
Провери наличност

Кондензационна сушилня Bosch WTX87M90BY е със самопочистващ се кондензатор, AutoClean филтър.

Управлението на уреда е лесно с големия LCD дисплей и големия контролен бутон, който ви позволява да изберете най-подходящата програма за сушене от многото налични, някои от които включват програми от сушене на деликатни дрехи или сушене на кърпи или одеала.

Уредът е изработен и с антивибрационни странични стени, които помагат за намаляване на шума, това е идеално за тези, които държат уредите си в кухнята.

Bosch включва и самопочистващ се кондензатор, така че никога няма да мислите за ръчно почистване и уредът да загуби енергийна ефективност с течение на времето в резултат на задръстен кондензатор.

Като сушилня с термопомпа, горещият въздух се връща обратно в барабана, повторното използване на горещия въздух означава по-малко загуба на енергия, което прави процеса по-ефективен.

Този уред също е оценен с енергиен клас A ++, така че ще пестите пари за текущи разходи през дългия живот на уреда в сравнение с други, които са по-малко ефективни.

Bosch WTX87M90BY Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 9 кг
 • Ниво на шум: 62 dB
 • Размери: Ширина 59,9 см; Дълбочина 59,8 см; Височина 84,2 см;
5

Сушилня LG RC90V9JV2Q

Сушилня LG RC90V9JV2Q
Търси в emag.bg
Провери наличност

Усъвършенстваната инверторна технология осигурява по-високо ниво на енергийна ефективност или спестяване на време, като в същото време се грижи за всички ваши дрехи и особено за деликатните материи.

С автоматично почистващият се кондензатор на LG вече няма да се притеснявате за премахването на власинки от сушилнята. Инверторната технология на помпата позволява автоматично изплакване на кондензатора до 7 пъти по време на цикъла на сушене, като ви дава повече свободно време!

Технологията SmartThinQ предлага удобно дистанционното управление и допълнителните програми за сушене. Можете лесно да комуникирате с вашето устройство и да получите достъп до най-новите иновации чрез Wi-Fi връзка.

Елиминира 99,9% от алергенните съставки. Програмата против алергии намалява с 99,9% алергени като акари, които могат да причинят алергии или дихателни проблеми. 

LG RC90V9JV2Q Спецификации

 • Енергиен клас: A+++
 • Капацитет: 9 кг
 • Ниво на шум: 62 dB
 • Размери: Ширина 60 см; Дълбочина 69 см; Височина 85 см;
6

Сушилна Машина Whirlpool St U 92X Eu

Сушилна Машина Whirlpool St U 92X Eu
Търси в emag.bg
Провери наличност

Търсите енергийно ефективна и лесна за употреба сушилня с термопомпа? Тогава Whirlpool ST U 92X EU е идеалният избор за вас. Тъй като сушилнята с термопомпа, тя суши при ниски температури и вашето нежно облекло остава добре защитено от свиване. 

Освен това Whirlpool ST U 92X EU е енергийно ефективна. Когато работи с пълен капацитет, програмата за памучни дрехи отнема около 165 минути. В сравнение с кондензаторна сушилня, тя е малко по-дълга, но поради ниската температура много по-икономична и по-добра за вашите дрехи. 

Сензорът за влага измерва, когато дрехите ви са достатъчно сухо. След това програмата спира автоматично, така че цикълът на сушене никога не отнема повече време, отколкото е необходимо. 

На цифровия дисплей можете да видите колко време остава до завършването на текущата програма.

Whirlpool ST U 92X EU Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 9 кг
 • Ниво на шум: 64 dB
 • Размери: Ширина 59,5 см; Дълбочина 65,6 см; Височина 84,9 см;
7

Samsung DV90TA040AX/LE

Samsung DV90TA040AXLE
Търси в emag.bg
Провери наличност

Подарете на дрехите грижата, която заслужават, с тази иноксова сушилня от Samsung. Тя има барабан с капацитет от 9 кг, което означава, че е идеална за големи домакинства. Предлага се с технология Heat Pump, която използва горещия въздух отново и отново, докато дрехите ви изсъхнат, което я прави много по-енергийно ефективна. Технологията OptimalDry също предпазва дрехите ви, като използва автоматични сензори. Те регулират температурата и времето за сушене за най-добър резултат, като същевременно спомагат за намаляване на консумацията на енергия. 

Програмата за бързо изсушаване също е удобна, особено за тези, които вечно бързат.

Реверсивната врата ви позволява да позиционирате сушилнята, където пожелаете. След това просто трябва да пренастроите вратата според позицията ѝ.

Вътрешният филтър 2 в 1 поддържа оптималните характеристики на сушилнята. И дори ще ви уведоми кога трябва да се почисти.

Samsung DV90TA040AX/LE Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 9 кг
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Размери: Ширина 60 см; Дълбочина 60 см; Височина 85 см;
8

Сушилня Hotpoint-Ariston NT M10 81 EU

Сушилня Hotpoint-Ariston NT M10 81 EU
Търси в emag.bg
Провери наличност

Улеснете вашите домакински задължения, когато използвате кондензаторната сушилня Hotpoint-Ariston NT M10 81 EU. Този уред съдържа вградени сензори, които измерват влажността на всяко зареждане и могат да регулират използваната топлина и времето на работа за максимална ефективност.

Термопомпата използва повторно горещия въздух, който преминава през барабана. Това премахва водата от дрехите и насочва кондензът към контейнер за вода, който може лесно да се изпразни. Благодарение на това Hotpoint-Ariston NT M10 81 EU е с енергиен клас A +, като прогнозната годишна консумация се очаква да бъде 308 kWh.

Можете да избирате от 15 програми чрез контролния въртящ бутон: смесена, еко памук, синтетика, вълна, коприна и др. Допълнителните опции включват антиалергична програма и ежедневна за памучни смеси и синтетика.

Освежаващата служи като кратка програма за проветряване и освежаване на сухите дрехи.

Одеяло, спално бельо, фитнес и бебешки дрехи, дънки и ризи имат специални цикли, с добавки, достъпни чрез цифровия дисплей.

Изберете четири нива на сушене с едно натискане на бутон, за да направите дрехите готови за гладене, готови за закачалка, гардероб или изключително сухи, като последната прави дрехите готови за носене.

Времевите опции за сушене могат да бъдат от 30 до 180 минути, като функцията за отлагане на старта задържа процеса за един, три, шест и девет часа. Ще разберете кога цикълът е приключил чрез звуков зумер.

Hotpoint-Ariston NT M10 81 EU Спецификации

 • Енергиен клас: A+
 • Капацитет: 8 кг
 • Ниво на шум: 67 dB
 • Размери: Ширина 60 см; Дълбочина 60 см; Височина 85 см;
9

Indesit YTM0871REU

Indesit YTM0871REU
Търси в emag.bg
Провери наличност

Изсушете прането си до съвършенство всеки път с тази сушилня от Indesit. Със 7-килограмов капацитет на барабана, това е чудесен вариант за средно големи домакинства. Този модел също работи с термопомпа, което го прави по-ефективен. Той връща горещия въздух в барабана, за да се увери, че във вашите дрехи не е останала влага.

Програмата Easy Mix е предназначена за ефективно изсушаване на до 3 кг различни тъкани, така че да не се налага да отделяте дрехите.

Функцията против гънки в края на цикъла е особено подходяща, когато не е възможно да извадите дрехите веднага щом изсъхнат.

Благодарение на функцията Push & Go не е нужно да сортирате дрехите си. Просто натиснете бутона за безупречни резултати при всяко смесено пране. Освен това, на вашата кашмирена жилетка ще се полагат най-добрите грижи благодарение на програмата “Вълна”, която е нежна към деликатни материи.

Кошът за обувки е идеалният аксесоар, тъй като ви позволява лесно и бързо да изсушите любимите си обувки.

Indesit YTM0871REU Спецификации

 • Енергиен клас: A+
 • Капацитет: 7 кг
 • Ниво на шум: 67 dB
 • Размери: Ширина 59,5 см; Дълбочина 64,9 см; Височина 84,9 см;
10

Сушилня Beko DS8452TA

Сушилня Beko DS8452TA
Търси в emag.bg
Провери наличност

Тази сушилня Beko има широка гама от 15 програми за грижа за всички видове дрехи – от памук и деликатни до спортни облекла и дънки. Изберете програма, която да подготви дрехите ви за гладене или да са готови направо за прибиране в шкафа. Ако имате спешно пране, програмата за бързо изсушаване ще изсуши вашите дрехи само за около 10 минути. Можете да забавите стартирането на програма в удобно време, до един ден напред и да наблюдавате нейния напредък чрез дисплея за оставащото време.

Машината ви позволява да приспособите сухотата на вашето пране преди началото на цикъла. Чрез интелигентно откриване на нивата на влага в барабана тя ще спре автоматично, когато бъде постигнато избраното ниво на сухота. Тази функционалност избягва повреди по дрехите от пресушаване и намалява и вашите сметки за енергия. Изборът на програми е лесен, благодарение на бутоните и въртящото копче.

Тази сушилня Beko има 8 кг капацитет на барабана. Зареждането и ваденето на прането се улеснява от вътрешната светлина на сушилнята, която ви помага да забележите всичко, което може да е останало.

Термопомпата използва по-ниски температури и повторно използва затопления въздух за ефективно изсушаване на прането – в резултат на това дрехите ви дори ще бъдат по-добре защитени. Барабанът с функция за обратно движение също разделя дрехите през целия цикъл, като помага за намаляване на гънките и нуждата от гладене.

Тази сушилня е самостоятелна, за да можете да я позиционирате както пожелаете. Можете също да я поставите върху или под пералня.

Beko DS8452TA Спецификации

 • Енергиен клас: A++
 • Капацитет: 8 кг
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Размери: Ширина 59,7 см; Дълбочина 56,8 см; Височина 84,6 см;
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.17 (18 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart