10 Най-добри моторни коси

За 2024

Трябва ли ви добра моторна коса? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Моторна коса Stihl FS 240

Моторна коса Stihl FS 240
виж цената
Провери наличност

FS 240 е една от най-мощните моторни коси на STIHL, подходяща за поддръжка на озеленени и селскостопански парцели.

Благодарение на удобните дръжки, косата може лесно да се направлява, което позволява бързото и ефикасно обработване на големи площи.

Бензиновият двигател STIHL 2-MIX е едновременно мощен и икономичен. Той увеличава мощността, като същевременно намалява компресията, също така допринася за ниското тегло на машината.

Големият резервоар за гориво от 0,75 литра осигурява по-дълги работни интервали, а когато е необходимо зареждане, това е много лесно.

Има система за лесно стартиране на ErgoStart. Необходимата сила за издърпване на стартовото въже е само една трета от силата, която е необходима при стандартните модели.

Зимната настройка предотвратява замръзване на въздушния филтър и карбуратора, а на многофункционалната дръжка за управление са позиционирани всички контролни бутони на леснодостъпно място.

Stihl FS 240 характеристики

 • Мощност на двигателя: 2.3 к.с.
 • Тегло 6.9 Kg
 • Капацитет на резервоара: 750 мл
2

Моторна коса Daewoo DABC390GX

Моторна коса Daewoo DABC390GX
виж цената
Провери наличност

Лесна за използване, лека и ергономична. Осигурява страхотно съотношение мощност и тегло, отлична високопроизводителна моторна коса, подходяща дори за най-взискателните потребители.

Ергономично оформените дръжки улесняват бързото покриване на големи площи, а колана помага да се сведе до минимум умората по време на периоди на продължителна употреба.

38.9 куб.м. двигател осигурява цялата мощност, от която се нуждае Daewoo DABC390GX.

4-тактовият двигател с най-съвременната технология произвежда достатъчна мощност, като същевременно постига намален разход на гориво и ниски нива на вредни емисии.

Daewoo DABC390GX характеристики

 • 4-тактов двигател
 • Мощност 1.5 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 650 мл
3

Моторна коса Husqvarna 545 Rx

Моторна косачка Husqvarna 545 Rx
виж цената
Провери наличност

Превъзходна професионална моторна коса. Husqvarna 545 Rx е проектирана да бъде издръжлива, лесна за използване и невероятно ефективна.

Впечатляващо здрава, толкова и лесна за използване, Husqvarna 545 Rx разполага с мощен и добре работещ 45,7 куб.м. бензинов двигател X-Torq. Той е снабден с горивна помпа, за да осигури лесно стартиране в по-студените сутрини.

Този модел също разполага с технологията Smart Start и удобен превключвател за спиране с автоматично връщане, който автоматично се връща в начална позиция след употреба, за да помогне за напълно безпроблемното стартиране.

Освен, че двигателят е изключително ефективен и работи плавно, моделът 545RX включва и интелигентна система за намаляване на вибрациите LowVib, за да ви осигури допълнителен комфорт и удобство по време на работа.

Husqvarna 545 Rx характеристики

 • Мощност 2.9 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 900 мл
 • Тегло: 8.9 кг.
 • Ниво на шум 117 dB
 • Консумация на гориво: 450 (g/kWh)
4

GardenMAX BC360GX

GardenMAX BC360GX
виж цената
Провери наличност

GardenMAX BC360GX е с мощен бензинов двигател Honda, осигуряващ 1.2 kW мощност. Въпреки високата мощност, този модел е невероятно лесен за стартиране и употреба.

Напълно регулируемите, ергономично оформени дръжки с меки ръкохватки осигуряват комфорт на оператора дори при продължителни периоди на употреба. Добрата антивибрационна система свежда до минимум вибрациите предавани към дръжките от острието и двигателя.

GardenMAX BC360GX характеристики

 • Мощност 1.6 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 1 литър
 • Тегло: 7.4 кг.
 • Ниво на шум 98 dB
5

Моторна коса Ruris Zimbru 104S, 3 CP

Моторна коса Ruris Zimbru 104S, 3 CP
виж цената
Провери наличност

Ruris Zimbru 104S е модел, който е проектиран да направи косенето на вашата градина проста и лесна задача. Ергономично разположените дръжки за управление не само правят работата на оператора по-удобна, но което е по-важно, правят използването на вашата моторна коса възможно най-безопасно.

Комфорт, баланс и контрол са като като стандарт за Ruris Zimbru 104S. Моторна коса с прав вал и гумирани ръкохватки за по-голям комфорт, баланс и контрол на потребителя. С ергономични дръжки Ruris Zimbru 104S е идеална за справяне с по-големи площи, нуждаещи се от повече време.

Ruris Zimbru 104S характеристики

 • Мощност 3 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 1.2 литра
 • Тегло: 7.5 кг.
 • Комплект с нож с 4 зъба, ремък, нож с 3 зъба, Auto-cut нож с 80 зъба, кръгла ролка с корда 2.4 мм – 15 м
6

Моторна коса прав вал Hyundai HYBC 5210 PRO

Моторна коса прав вал Hyundai HYBC 5210 PRO
виж цената
Провери наличност

Hyundai HYBC5200 е мощна 50.8 куб.м. бензинова коса за домашна употреба, проектирана да извършва лека работа по косене на трева, и премахване на плевели.

С моделът HYBC5200 може да се извършва лека работа по поддръжката на обрасли градини. Можете бързо да подрязвате краищата на тревата, да кастрите жив плет и да се отървете от най-жилавите плевели.

Режещите остриета осигуряват ширина на рязане на всички видове трева с ширина на рязане от 42 см, което я прави идеална за косене на големи тревни площи, градини и подрязване на краищата до пътеки, огради и др.

HYBC5200 разполага с големи дръжки като кормило на велосипед, които са проектирани да увеличат комфорта и маневреността и могат да се регулират нагоре и надолу по вала, за да осигурят максимален комфорт при употреба. Те също така разполагат с многофункционалени ръкохватки, които разполагат с всички контролни бутони.

Hyundai HYBC 5210 PRO характеристики

 • Мощност 1.56 kW
 • Капацитет на резервоара: 0.8 литра
 • Тегло: 9.5 кг.
7

Моторна коса Stiga SBC 646 DX

Моторна коса Stiga SBC 646 DX
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Моторна коса Stiga SBC656DX се задвижва от мощен 44,8 cc 2-тактов бензинов двигател.

Внушителната ширина на косене от 45 см позволява на тази коса да се откроява сред другите модели, тъй като може да се справи с дива, обрасла трева.

Комфортът на потребителя е гарантиран от подсилената конструкция и добре балансиран двигател, който значително намалява вибрациите.

Една от най-впечатляващите характеристики на моторната коса SBC656DX са ергономичните дръжки в стил велосипед, които позволяват на потребителя да получи пълен контрол над това мощно устройство. Тези дръжки са конструирани с дизайн, осигуряващ максимален контрол и комфорт при всякакви условия. Има и възможност за регулиране на позицията, което позволява на всеки потребител да променя машината според нуждите си.

Интелигентната система за регулиране означава, че потребителят може бързо да премести ръкохватките за секунди. Тази нова система е монтирана към подсиления прав вал и е много удобна, когато теренът се променлив и става на места по-труден за рязане.

Дръжките на Stiga SBC656DX са снабдени с меки на докосване комфортни ръкохватки. Там ще намерите интегрираните контролни бутони и превключватели за включване/изключване, за безопасност и максимален контрол.

Тази бензинова коса тежи 9.2 кг, но теглото на машината може да се балансира удобно с помощта на подплатен двоен комфортен колан. Така се създава приятно изживяване дори в по-предизвикателни ситуации.

Stiga SBC 646 DX характеристики

 • Мощност 2.7 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 0.8 литра
 • Тегло: 9.2 кг.
8

Моторна косачка Husqvarna 128 R

Моторна косачка Husqvarna 128 R
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Поддръжката на тревата изисква повече от просто минаване от време на време с бензинова косачка за трева. Също така е важно да обработите и краищата покрай пътеки, бордюри и други тревисти площи, за които вашата косачка може да не е подходяща.

Мощна, гъвкава и лесна за използване, 128R на Husqvarna е моторна косачка, идеално пригодена за подобни задачи, съчетаваща лекотата на докосване и маневреността на тример за трева с здравината и ефективността на професионален модел.

Задвижван от не много мощен, но добре работещ 28 куб.м. бензинов двигател, моделът 128R разполага и с технологията Smart Start за намаляване на усилията, необходими за стартирането.

Допълнително удобство идва под формата на комплект от напълно регулируеми дръжки, ергономично проектирани за повишаване на контрола, комфорта и производителността.

128R също има стандартно двоен раменен колан, който разпределя равномерно теглото на машината, за да предотврати напрежението по време на продължителни периоди на употреба.

Husqvarna 128 R характеристики

 • Мощност 1 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 0.4 литра
 • Тегло: 5 кг.
9

Моторна коса GardenMAX BC260

GardenMAX BC260
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Моторна коса GardenMAX BC260 е подходяща за домашна употреба. Характеристиките ѝ включват удобни дръжки за по-добър контрол и лекота при употреба, кордова глава за косене на трева и метално острие.

Другите предимства включват система за автоматично задушаване, позволяваща горещо и студено стартиране на машината.

Дръжките имат меки ръкохватки, предлагащи ергономичен контрол и производителност с възможност за регулиране на ъгъла, и двоен колан (самар) за рамо за подобрена стабилност, безопасност и контрол.

GardenMAX BC260 характеристики

 • Мощност 1.1 к.с.
 • Капацитет на резервоара: 0.8 литра
 • Тегло: 5.5 кг.
10

Моторна бензинова коса PREMIUM

Моторна бензинова коса, тример, PREMIUM
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

С модерен външен вид, впечатляващо лек дизайн и лесно стартиране, PREMIUM е съвременна моторна коса, идеална за ежедневни задачи по косене в градината.

Благодарение на технологията на 2-тактовите двигатели на PREMIUM, разходът на гориво е намален, особено по време на зареждане, където често се излива (губи) много гориво.

Броят на стъпките, необходими за стартиране на машината е драстично намален и разочарованието от задавен двигател на практика е сведено до минимум.

С многофункционална дръжка, лесната употреба е на една ръка разстояние, като ръката ви никога не трябва да пуска ръкохватката. Дизайнът на PREMIUM е идеален за косене на малки площи трева и около различни препятствия.

PREMIUM характеристики

 • Мощност 1.3 kW
 • Капацитет на резервоара: 1.2 литра
 • Тегло: 8.7 кг.
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart