10 Най-добри 3D принтери

За 2024

Трябва ли ви добър 3D принтер? Разгледайте класацията ни с 10-те най-добри модела, които си заслужават инвестицията.

Мнения и избор на модел

1

3D принтер Bambu Lab X1- Carbon Combo

3D принтер Bambu Lab X1- Carbon Combo, 256x256x256 mm

Bambu Lab X1-Carbon Combo е един от най-известните и най-компетентните 3D принтери в момента. Това устройство има обем на печат от 256x256x256 mm за достатъчно творческо пространство. Уникално, той идва с характерен автоматичен механизъм за смяна на нишките, който позволява употребата на до четири цвята върху разгъващо се платно или произведение на изкуството.

Това е принтер, базиран на FDM технология, който екструдира материали като ABS, PLA, PETG, както и PC във всеки слой, поддържан от металната здрава основа за стабилизиране. Всичко е затворено в затворена кутия, поддържаща благоприятни условия за процеса на печат.

Безпроблемна връзка чрез Wi-Fi или четец на SD карти за заетия човек. X1-Carbon Combo има пикова способност за печат от зашеметяващите 500mm/s, което в комбинация с максималната му термодинамична способност от 300C го прави един от най-бързите 3D принтери. Гарантиране, че всички творци могат да работят с Mac OS или Microsoft Windows.

2

FLASHFORGE Guider IIs v2

FLASHFORGE, Guider IIs, v2

Представяме ви FLASHFORGE Guider IIs v2, иконата на надеждността на пазара за 3D печат. Фирмата е оборудвана със своята технология за 3D печат FFF и директен режим за работа с широк спектър от материали, включващи ABS, PLA, PETG, ASA и PC. Той се отличава с перфектните печатни резултати, постигнати с всеки проект.

Guider II’s v2 има площ за печат до 280 x 300 x 250 mm, така че потребителите да имат достатъчно пространство за изпълнение на проекти с голям размер. Усъвършенстването на този принтер се проявява в неговата височина на слоя, която варира от фини като 0,1 mm до 0,5 mm на здрава основа. Освен това той е оборудван с различни опции за свързване, включително USB, Wi-Fi и Ethernet.

Готов е да поеме сложни задачи, тъй като може да работи в диапазон от температури до 300 C и със скорост на печат от 6 mm³. Той не само е много мощен, но също така поддържа различни операционни системи, вариращи от Linux, MS Windows версии на XP, Vista, 2003, 2000 и последната от тях е MS Windows 7, чак до Mac OS X.

3

3D принтер Flashforge Creator Pro

Flashforge Creator Pro

Flashforge Creator Pro е чудо в сферата на технологията за 3D принтери, което идва с възможност за отпечатване, като се използват два различни цвята или материали наведнъж. Този материал работи добре с различни видове влакна като ABS, PLA или дори по-нишевите HIPS и TPU.

Неговите възможности за свързване включват USB и четец на SD карти, което гарантира удобство за потребителя. Creator Pro може да достигне 120C със скорост на печат от 100 mm³/s, като балансира между управление на топлината и ефективността.

Въпреки че е пълен с различни усъвършенствани възможности, Creator Pro ще поддържа приятелско разположение благодарение на размерите си, които позволяват позиционирането на уреда навсякъде, независимо дали в рамките на голям офис или на по-малко бюро. Той има съвместимост с Mac OS X, Linux, както и с множество версии на Microsoft Windows, което гарантира, че лесно се адаптира в работните навици на всеки.

4

Anycubic Photon Mono X 6k

3D принтер, Anycubic, Photon Mono X 6Ks

Принтерите със смола Anycubic Photon Mono X 6k хвърлят нова светлина върху прецизността и детайлите на печата. Този 3D принтер работи по различен начин от своите братя и сестри, базирани на нишка, като втвърдява течните смоли с прецизност, използвайки технологията на течнокристалните дисплеи (LCD). Що се отнася до размера, mono X 6K дава достатъчно пространство за реализиране на огромни модели.

Има два избора за свързване, използване на USB или Ether порт и до максимална скорост на печат от 50 mm³/s, което доказва, че прецизността доминира над скоростта в тази машина. Той е професионалист в своята линия със съвместимост с множество операционни системи като Mac OS X и много издания на Windows. Неговата съвместимост с много файлови формати като .3mf и OBJ показва гъвкавост в различни работни процеси и проекти.

5

3D Принтер Wanhao Duplicator 7 Plus, DLP Цветен тъчскрийн

Wanhao Duplicator 7 Plus, DLP

Този модел Wanhao Duplicator 7 plus е един от първите, които използват DLP технологията, която използва светлина за втвърдяване на смола. С разделителна способност до 35 микрона на слой, тази техника осигурява много фини и гладки детайли. Има малък обем на изработка, насочен към печат с висока разделителна способност с прецизна точност.

Той идва с иновативен цветен сензорен екран, което го прави приятно взаимодействие с потребителя и подобрява цялостния външен вид на модела. При концентрирано разпределение, той има своя външна схема за пълнене и осигурява равномерно разпределение на смолата във всеки слой. Това подчертава неговия индивидуален подход към печата на смола, при който прецизността е преди темпото с максимална температура при 60 c и 30 mm/s.

Duplicator 7 Plus използва много операционни системи, което го прави толкова достъпен и усъвършенстван, колкото е възможно. Разполага със силен LED източник на светлина за втвърдяване, както е полезен за софтуер, който идва в пакета.


Вижте също и най-добрите 3D писалки


6

3D принтер със смола CREALITY HALOT-LITE CL-89L

3D принтер със смола CREALITY HALOT-LITE CL-89L

CREALITY HALOT-lite CL-89L е повече от просто 3D принтер, това е сбъдната мечта в много сектори. Той е оборудван със зрелищна технология за UV LCD 3D печат, използваща дължина на вълната от 405 nm, за да актуализира вашите дизайни. С над един милион пиксела монохромният режим на печат постига максимална разделителна способност на точки от 50 микрона в един режим на печат.

Този модел има много добра строителна площ от 19 x 12 x 20 cm, което означава, че може лесно да работи с различни размери на проекти, без да жертва детайли и скорост. Със своята височина на слоя, измерваща се между 0,03-0,05 mm и скорости на печат от почти 59,98 mm/h, той не прави компромис с качеството.

С това чудо на съвременната технология, той осигурява 5-инчов печатен екран, удобен за потребителя, при което операторът има пълен контрол върху цялата система за печат. Halot -lite cl- 89 1, мощност от 72 вата за перфектнно моделиране, насочено също към дизайнери, инженери и любители.

7

Kingroon Kp3s

Kingroon Kp3s

Това устройство разполага с размер на печат от 18 см и котлон, който се нагрява бързо, подобрявайки скоростта на печат. Линейните релсови водачи предлагат голяма точност, така че вашите модели да са винаги без дефекти.

Той приема всичко до тpu със своя титанов екструдер с директно задвижване, който го прави също толкова гъвкав, колкото и способен. Лесното им настройване обаче отнема само десет (10) минути и след това започва невероятно пътешествие към печата.

Kingroon Kp3s предлага надеждно качество, средни скорости между 50-80 mm/s за PLA и приблизително 400 часа живот при една смяна. Би било страхотно не само за фенове аматьори, но и за училища и фирми за 3D печат в преследване на стабилни и високопроизводителни работни устройства за печат.

8

3D принтер CREALITY ENDER-3 V2

3D принтер Creality Ender-3 V2 Neo

Подобно на своя предшественик, той е оборудван с отопляемо легло и произвежда отпечатъци със същия размер. Те обаче са снабдени с подобрения, които улесняват процедурата за 3D печат. Това устройство е удобно и за потребителя поради бързото, но лесно нивелиране и опцията за 3D сензорно инсталиране.

ENDER-3 V2 разполага с релсови линейни водачи, което го прави най-добрият по отношение на точността и скоростта на печат, а също така има титанов екструдер с директно задвижване, който лесно управлява различни видове материали за тези, които не се задоволяват с по-малко.

ENDER-3 V2 предоставя опция, която спестява време със сглобяването му само за десет минути и предлага безплатни екстри като резервни дюзи и гъвкава магнитна подложка, което го прави полезен за хора, които търсят време и лекота.

9

3D принтер CREALITY ENDER-3

CREALITY ENDER-3

CREALITY ENDER-3 се издига с няколко степени по-високо чрез внедряване на технология за моделиране FDM и разполага с размер на печат от 220x220x250 мм, както и скорост на печат от 180 мм/сек. Това е проява на креативност, разширяваща границите на това, което може да се направи в адитивното производство.

Неговите екструдирани характеристики заслужават да бъдат споменати, когато има минимална дебелина на слоя от 0,1 мм, за да достигне максималната дебелина на слоя от 0,4 мм. Точността на печат е +/- 0,1 мм, което му позволява да се справя ефективно с високо взискателни материали, които могат да се нагреят до 255C.

Комплекта на машината тежи осем килограма и има 350W номинална мощност. Системата също така предлага модел с двойна работа, способен да поддържа както онлайн SD офлайн печат, като същевременно остава толкова надежден, колкото и гъвкав.

10

ANYCUBIC KOBRA FDM

3D принтер ANYCUBIC KOBRA 3D PRINTER FDM

Дизайнът с отворена рамка на ANYCUBIC KOBRA поставя тази машина с FDM технология в светлината на прожекторите по отношение на типа директно екструдиране. Изглежда страхотно, докато работи отлично в домашни и офис приложения.

Размерите му за печат са 220 x 220 x 250 mm със максимални скорости на печат ще ви накарат да се движите по отношение на времето за завършване на проекта, без да жертвате качеството. Има възможностите да работи с много материали и достига до горещите 260°C по отношение на температурата.

Дизайнът на този 3D принтер не само изглежда стилен, но също така е предназначен за използване от крайни потребители. Печатът е улеснен благодарение на четеца на SD карти, а 4,3-инчовият дисплей го прави още по-лесен за използване. 3D принтерът Kobra, който има компактни размери и тежи само 7 кг. е идеалният партньор за творческата личност, готова да изследва по-нататък.


И накрая, обхванатите разновидности на 3D принтери предполагат, че винаги има нещо ново в тази индустрия. Има подходящо устройство, вариращо от способността за смесване на цветовете на Bambu Lab X1 Carbon Combo до детайлно ориентирания Wanhao Duplicator 7 Plus. Всеки модел е оборудван със собствена гама от възможности, които гарантират, че светът на 3D принтирането продължава да разширява пространството за творчество и да дава на авторите инструменти за визуализиране на мисли в яснота с цветове и точност.

10 Обща оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 глас)
Най-добри продукти
Logo
Shopping cart