Най-добри генератори за ток

За 2024

Трябва ли ви добър генератор за ток? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

Бензинов генератор за ток Honda EG5500CL GT

Бензинов генератор за ток Honda EG5500CL GT
виж цената
Провери наличност

Honda EG5500CL GT произвежда електроенергия, която може да се използва за широк спектър от електрически приложения, включително строителство, къмпинг, спешни случаи и резервно електричество у дома.

Цифровият автоматичен регулатор на напрежението (D-AVR) има значително предимство пред традиционния AVR, като дава по-стабилно и по-ефективно напрежение. Тази технология има няколко предимства пред AVR, като намаляване трептенето на осветлението например.

С продължителност от осем часа Honda EG 5500 CL GT се превръща в надежден спътник, който е готов за работа седем дни в седмицата. След като бъде пуснат в експлоатация, генераторът ще се справи с всяко ваше изискване, реагирайки на всякакви колебания в натоварването.


Със закупуването на Honda EG 5500 CL GT, получавате 24 месеца гаранция, стига да експлоатирате продукта правилно.

2

Бензинов монофазен генератор за ток TIGTAG TAG8500

Бензинов монофазен генератор за ток TIGTAG TAG8500
виж цената
Провери наличност

7kW монофазен генератор за ток. Той генерира цялото натоварване в един щепсел 220V и в допълнение той включва 12V контакт. Максимална мощност от 7,5kW и ниво на шум 66 dB.

Безопасност при стартиране с налична защита от липса на налягане на маслото (трябва да добавите масло до посоченото ниво, ако не е достатъчно).

ВНИМАНИЕ: НЕ свързвайте уреди с обща мощност повече от 7,5 kW в контакта, в противен случай машината може да се повреди.

4-тактов двигател работещ с безоловен бензин.

Размери на продукта (приблизително): 520x700x575 мм. Перфектен за къмпинг, домашни условия, вила и др.

Приблизително ниво на продукта: 84.5 Kg

3

Бензинов генератор за ток Honda EC3600K1 GV

Бензинов генератор за ток Honda EC3600K1 GV
виж цената
Провери наличност

Honda EC3600K1 GV е проектиран да ви предостави икономичен, лесен за използване и невероятно надежден източник на електроенергия, където и да имате нужда от нея. 

Точно като известните двигатели на производителя, този агрегат е проектиран да издържа на суровите изисквания на строителната индустрия. Супер издръжливият двигател от Honda се намира във висококачествена, прахово боядисана, широка рамка за лесно повдигане и пренасяне.

Добре пригоден за работа на строителен обект, Honda EC3600K1 GV може да поеме праха и отломките от строителни материали при професионална употреба. Невероятно надежден благодарение на известните 4-тактови двигатели на Honda.

Генератор за ток Honda EC3600K1 GV е подходящ за строителство, комунални изпълнители, мобилен кетъринг, моторни спортове и селскостопански потребители. Той е лесен за използване и е невероятно надежден източник на захранване. Идеален за работа с електрически инструменти.

4

Бензинов генератор за ток Honda EU20IT1 GG3

Бензинов генератор за ток Honda EU20IT1 GG3
виж цената
Провери наличност

Преносим, ​​тихо работещ генератор за ток с голяма надеждност, очаквана от двигател на Honda.

Приложената технология към този генератор е истинското бижу, което го прави един от най-завладяващите продукти в областта на инструментите за производство на енергия. 

Този генератор за ток предлага страхотно съотношение качество, цена и надеждност. HONDA проектира и произвежда своите продукти с най-голяма оперативна ефективност. 

Този тип машина е особено подходяща за използване в различни ситуации и места, при пълно спазване на обществения мир и опазване на околната среда, тъй като е изключително тих и има много ниски емисии на вредни газове. 

Технически данни на Honda EU20IT1 GG3

 • 4-тактов бензинов двигател HONDA GX100, OHV 98,5 cc със въздушно охлаждане
 • 3,6 литров резервоар с капачка, поставена в горната част на корпуса в оптимално положение за зареждане с гориво.
 • Индикатори за проверка на нивото на маслото
 • Структура, изградена от ултра леки материали, за изключителна маневреност.
 • Изход за зареждане на акумулатор
 • 2 изхода 230 V
 • Система за паралелна работа, благодарение на която е възможно да се свържат два генератора от една и съща серия с оригинален кабел HONDA; по този начин номиналната мощност се удвоява, което значително разширява възможността за използване.
 • Система Eco-Throttle, която автоматично регулира оборотите на двигателя в зависимост от натоварването, намалявайки разхода на гориво и шума.
 • Ниво на шум: 71 dB
5

Генератор за ток HYUNDAI HY 1000Si Pro

Генератор за ток HYUNDAI HY 1000Si Pro
виж цената
Провери наличност

С нов дизайн с по-малък корпус и LED екран, който показва напрежението, честотата и броя на часовете.  HYUNDAI HY 1000Si Pro произвежда максимална мощност от 1000w / 1kW за захранване на уреди като телевизори, лаптопи, компютри и др.

Захранва се от лесно стартиращ 50-кубиков 4-тактов бензинов двигател Hyundai и разполага с контакти – един брой 230v и един 12v, с който можете да зареждате акумулатори. Компактен, лек и преносим, ​​позволяващ да го съхранявате в багажника на колата или шкаф в караваната.

Удобната дръжка го прави лесен за носене с лек дизайн от само 14 кг. Този по-малък корпус е възможен благодарение на компактната инверторна платка, която е иновация за генераторите Hyundai. 

Той също така разполага с полезен LED дисплей, който улеснява наблюдението на работата на машината, включително напрежението, честотата и броя на часовете.

Способен да захранва телевизори, малки компресори за надуваеми легла, електрически нагреватели, осветление и др.

Този генератор за ток е изключително популярен за използване на къмпинг и е създаден да бъде лесен за употреба с ниски изисквания за поддръжка. Цифровата защита от претоварване ще го изключи, ако натоварването премине максималния праг, както и ниското ниво на маслото също го изключва.

Изключително икономичен модел: има и допълнителното предимство на режим „ECO“, който, когато бъде избран, ще намали оборотите на двигателя, за да съответства само на натоварването, така увеличава икономията на гориво, намалява генерирането на шум и удължава продължителния живот на двигателя.

HYUNDAI HY 1000Si Pro също може да бъде преобразуван в машина работеща с пропан-бутан или бензин. Това е изключително удобно за собствениците на каравани, които поддържат запас от пропан-бутан с тях по всяко време.

6

DAEWOO GD 1200

DAEWOO GD 1200
виж цената
Провери наличност

DAEWOO GD 1200 е добър избор, който можете да направите за бюджетен генератор за ток. Оборудван с AVR технология означава, че не е нужно да се притеснявате за постоянния ток и стабилното напрежение. 

 • Предупреждава за ниско ниво на маслото. 
 • 4 -тактов двигател с обем 98 куб. см.
 • Максимална мощност 1 kW. 
 • Капацитет на резервоара до 4,8 литра. 
 • Вграден детектор за напрежение в панела. 
 • Ниско ниво на звука 68dB. 
 • Aвтоматично спиране
7

Champion, 3500 W с двойно гориво

Champion, 3500 W с двойно гориво
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Този инверторен генератор с двойно гориво от марката Champion е задвижван от двигател с мощност 171 куб. см. Марката Champion се отнася сериозно по отношение на технологията и характеристиките на двигателя. Всички двигатели шампиони са проектирани и тествани в най-взискателните среди. 

Изключителна характеристика на този модел е защитите, които позволяват на оборудването да спре да работи или да се изключи без пренапрежение.

Друга изключителна характеристика е стартовия ток. Той има специален пиков ток, който позволява на вашето оборудване да се стартира, без да се задейства или претоварва генератора. Това е идеално за кемпери, каравани – особено при работа с климатици или подобни.

Този преносим модел на Champion се задвижва от едноцилиндров 4-тактов OHV двигател Champion с един цилиндър, който произвежда 3500W.

С пълен резервоар бензин може да работи до 8 часа и 16 часа на газ (Тестван с бутилка с капацитет 19 кг). 

Оборудван със сензор за ниско ниво на маслото, за дълъг живот и лесна поддръжка. Той е идеален за къмпинг, лов, пътувания, пикници и леки ремонти из къщата. Вградената дръжка и комплект колела го правят изключително лесен за пренасяне.

8

HYUNDAI HY 4100 L PRO Series, 3,3 kW

HYUNDAI HY 4100 L PRO Series, 3,3 kW
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

HYUNDAI HY 4100 L PRO е с бензинов двигател, проектиран да работи в най-взискателните условия. Това е високоефективен инструмент, който може да се използва за различни цели, както за захранване на професионални машини, така и по-деликатни електронни устройства.

Напълно подходящ за къмпинг, места, където няма връзка с електрическата мрежа, мобилни домове, източник на енергия за селски къщи и помпи за вода. Неговата висока мощност го прави идеален за професионалисти, които се нуждаят от преносим източник на захранване и гарантира добрата работа на машини с висока производителност и консумация.

Той е страхотно допълнение към всеки дом. Може да послужи за покриване на енергийните нужди по време на енергиен дефицит. Това може да е при дълги периоди на лошо време или извънредни ситуации на високо потребление на енергия. 

HY 4100 L PRO е чудесен избор, който предлага ефективност, гарантирана от страхотна марка, призната в цял свят, каквато е Hyundai.

9

PRAMAC YAMAHA P2000i

PRAMAC YAMAHA P2000i
ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Pramac P2000i използва висококачествения двигател Yamaha MZ80. С инверторна технология, този модел гарантира висококачествен ток, стабилно напрежение и честота на генератора, намалено замърсяване на околната среда, шум и разход на гориво.

Изключително обслужване и надеждна работа в прост, лесен за използване дизайн, което прави Pramac P2000i чудесен избор. Идеален за къмпинги, каравани или домашна употреба.

4 литровият резервоар за гориво ще позволи до 5 часа непрекъсната работа при 3/4 номинално натоварване.

 • Зареждане на акумулатор 12v 8,3 А.
 • Изключване при прекомерно натоварване.
 • Икономичен контрол, който автоматично променя оборотите на двигателя според натоварването, което води до 20 до 40% по-нисък разход на гориво и удължава експлоатационния живот на двигателя.
10

Stager YGE2000i

ВИЖ ЦЕНАТА
Провери наличност

Захранван от 4-тактов двигател, Stager YGE2000i може да се похвали с максимална мощност от 1800 W. Това е достатъчно за захранване на уреди като телевизори, лаптопи, осветление и зареждане на акумулатори. 

Компактен, лек и преносим, ​​той разполага с дръжка за лесно транспортиране и има размери 460x555x305 мм. 

Той също така разполага с режим „Smart Trottle“, който намалява оборотите на двигателя, за да увеличи икономията на гориво и да намали шума. Това от своя страна също удължава живота на двигателя.


Колко време може да работи без прекъсване?

Тъй като са източник на резервно захранване, генераторите не са проектирани да работят непрекъснато без край. Някои модели могат да осигурят захранване за осем часа, други за дванадесет, а някои модели могат да работят с дни наред. Въпреки това, по никакъв начин не трябва да държите генератора си работещ седмици, месеци, камо ли години без почивка.

Захранване на домашна електро уреди и техника

Захранването на техника със стандартен генератор не е препоръчително. Ще ви е необходим модел, който използва AVR (автоматично регулиране на напрежението) или инверторен генератор. Те ще ви осигурят по-стабилно електричество.

Използване на генератор при дъждовно време

Обикновено генераторите могат да са опасни за използване при мокро време. Разбира се това се отнася, ако го оставите да работи на открито и да е изложен на атмосферните влияния. 

Тъй като това е електрически инструмент, ще бъде опасно той да влезе в контакт с вода. Това може да доведе до повреда или да причини токов удар. Като цяло е много опасно и в някои случаи може дори да причини експлозия или пожар.

Необходимо е изключително внимание при използването му като цяло и още повече при лошо време. Като се има предвид, колко опасно може да бъде, в повечето случаи не се препоръчва използването на генератор при дъжд или сняг.

Водата вероятно ще причини повреда не само на вашия генератор, но и на някои от свързаните уреди. Има обаче начини да направите този процес по-безопасен.

Един от най-добрите варианти е като закупите шатра, покривало или работна палатка за генератор. Въпреки, че не може да се гарантира пълна суша, те ще поддържат генератора ви възможно най-сух, за да се експлоатира правилно.

Заслужава да се отбележи, че размерите на генератора варират. Като имате предвид това, ние бихме ви препоръчали след като изберете генератор за ток да го измерите и да вземете под внимание размерите на покривалото, преди да го закупите. Тези размери също ще ви са от полза, ако планирате да направите някакъв вид покривало сами.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 3.33 (3 гласа)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart