10 Най-добри готварски печки

За 2024

Трябва ли ви добра готварска печка? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

10

Електрическа готварска печка Hansa FCCX68235

Електрическа готварска печка Hansa FCCX68235
Търси в emag.bg
Провери наличност

Бързото и лесно готвене е мечтата на всеки готвач. С комбинирания керамичен плот, приготвянето на храна ще бъде бриз.  Налични са четири котлона и лесно управление с помощта на въртящите се копчета и ясен цифров дисплей. 

Достигането на работната температура на котлоните е много бързо, така че няма да е нужно дълго чакане. Благодарение на таймерът можете да предотвратявате случайно изгаряне на храната. 

Комфортът при печене се подобрява от практични телескопични водачи на решетките и амортизирано затваряне на вратата. Вратата на фурната има троен стъклопакет и отразяващо стъкло, така че винаги е хладна отвън, за да се предотврати нежелано изгаряне.

Със сигурност ще оцените незаменимия помощник под формата на индикатор за остатъчна топлина, който безопасно ще ви гарантира, че зоната за готвене е все още топла и затова не е препоръчително да я докосвате, почиствате или оставяте запалими предмети близо до нея.

Специалната гладка повърхност във фурната осигурява лесна поддръжка. 

Съхранявайте вашите кухненски съдове и други аксесоари в чекмеджето, разположено отдолу.

Hansa FCCX68235 технически данни

 • Обем на фурната: 60 литра
 • Брой котлони: 4 електрически
 • Функции: Таймер, Грил, Конвекция, Размразяване, Претопляне
 • Други: Чекмедже за съхранение на кухненски съдове, телескопични водачи
 • Размери: Ширина 60 cm – Дълбочина 60 cm – Височина 85 cm
2

Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW

Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW
Търси в emag.bg
Провери наличност

Имайте пълен контрол на печенето на храната с малко помощ от вградения таймер. Кулинарният успех почти винаги зависи от точното време на готвене. За да координират прецизно приготвянето на ястията, професионалните готвачи използват специални часовници. С тази готварска печка можете да постигнете същото ниво на контрол. Всичко, което трябва да направите, е да настроите таймера и уреда ще започне да готви автоматично. И когато ястието е готово,  уреда ще ви уведоми.

Мултифункционалната фурна на тази готварска печка има вентилатор, който разпределя топлината равномерно. Това означава, че всички части на храната се пекат еднакво. В резултат на това всяка хапка от вашето ястие ще еднакво добра.

Благодарение на добрия дизайн на тази фурна можете напълно да премахнете вътрешното стъкло от вратата на фурната. Това го прави много по-лесно да го почистите старателно, за да можете ясно да виждате гозбата си във фурната.

За да почистите плота, трябва само да го забършете с едно плавно движение. Това е възможно благодарение на безупречната му, идеално равна повърхност. Докато другите плотове могат да имат копчета, този няма стърчащи части. Следователно е достатъчно само едно движение с кърпата.

Electrolux EKC54550OW технически данни

 • Обем на фурната: 57 литра
 • Брой котлони: 4 зони
 • Максимална температура на фурната: 250 градуса
 • Функции: вентилатор, грил, долно и горно затопляне
 • Размери: Ширина 50 см, Дълбочина 60 см, Височина 85.8 см
3

Готварска печка Gorenje EC6141WC

Готварска печка Gorenje EC6141WC
Търси в emag.bg
Провери наличност

Фурната на Gorenje EC6141WC е още по-просторна, има заоблена форма, подобна на традиционните печки на дърва. Това позволява оптимална циркулация на въздуха, която напълно обгръща храната, за да я направи нежна и сочна отвътре и невероятно хрупкава отвън. 

Въздухът е по-добре разпределен в 65-литровата кухина с вдлъбнати страни. Специалната динамика на циркулацията на въздуха осигурява отлични условия за професионално готвене на една или няколко скари едновременно.

Най-добрите резултати при печене се постигат с помощта на комбинация от по-големи и по-малки нагреватели, които са разположени заедно. Интелигентното поставяне на нагревателя позволява оптимално разпределение на топлината и осигурява най-добри резултати при печене всеки път, така че храната ще бъде хрупкава отвън и сочна отвътре. 

Променлива комбинация от нагреватели означава, че може да се използва външен или вътрешен нагревател, както и двата едновременно.

Gorenje EC6141WC технически данни

 • Обем на фурната: 65 литра
 • Брой котлони: 4
 • Максимална температура на фурната: 250 градуса
 • Функции: Долен и горен нагревател, вентилатор, инфрачервен нагревател, инфрачервен нагревател и вентилатор, горен нагревател и вентилатор, малък инфрагревател, размразяване, Aqua Clean, StayWarm
 • Размери: Ширина 60 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
4

Комбинирана готварска печка Beko FSMT52320DXO

Комбинирана готварска печка Beko FSMT52320DXO
Търси в emag.bg
Провери наличност

Насладете се на приготвянето на всички ваши любими ястия с тази иноксова комбинирана готварска печка Beko. Благодарение на ефективния си енергиен рейтинг А ще спестявате от сметките си за енергия. Тя има конвенционална основна фурна, която е чудесна за готвене на традиционни рецепти и печене на пухкави сладкиши. Има и удобна функция грил, която е идеална за добавяне на финални щрихи към ястията. С капацитет от 55 литра е идеална за средно големи домакинства. 

Специално проектираният дизайн на горелките позволи значително повишаване на ефективността им. Благодарение на това ще спестите до 35% от времето и до 17% от използвания газ, когато готвите любимите си ястия.

Вратата на фурната, както отвън, така и отвътре, е направена от стъкло и е лишена от винтове и прегъвки, което улеснява почистването.

Горните и долните нагревателни елементи загряват храната, докато работят едновременно. Това е идеалният начин за печене на сладкиши, меса и всякакви ястия.

Моделът интуитивен контролен панел, изработен от инокс с пластмасови бутони. Благодарение на специалното покритие, устройството е винаги чисто, лъскаво и без следи от допир.

Циркулацията на горещ въздух също позволява едновременното използване на няколко нива на фурната, което позволява да се пекат дори няколко ястия наведнъж.

Beko FSMT52320DXO технически данни

 • Обем на фурната: 55 литра
 • Брой котлони: 4 газови
 • Функции: Таймер, Грил, Претопляне, Вентилатор
 • Други: Чекмедже за посуда, Осветление
 • Размери: Ширина 50 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
5

Hansa FCCX68219

Електрическа готварска печка Hansa FCCX68219
Търси в emag.bg
Провери наличност

Вашата кухня заслужава модерни и практични уреди. Този модел ще ви предложи всичко необходимо за лесно и бързо приготвяне на ястия, независимо дали предпочитате да готвите на котлон или в многофункционалната фурна. 

Интегрираният таймер улеснява всичко, просто задайте времето за готвене и фурната ще ви уведоми, когато храната вече е готова. Полученото ястие ще бъде отлично благодарение на равномерното разпределение на топлината, което ще осигури страхотния вкус на всяко парченце. 

Благодарение на стъклената врата винаги ще имате видимост на случващото се вътре. Ако готвите на котлон, можете да разчитате на индикаторната лампа за остатъчна топлина, за да ви предпази от неприятни изгаряния. Всички съдове за готвене със сигурност ще оценят шкафа в долната част на уреда, което ще предложи място за съхранение на аксесоари и други дребни кухненски предмети.

Hansa FCCX68219 технически данни

 • Обем на фурната: 65 литра
 • Брой котлони: 4
 • Функции: Таймер, Грил, Претопляне, Размразяване
 • Други: Шкаф за съхранение на големи съдове, Осветление
 • Размери: Ширина 60 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
6

Електрическа готварска печка Electrolux EKC52550OX

Electrolux EKC52550OX
Търси в emag.bg
Провери наличност

Готварска печка Electrolux EKC52550OX е практичен уред, който се вписва във всяка кухня. Уредът е с 10% по-икономичен от други модели, които са класифицирани в енергиен клас А. Това е така, защото има по-добра изолация и топлината не излиза от фурната по време на готвене. Печката е оборудвана с практичен керамичен плот и индикатори за остатъчна топлина. Когато не използвате уреда, можете да го използвате и като работно пространство.

Печката включва и мултифункционална 54 литрова фурна, която със сигурност ще зарадва всички гастрономи и любители на добрата храна. Доброто разпределяне на топлината гарантира, че всяка отделна хапка е вкусна и еднакво сготвена. Отсега нататък приготвянето на всяко ястие ще става по-бързо и лесно.

Electrolux EKC52550OX технически данни

 • Обем на фурната: 54 литра
 • Брой котлони: 4 електрически
 • Функции: Таймер, Грил, Долно затопляне, Горно затопляне, Комбинирано, Вентилатор
 • Други: Чекмедже за съхранение на кухненски съдове
 • Размери: Ширина 50 см, Дълбочина 60 см, Височина 85.8 см
7

Стъклокерамична готварска печка Gorenje EC5241SG

Стъклокерамична готварска печка Gorenje EC5241SG
Търси в emag.bg
Провери наличност

Стъклокерамичната готварска печка Gorenje EC5241SG в метален сив дизайн е предназначена за безпроблемно приготвяне на няколко ястия едновременно. 

Четирите HiLight зони имат два различни размера и можете лесно да изберете правилния в момента на приготвянето на ястия. Най-новата използвана технология спестява време и енергия, тъй като те се загряват до най-високата температура за секунди. 

Вътрешният капацитет на фурната е голям и предлага общ обем от 62 литра. Двойно остъклената врата осигурява достатъчна защита. 

Благодарение на специална емайлирана повърхност, фурната е много лесна за почистване, тъй като пръските и остатъците от печена храна не залепват по нея.

Gorenje EC5241SG се грижи за околната среда и освен най-новите технологии прилага и екологични решения. Следователно, дори в съответствие с новия стандарт на Европейския съюз печката има енергиен клас А. Енергийният клас А гарантира ниски сметки за електричество.

Благодарение на отличната изолация, тази печка не само ви предлага повече икономия на енергия от другите уреди от клас А, но и надеждно поддържа топлината вътре и благодарение на това осигурява по-ефективно и икономично потребление на енергия.

Хубав бонус е практичното място за съхранение в долната част на този модел. Допълнителното място за съхранение винаги е полезно и ние вярваме, че и вие ще го използвате. Можете да ги използвате за съхранение на други аксесоари и неща от първа необходимост.

Gorenje EC5241SG технически характеристики

 • Обем на фурната: 62 литра
 • Брой котлони: 4 HiLight зони
 • Функции: Таймер, Грил, Долно затопляне, Горно затопляне, Комбинирано, Инфра нагревател, Вентилатор
 • Други: Чекмедже за съхранение на кухненски съдове, Водно почистване, Ергономични бутони
 • Размери: Ширина 50 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
8

Beko FSM62320TXD

Beko FSM62320TXD
Търси в emag.bg
Провери наличност

Този модел разполага с ново поколение 3D технология за печене, което активира всички нагреватели и вентилатора за многоизмерно разпределение на топлината. Можете дори да приготвите до три различни ястия наведнъж, без да смесвате вкусове и аромати.

Обикновените въртящи се копчета и ясният цифров дисплей предлагат много лесни настройки на функциите. Управлението е интуитивно и може да загрява много бързо, дори ако желаете може да програмирате времето за печене. Газовите котлони са идеални за приготвяне на повечето ежедневни рецепти.

Стъклената врата не само изглежда добре, но и ви предлага възможност да следите процеса на готвене. Едно от големите ѝ предимства е лесното и бързо почистване. 

Използването на принудителна циркулация на въздуха също ви позволява да размразявате бързо замразени храни!

В случай на изгасване на пламъка, печката спира подаването на газ към плота и по този начин предотвратява изтичането му във въздуха.

Beko FSM62320TXD технически характеристики

 • Обем на фурната: 72 литра
 • Брой котлони: 4 HiLight зони
 • Функции: Таймер, Грил, Готвене на пара, Долно затопляне, Горно затопляне, Комбинирано, 3D готвене, Вентилатор
 • Други: Чекмедже за съхранение на кухненски съдове, Осветление
 • Размери: Ширина 60 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
9

Готварска печка Bosch HKS59D250

Bosch HKS59D250
Търси в emag.bg
Провери наличност

Трябва ли да оборудвате кухнята си с нова и в същото време висококачествена готварска печка? Тогава определено ще се заинтересувате от Bosch HKS59D250, която е в атрактивен дизайн от неръждаема стомана. Модерният стъклокерамичен плот предлага четири зони за готвене с различни показатели за мощност и остатъчна топлина.

Долната част на печката се състои от просторна електрическа фурна с капацитет 66 литра, в която можете лесно да печете цели пилета и други големи парчета месо за цялото семейство. Изберете от седем режима на готвене, включително 3D конвекция на въздух, отопление отгоре / отдолу, грил, програма за пица и др. Регулирайте температурата между 50 и 275 градуса за перфектни резултати. Осветлението е активно по време на печене, така че винаги имате възможност да прегледате състоянието на ястията, които приготвяте.

Телескопичните водачи значително ще ви улеснят при вкарването и изкарването на храна от фурната. В същото време те се грижат за вашата безопасност при работа с горещи съдове.

Bosch HKS59D250 технически характеристики

 • Обем на фурната: 66 литра
 • Брой котлони: 4 нагревателни зони
 • Функции: Таймер, Грил, 3D конвекция на въздух, Автоматична програма за готвене, Долно затопляне, Горно затопляне, Комбинирано, Вентилатор
 • Други: LCD дисплей, Чекмедже за съхранение на кухненски съдове, Осветление
 • Размери: Ширина 60 см, Дълбочина 60 см, Височина 85 см
10

Готварска печка AEG CIB56481BM

Готварска печка AEG CIB56481BM
Търси в emag.bg
Провери наличност

Напълно електрическата, свободно стояща готварска печка AEG CIB56481BM има функция наречена AirFry, която благодарение на малките отвори в стените позволява на горещия въздух да пече храна от всички страни.

В допълнение към всички стандартни функции, тази готварска печка е снабдена с функцията SteamBake, която добавя пара в началото на процеса на печене. Това поддържа тестото влажно на повърхността, създавайки златиста и вкусна кора, докато центърът му остава мек и еластичен. Можете да печете хрупкав и вкусен хляб, кифли или сладкиши.

Индукционният плот предлага 4 зони за готвене с различни размери и мощности. Можете да настроите температурата бързо и точно, което ви дава пълен контрол върху готвенето. Освен това е безопасен и лесен за поддръжка. Дори когато готвите при високи температури, извън зоната за готвене котлонът е студен на допир. Така че можете да избършете мръсотията веднага, без да се притеснявате.

Функциите на фурната включват долно отопление, традиционно печене, размразяване, печене с горещ въздух, грил, леко печене, леко печене с вентилатор, пържене с горещ въздух, Реално печене с горещ въздух PLUS, турбо гтил.

Телескопичните водачи на тази печка правят приготвянето на храна още по-лесно. Можете да издърпате решетките и плочите удобно и да имате по-добър достъп до всички съдове във фурната. Сигурното им заключване ги предпазва от преобръщане или плъзгане.

AEG CIB56481BM технически характеристики

 • Обем на фурната: 58 литра
 • Брой котлони: 4 нагревателни зони
 • Функции: таймер, грил, готвене с горещ въздух, готвене с пара, долно затопляне, горно затопляне, традиционно, вентилатор
 • Други: LCD дисплей, чекмедже за съхранение на посуда, осветление
 • Размери: Ширина 50 см, Дълбочина 60 см, Височина 85.8 см
10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.33 (3 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart