10 Най-добри кафеавтомати

За 2024

Трябва ли ви добър кафеавтомат? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

10

Кафеавтомат DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS

Кафеавтомат DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS
Търси в emag.bg
Провери наличност

Започнете деня си с перфектна чаша прясно сварено кафе. Изберете между еспресо, капучино, шоколад и много други топли напитки благодарение на DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS. 

Насладете се на ароматно кафе с едно натискане на бутон. Изключителният дизайн на кафеавтомата никога не остарява и придава модерен вид на всяка кухня. Цветният му сензорен дисплей осигурява интуитивна работа и лесно персонализиране – задайте правилната температура и порция, за да получите кафето си точно както ви харесва. 

Приложението Coffee Link ви позволява да използвате уреда с лекота, да създавате нови рецепти и да запазвате собствените си настройки с помощта на мобилния си телефон.

Благодарение на своята мощност от 1450 W и налягане на помпата от 15 бара DeLonghi Primadonna Elite осигурява максимална производителност. Снабден е и с 2-литров резервоар за вода и контейнер за кафе с капацитет 400 грама. Висококачествената му мелачка е регулируема с 13 степени. 

Ще оцените разнообразието от напитки, които този автомат може да приготви. Когато ви омръзне коригирайте рецептите, за да създадете свои собствени персонализирани напитки и ги запазете за по-късно. 

2

Кафеавтомат Melitta Solo Pure Black E950-222

Кафеавтомат Melitta Solo Pure Black E950-222
Търси в emag.bg
Провери наличност

MELITTA E950-222 Solo със система за извличане на аромат осигурява перфектно приготвено кафе всеки път. Той има 3-степенна настройка на интензивността и степента на фрагментация. Работата с него е много лесна благодарение на интуитивния контролен панел и LED дисплея.

Кафеавтомата Melitta Solo ви позволява да се насладите на отлично кафе благодарение на системата за извличане на аромат. Прясно смляното кафе се загрява преди варене, за да максимизира вкуса на напитката. Избора на интензивност и качество на смилане на 3 нива придават уникалност на всяка чаша кафе. Въпреки че уреда е малък той има резервоар за вода с вместимост 1,2 литра, което ви позволява да приготвите 8 чаши кафе.

Melitta Solo има практична функция за приготвяне на две чаши едновременно само с натискане на един бутон. Не е нужно да се притеснявате за височината на чашата благодарение на регулируемата дюза до 13,5 сантиметра височина, което е идеално за приготвяне на лате макиато. 

Работата с кафе машината е много проста благодарение на панела с вграден LED дисплей, който е ограничен до най-необходимите опции – така че няма безброй ненужни бутони.

3

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM557310
Търси в Emag.bg
Провери наличност

С кафеавтомат SAECO SM5570 / 10 можете да приготвите кафето, което ви харесва най-много – от силно ристрето до перфектно капучино. Задоволете вашите изисквания и се насладете на 13 различни напълно персонализирани напитки. Просто регулирайте интензивността на вкуса, количеството млечна пяна, температурата и предварителното приготвяне.

Личните предпочитани настройки могат да бъдат запазени в до четири потребителски профила чрез практичния дисплей. Изберете от седем рецепти за кафе и потребителски профили само с едно докосване за улеснено управление. Направете кафето си според вашите желания, като регулирате обема, температурата, вкуса, силата и много други.

Тази автоматична машина ви предлага LCD дисплей, резервоар за мляко с вместимост 0,5 л, контейнер за вода с вместимост 1,7 л, предна част в цвят Черно/инокс, мелачка с 12 степени и много други.

4

Кафеавтомат Saeco Lirika Blk

Кафеавтомат Saeco Lirika Blk
Търси в emag.bg
Провери наличност

Кафеавтомата Saeco Lirika е олицетворение на простотата, компактността и производителността на машина, чиято идеална среда е домът или офисът.

Той има модерен и съществен дизайн, резервоари за вода и кафе с голям капацитет и е изключително лесен за използване.

Широкият му дисплей, показващ интуитивни икони и текстови съобщения позволява на потребителя да избира късо или дълго кафе и гореща вода или пара, доставяни чрез независима тръба.

Lirika представя най-доброто ноу-хау на Saeco във висококачествена компактна форма: система за предварително мелене, котел от клас A на енергийна ефективност, керамични остриета и подвижен блок за приготвяне на кафе, за да улесни операциите по почистване и поддръжка.

5

Кафеавтомат Philips EP5365/10

Кафеавтомат Philips EP536510
Търси в emag.bg
Провери наличност

Тази напълно автоматична кафе машина предлага изобилие от възможности за адаптиране на вашата напитка към вашите предпочитания. Можете лесно да персонализирате и запазите количеството, силата и температурата за всяка напитка. Чувствайте се свободни да експериментирате!

Млечни кафе напитки

Автоматично разпенваща се в контейнера за мляко, млечната пяна винаги води до мека и кремообразна консистенция. Всяка чаша кафе ще бъде украсена с млечна пяна, събуждаща ароматни рецептори. Млякото в контейнера се разпенва винаги два пъти. Финият слой пяна се излива в кафето при перфектната температура. Контейнерът за мляко може безопасно да се съхранява в хладилник, когато не се използва.

Бързо загряващ се котел

Благодарение на котела за бързо нагряване винаги ще се наслаждавате на кафе при перфектната температура. Лекият корпус на котела от алуминий и неръждаема стомана може бързо да достигне високи температури.

Филтър AquaClean

Новият патентован и иновативен воден филтър „AquaClean“ ви дава възможност да използвате автоматичната си кафе машина с пълен капацитет. Този филтър ви позволява да приготвите до 5000 чаши кафе без да отстранявате котлен камък от машината. Напомнянето за премахване на котлен камък се деактивира автоматично, когато е интегриран филтърът „AquaClean“. Препоръчително е да сменяте филтъра на всеки 3 месеца.

6

Кафеавтомат Gaggia Cadorna Milk

Кафеавтомат Gaggia Cadorna Milk
Търси в emag.bg
Провери наличност

Gaggia Cadorna Milk включва 10 предварително програмирани напитки, включително: ристрето, еспресо, еспресо лунго, американо, капучино, лате, лате макиато, разпенено мляко, гореща вода за чай, горещо какао или запарки. 

Можете да си поиграете с всяка напитка, за да създадете нещо, което наистина ще ви хареса. Ако сте фен на млечните напитки можете да се присъедините към иновативната система Cappincup на Gaggia. С едно докосване можете да създадете безпроблемно лате макиато или капучино без никакви допълнителни стъпки.

Автоматът разполага и с 4 потребителски профила, които ще бъдат във ваша полза. Ако създадете напитка, която знаете, че ще се превърне в основна във вашето ежедневие, можете да я програмирате запазите за следващия път. Създаването на потребителски профили е изключително удобно, защото ако няколко души използват машината, няма да се притеснявате, че някой ще промени любимите ви настройки. 

Можете също така да създадете еспресо или млечна напитка по ваш избор и да експериментирате с настройката на смилане, температурата на кафето, аромата и дозировката, като използвате системата Optiaroma на Gaggia и много други, които могат да бъдат запазени във вашия собствен профил.

Ако искате напитка без кофеин или имате под ръка предварително смляно кафе, Cadorna Milk разполага с байпасен дозатор чрез, който можете да добавите точното количество кафе. Вградените мелачка е с керамични дискове, за да предотврати прегряване или изгаряне на кафето и да повиши качеството на вкуса и аромата на вашето кафе.

7

Krups Espresseria Essential EA815E70

Krups Espresseria Essential EA815E70
Търси в emag.bg
Провери наличност

Елегантната и стилна кафе машина от Krups не само ще приготви перфектна чаша еспресо или капучино, но и ще се впише добре във вашия кухненски дизайн! Този кафеавтомат има голям контейнер за зърна, специална филтрираща система и голям резервоар за вода. А това, което го прави уникален в тази категория е способността му за автоматично и ръчно разпенване на мляко.

Krups Espresseria Essential има две основни неща, които го правят специален. Уникален разпенител, който може да бъде използван автоматично или ръчно. Специалната парна тръба и патентована система позволяват на хората, които бързат, да се насладят на млечна напитка като капучино като уреда ще приготвя кафе и разпенва мляко сам. 

Искате ли да участвате в процеса на приготвяне на кафе? Няма проблеми! Можете вие да сте бариста и вие да решавате силата, количеството и температурата. Тази специална функция добавя характер към машината – тя е подходяща за заети хора и за тези, които обичат занимавките в кухнята. 

Втората специалност е неговият много здрав и лесен за поддръжка резервоар за мляко. Не ви се приготвят млечни напитки днес? Просто го дръжте в хладилника. Лесно се почиства и лесно се свързва обратно към машината, когато искате отново капучино.

Качество на приготвеното кафе

Херметично затвореният резервоар за кафе на зърна ще гарантира, че зърната запазват качеството и характеристиките си до приготвянето на напитката. Машината също ще определи нужното количество кафе за всяка чаша според количеството вода. Благодарение на мощната технология на машината ще можете да зададете своя собствена рецепта като изберете количеството желаната напитка. Машината ще настрои мелачката и блока за варене според вашите желания.

Термоблок и тиха мелачка

Krups Espresseria Essential е стилен, напълно автоматичен кафеавтомат, подходящ за всяко домакинство. Той разполага с уникална система Thermoblock. Също така е оборудвана с Perfect Coffee System за перфектен вкус на всяка глътка. 

Мултифункционалното устройство предлага и интуитивно управление с голям дисплей. Удобно можете да зададете като степен на смилане, температура и размер на чашата. Изключително безшумна мелачка за кафе, пълно със свеж аромат и вкус. 

8

Philips Seria 4300 EP4349/70

Кафеавтомат Philips Seria 4300 EP434970
Търси в emag.bg
Провери наличност

Страхотното кафе сутринта прави страхотен деня. Philips Seria 4300 EP4349/70 бързо и лесно може да направи вкусна гореща напитка с приятен, тъмен цвят и прекрасен, ободряващ аромат. 

Кафеавтомата работи с налягане 15 бара. Следователно отговаря на идеалните изисквания за приготвяне на еспресо от най-високо качество. Управлението е просто. Бързо избирате предпочитания тип кафе, като използвате вградения дисплей. Една от най-добрите характеристики е, че благодарение на интеграцията на една много модерна система можете да приготвяте две напитки едновременно. 

Разбира се, има широк набор от настройки. На първо място можете да изберете количеството кафе, създавайки вашата идеална интензивност. Уредът разполага със собствена мелачка за кафе. Механизмът му използва шлифовъчните камъни и може да ви предложи 12 различни степени на финост. Контейнерът за кафе е с обем от 275 g. 

Philips 4300 EP4349/70 също има вградена система за отстраняване на котлен камък, която предпазва от образуване на котлен камък. Всяка сутрин получавате кафе с перфектно качество.

9

Кафеавтомат De’Longhi Magnifica S Smart ECAM250.23.SB

Кафеавтомат De'Longhi Magnifica S Smart ECAM250.23.SB
Търси в emag.bg
Провери наличност

Открийте радостите от създаването на невероятно кафе у дома с кафеавтомат De’Longhi Magnifica S Smart. Прави смилането и варенето на перфектното кафе бързо и лесно. С четири предварително зададени програми машината извършва целия процес. От смилането на цели зърна с перфектната грубост до внимателното приготвяне на кафе и дозиране в една или две чаши.

Усъвършенстваната система за капучино ви позволява да направите ароматно капучино и лате, като лесно добавяте пяна към млякото за перфектен завършек. 

De’Longhi Magnifica S Smart също е енергийно ефективен, предназначен да поддържа по-дълго затопляне на вътрешния резервоар за вода. Благодарение на вградения термоблок – водата се вари само когато е абсолютно необходимо. Страхотно допълнение към всеки домашен офис или модерна кухня.

Вградена кафемелачка гарантира, че ще може да освободи аромата в процеса на варене. 

Интуитивният контролен панел с бутони със задно осветяване е лесен за използване. 

Персонализирането на рецептите никога не е било лесно – избирайте между късо, средно или дълго; Наслаждавайте се на силен, среден или мек аромат; Приготвяйте напитки с висока, средна или ниска температура.

10

Philips EP2220/10 Със система за разпенване на мляко

Philips EP222010 Със система за разпенване на мляко
Търси в emag.bg
Провери наличност

С Philips 2200 EP2220/10 можете да приготвите еспресо или обикновена чаша кафе с едно натискане на бутон. По този начин ще имате готово прясно смляно кафе по всяко време на деня. Искате ли да приготвите и на гостите си? Просто пригответе 2 чаши кафе едновременно. Дисплеят ви позволява да управлявате машината с лекота. 

Включете функцията за пара, ако искате да разпените мляко за капучино. За да направите това, изсипете малко студено мляко в кана и го задръжте под тръбата за пара. 

Машината автоматично показва кога трябва да отстраните котления камък и дори ще ви помогне за задачата. Благодарение на водния филтър AquaClean няма да ви се налага да правите това много често. Водният филтър до голяма степен предотвратява образуването на варовик.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.44 (9 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart